De titels en beschrijvingen van je eigen video's vertalen

Je kunt vertaalde titels en beschrijvingen aan je video's toevoegen, zodat je fans je video's in hun eigen taal kunnen vinden. Dit maakt je video's toegankelijker voor kijkers in het buitenland en helpt je een internationaal publiek op te bouwen.

Gebruik de tools hieronder om ervoor te zorgen dat de titel en beschrijving van je video in de juiste taal aan de juiste gebruikers worden weergegeven. Als je Content Manager van YouTube gebruikt om geclaimde content te beheren, kun je een csv-bestand uploaden om de videotitels en -beschrijvingen te lokaliseren.

Titels en beschrijvingen vertalen

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Transcripties in het linkermenu.
  3. Selecteer een video.
  4. Als je nog geen taal voor een video hebt geselecteerd, wordt je gevraagd de taal te kiezen en je keuze te Bevestigen.
  5. Selecteer Taal toevoegen en kies de taal waarnaar je wilt vertalen.
  6. Selecteer Toevoegen onder 'Titel en beschrijving'.
  7. Voer de vertaalde titel en beschrijving in en selecteer Publiceren.
Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

Ga eerst naar Videobeheer voor je kanaal:

1. Klik in de bovenhoek op je accountpictogram .
  2. Selecteer Creator Studio.
  3. Klik op Videobeheer aan de linkerkant van het scherm. Je ziet een lijst met de video's die je hebt geüpload.

Voeg vervolgens een vertaalde titel of beschrijving toe:

1. Klik op Bewerken > Informatie en instellingen naast de video waaraan je een vertaalde titel en beschrijving wilt toevoegen.
  2. Klik op het tabblad Vertalingen onder de video.
  3. Klik in het vak onder Oorspronkelijke taal om de taal van de video in te stellen.
    • Tip: De 'Oorspronkelijke taal' is de gewenste standaardtaal voor de metadata en verpakking van de video, zoals de titel en beschrijving.
    • Tip: Je kunt deze taal ook instellen als de standaardtaal voor alle nieuwe uploads. Dit doe je door het selectievakje aan te vinken naast 'Standaard gebruiken voor nieuwe uploads'.
  4. Selecteer onder Vertalen naar het de taal van je vertaalde titel en beschrijving. Je kunt ook een taal toevoegen.
  5. Voer de vertaalde titel en beschrijving in en klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: De taal in 'Geavanceerde instellingen' is de taal die in de video wordt gesproken.