Ondertiteling bewerken of verwijderen

Ondertiteling bewerken

Je kunt de tekst en tijdstempels van je ondertiteling wijzigen. Je kunt hiervoor ook software of services voor ondertiteling gebruiken.

Ondertitelingstekst bewerken

Opmerking: Als je automatisch gegenereerde ondertiteling bewerkt, wordt er een nieuwe ondertitelingstrack met jouw aanpassingen gemaakt.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Zoek de taal die je wilt bewerken en selecteer Bewerken in de kolom Ondertiteling.
  5. Voor automatische ondertiteling selecteer je DUPLICEREN EN BEWERKEN  en dan DOORGAAN om je bestaande concept te overschrijven.
  6. Klik op een regel in het deelvenster van de ondertitelingstrack en bewerk de tekst.
  7. Als je klaar bent met de wijzigingen, klik je op Publiceren.
De timing van ondertiteling bewerken

Je kunt de timing van je ondertitelingstracks rechtstreeks in de ondertitelingseditor van YouTube bewerken of de ondertitelingsbestanden downloaden en vervolgens bewerken.

De ondertitelingseditor van YouTube gebruiken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Zoek de taal die je wilt bewerken en selecteer Bewerken in de kolom Ondertiteling.
  5. Selecteer een specifieke regel in het deelvenster van de ondertitelingstrack:
    1. Je kunt de timing aanpassen door de 2 tijdstempelvakken naast de ondertitelingstrack te bewerken.
  6. Als je klaar bent met de wijzigingen, klik je op Publiceren.

Ondertitelingsbestanden downloaden en bewerken

Je kunt tijdstempels bewerken door het ondertitelingsbestand te downloaden en een editor voor platte tekst (.txt) zoals TextEdit of Kladblok te gebruiken om de ondertiteling te bewerken.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik onder Ondertiteling op BEWERKEN naast de taal die je wilt bewerken.
  5. Klik op Opties '' en selecteer Ondertiteling downloaden. Meer informatie over bestandsindelingen voor ondertiteling
  6. Er wordt een bestand met de ondertitelingstrack gedownload via je browser. Bewerk het bestand en sla het op.
  7. Volg de instructies om de ondertiteling weer te uploaden naar je video.

Ondertiteling verwijderen

Als je de ondertiteling niet meer in je video wilt weergeven, kun je deze verwijderen uit je video en Google-account.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Ondertiteling in het linkermenu.
  3. Zoek de taal die je wilt verwijderen en selecteer Opties '' en dan Verwijderen in de kolom Ondertiteling.
  4. Je wordt gevraagd te bevestigen dat je de ondertiteling wilt verwijderen. Klik op ONDERTITELING VERWIJDEREN.

Opmerking: Als je de automatische ondertiteling uit je video hebt verwijderd, kun je ze niet meer aanzetten.