Ondertiteling bewerken of verwijderen

Deze functie is nog niet beschikbaar in de bètaversie van YouTube Studio. Als je de bètaversie van YouTube Studio (studio.youtube.com) gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.

Ondertiteling bewerken

Je kunt de editor voor ondertiteling gebruiken om de tekst en tijdcodes van je ondertiteling te wijzigen. Daarnaast kun je hiervoor ook software of services voor ondertiteling gebruiken.

Ondertitelingstekst bewerken

Opmerking: Als je ondertiteling bewerkt die automatisch is gemaakt, wordt er een nieuwe ondertitelingstrack met je gewijzigde tekst gegenereerd.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken > Ondertiteling naast de video waarvan je de ondertiteling wilt bewerken.
  3. Klik op de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  4. Klik op een regel in het deelvenster van de ondertitelingstrack en bewerk de tekst.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.
De timing van ondertiteling bewerken

Je kunt de timing van je ondertitelingstracks rechtstreeks in de YouTube-editor bewerken of de ondertitelingsbestanden downloaden en vervolgens bewerken.

De YouTube-editor gebruiken

1. Ga naar je Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken > Ondertiteling naast de video waarvan je de ondertiteling wilt bewerken.
  3. Klik op de ondertitelingstrack die je wilt bewerken.
  4. Selecteer een specifieke regel in het deelvenster van de ondertitelingstrack:
    • Druk op het toetsenbord op de pijl omhoog of omlaag om de timing aan te passen.
    • Druk op het toetsenbord op de pijl naar links of rechts om de duur te wijzigen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Ondertitelingsbestanden downloaden en bewerken

Je kunt tijdcodes bewerken door het ondertitelingsbestand te downloaden en een editor voor platte tekst (.txt) zoals Teksteditor of Kladblok te gebruiken om de ondertiteling te bewerken.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik op Bewerken > Ondertiteling naast de video waarvan je de ondertiteling wilt bewerken.
  3. Selecteer de ondertitelingstrack die je wilt downloaden.
  4. Klik op het dropdownmenu Acties.
  5. Klik op de gewenste indeling voor het ondertitelingsbestand. Meer informatie over bestandsindelingen voor ondertiteling
  6. Er wordt een bestand met de ondertitelingstrack gedownload in je browser. Bewerk het bestand en sla het op.
  7. Volg de instructies om de ondertiteling weer te uploaden naar je video.

Ondertiteling verwijderen

Als je ondertiteling niet langer in je video wilt weergeven, kun je deze uitschakelen of volledig verwijderen uit je video en YouTube-account.

Toegevoegde ondertiteling verwijderen

Als je zelf ondertiteling hebt toegevoegd aan je video, kun je deze als volgt verwijderen:

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvan je de ondertiteling wilt bewerken op Bewerken > Ondertiteling.
  3. Klik op de taal die je wilt verwijderen.
  4. Klik op het dropdownmenu Acties.
  5. Selecteer Verwijderen en bevestig dat je de track definitief wilt verwijderen.
Automatisch toegevoegde ondertiteling verwijderen

De automatisch gegenereerde ondertiteling in YouTube kan niet worden verwijderd uit je YouTube-account. Je kunt deze ondertiteling echter wel als volgt voor kijkers verbergen.

1. Ga naar Videobeheer.
  2. Klik naast de video waarvan je de ondertiteling wilt bewerken op Bewerken > Ondertiteling.
  3. Klik op de taal die je wilt uitschakelen (als het goed is, staat er Automatisch achter).
  4. Selecteer Publicatie ongedaan maken.

Als je van gedachten verandert, kun je de ondertiteling weer inschakelen door Publiceren te selecteren.