Få flere oplysninger om Content ID-krav

Et Content ID-krav genereres automatisk, når en uploadet video matcher en anden video (eller et segment i en video) i YouTubes Content ID-system. Afhængigt af ophavsretsejerens indstillinger for Content ID kan Content ID-krav:
  • Blokere en video, så den ikke kan vises
  • Tjene penge på videoen ved at tillade annoncer i den (og i nogle tilfælde dele indtægten med uploaderen)
  • Spore videoens seertalsstatistik

Alle disse muligheder kan være geografisk specifikke. F.eks. kan en video med et Content ID-krav tjene penge i ét land/én region og blokeres eller spores i et andet land/en anden region.

Husk!
  • Når en video, der er gjort krav på, spores eller genererer indtægt, forbliver den synlig på YouTube med et aktivt Content ID-krav på den. Normalt vælger ophavsretsejere at spore eller tjene penge på videoer i stedet for at blokere dem.
  • Content ID-krav adskiller sig fra anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret og strafklip for at krænke ophavsretten.
  • Content ID-krav påvirker individuelle videoer, men påvirker normalt ikke din kanal eller konto.

I denne video kan du se, hvordan du tjekker, om din video har et Content ID-krav, og hvordan du kan reagere på det:

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Tjek, om din video har et Content ID-krav

Hvis din video modtager et Content ID-krav, sender YouTube en mail til dig. Du kan også bruge YouTube Studio til at tjekke, om din video har et Content ID-krav.

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Klik på filterbjælken og så Ophavsret.
  4. Find den video, du er interesseret i.
  5. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Ophavsret.
    • Ophavsret: Videoen har et Content ID-krav.
    • Ophavsret – fjernelse: Videoen er berørt af en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, også kendt som en "fjernelse".
Du kan få flere oplysninger ved at klikke på SE INFO i teksten, der vises, når du holder markøren over teksten. Dette åbner siden Ophavsretsmæssige oplysninger om videoen.

Se, hvem der har gjort krav på din video

1. Følg vejledningen ovenfor for at finde en video med et Content ID-krav.
  2. I kolonnen Begrænsninger skal du klikke på SE INFO på teksten, der vises, når du holder markøren over teksten.
  3. Hold markøren over rækken under kolonnen Påvirkning af videoen for at se oplysninger om ophavsretsindehaveren.

Hvis du ikke genkender indehaveren af ophavsretten, betyder det ikke nødvendigvis, at kravet er ugyldigt. Og hvis der er et krav på din video fra "en eller flere forvaltningsorganisationer for rettigheder til musikudgivelser", kan du få flere oplysninger om forvaltningsorganisationer.

Husk!
  • Du kan få krav fra forskellige ophavsretsindehavere på forskellige segmenter i din video.
  • Hvis indholdet har forskellige ophavsretsindehavere i forskellige lande eller regioner, kan du få flere krav på den samme video eller det samme segment.

Administrer Content ID-krav

Afhængigt af situationen har du nogle forskellige muligheder for at reagere på et Content ID-krav:

Lad det være uden at foretage dig noget
Hvis du mener, at et krav er gyldigt, kan du undlade at gøre noget og lade kravet forblive på din video. Du kan også ændre mening.
Fjern det indhold, der er gjort krav på

Hvis du mener, at et krav er gyldigt, kan du fjerne det indhold, der er gjort krav på, uden at skulle uploade en ny video. Hvis en af følgende muligheder gennemføres korrekt, bliver kravet automatisk fjernet:

• Klip segment ud: Du kan bortredigere det segment, der er gjort krav på, fra din video.
  • Udskift sang: Hvis der er gjort krav på lyden i din video, kan du muligvis udskifte lydsporet med anden lyd fra YouTubes lydbibliotek.
  • Slå sanglyd fra: Hvis der er gjort krav på lyden i din video, kan du muligvis slå lyden fra for den lyd, der er gjort krav på. Du kan vælge, om du kun vil slå sanglyden fra, eller om al lyd i videoen skal slås fra.
Del indtægter
Hvis du deltager i YouTubes partnerprogram, og der er gjort krav på musikken i din video, kan du muligvis dele indtægten med musikudgiveren.
Bestrid kravet

Hvis du mener, at et krav er ugyldigt, kan du bestride kravet, hvis du er sikker på, at du har alle de nødvendige rettigheder til at bruge det indhold, der er gjort krav på.

Hvis du planlægger at bestride et krav, og hvis du tjente penge på din video, skal du sørge for, at du har styr på, hvordan indtægtsgenerering fungerer under tvister. Husk, at YouTube ikke mægler i tvister om ophavsret.

Hvis du bestrider et krav uden gyldig grund, kan indehaveren af ophavsretten anmode om at få din video fjernet. Hvis vi modtager en gyldig anmodning om fjernelse af din video på grund af ophavsret, får din konto et strafklip for at krænke ophavsretten.

Ofte stillede spørgsmål

Er jeg i knibe, hvis min video har et Content ID-krav?

Formentlig ikke. Det er indehaverne af ophavsretten, som bestemmer, om andre må genbruge deres ophavsretsligt beskyttede indhold. Ofte tillader de, at deres indhold bruges i videoer, der er gjort krav på, hvis de til gengæld kan køre annoncer på de pågældende videoer. Annoncerne kan vises før videoen eller under afspilningen (hvis videoen er længere end 8 minutter).

Hvis indehavere af ophavsret ikke vil have, at deres indhold genbruges, kan de:

• Blokere en video: Indehavere af ophavsret kan blokere en video, så andre ikke kan se den på YouTube. Videoen kan blive blokeret i hele verden eller i udvalgte lande/regioner.

• Begrænse visning til visse platforme: Indehavere af ophavsret kan vælge at begrænse, i hvilke apps eller på hvilke websites deres indhold kan blive vist. En begrænsning ændrer ikke tilgængeligheden af videoen på YouTube.

Hvad kan jeg gøre, hvis et Content ID-krav er forkert?
Hvis du mener, at et krav er ugyldigt, kan du bestride kravet, hvis du er sikker på, at du har alle de nødvendige rettigheder til at bruge det indhold, der er gjort krav på.
Husk, at hvis du bestrider et krav uden gyldig grund, kan indehaveren af ophavsretten anmode om at få din video fjernet. Hvis anmodningen om fjernelse på grund af ophavsret er gyldig, får din kanal et strafklip for at krænke ophavsretten.