Anbefalte fremgangsmåter for krav

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Hvis du bruker Content ID til å administrere innholdet ditt, må du overholde retningslinjene våre. Retningslinjene omfatter begrensninger for hva slags innhold du kan gjøre krav på.

Hvis du feilaktig gjør krav på innhold du ikke eier, kan det skape problemer for YouTube-skapere og svekke omdømmet ditt i YouTube-fellesskapet.

Et krav hevder eierskap over innholdet i videoen. Misbruk eller falske krav kan føre til straff, blant annet juridisk erstatningsansvar og oppsigelse av partnerskap.

Bruk de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor for å unngå eller løse vanlige problemer med krav:

Unngå å gjøre krav på for mye

Det viktigste du kan gjøre for å unngå å gjøre krav på for mye, er å sette deg inn i hva slags innhold som er kvalifisert for Content ID.

I tillegg kan du bruke følgende funksjoner etter behov, slik at du unngår å gjøre krav på for mye:

Gjennomgå bestridte og ankede krav

En av de mest effektive måtene å oppdage problemer med krav på er å gå gjennom bestridte og ankede krav. Finn ut hvordan du håndterer problemer med krav på, for eksempel hvordan du frafaller bestridte krav.

Vær oppmerksom på at det å løse problemer med ett enkelt krav ikke nødvendigvis forhindrer fremtidige problemer. Pass også på at du gjennomgår reglene som er knyttet til kravet, og at du endrer reglene etter behov.

Løs problemer med krav knyttet til innholdselementene med best resultater

Hvis du vil gjøre oppryddingen mest mulig effektiv, er det lurt å gå gjennom innholdselementene med best resultater.

Innholdselementer-siden i Studio-innholdsbehandlingen kan du sortere innholdselementer etter antall videoer med krav. Deretter klikker du på et av innholdselementene med best resultater. På siden med detaljer om innholdselementet kan du utføre følgende handlinger:

• Klikk på Problemer for å se eventuelle problemer med krav som er knyttet til innholdselementet, for eksempel bestridte krav.
  • Klikk på Videoer som er gjort krav på for å bekrefte at du har 100 % eksklusive rettigheter til innholdet som er gjort krav på i disse videoene.

Hvis alle kravene er ugyldige, kan du deaktivere referansen og frafalle alle krav mot referansen. Hvis noen krav er feiaktige, kan du frafalle de feilaktige kravene og ta flere forholdsregler for å unngå feilaktige krav i fremtiden.

Gjennomgå de mest populære videoene dine som er gjort krav på

I Studio-innholdsbehandlingen kan du gå gjennom de mest populære videoene dine som er gjort krav på, fra Videoer som er gjort krav på-siden . For å sortere etter antall avspillinger, går du til Avspillinger-delen og klikker på kolonneoverskriften Totalt.

Du kan også klikke på filterlinjen og bruke filtre som Kravstatusetterfulgt avAktivt krav og Opprinnelse etterfulgt av Opplasting,Lydsamsvar og Videosamsvar. Med disse filtrene kan du enkelt finne brukeropplastede videoer med minst ett aktivt krav.

Vær oppmerksom på at du ikke kan forhindre fremtidige problemer ved å iverksette tiltak mot én enkelt video som er gjort krav på. Pass også på at du gjennomgår reglene knyttet til videoen som er gjort krav på, og at du endrer reglene etter behov.

Bruk avanserte filtre til å oppdage mønstre

I Studio-innholdsbehandlingen finner du flere avanserte filtre du kan bruke til å oppdage underliggende mønstre ved problemet. Du kan filtrere etter innholdselementtype hvis du mistenker at bare visse typer innholdselementer forårsaker de fleste kravproblemene.

Du kan også filtrere etter kravstatus og opprinnelse for å finne ut om det bare er videosamsvar som skaper problemer. Prøv deg frem med filtrene til du kan identifisere problemer og oppdage mønstre.

Eksempler:

• Du oppdager at feilaktige krav ser ut til å komme fra en bestemt kanal.
    • Mulig løsning: Prøv å fjerne kanalens mulighet til å opprette referansefiler.
  • Du oppdager at feilaktige krav ser ut til å komme fra et bestemt program.
    • Mulig løsning: Prøv å angi en egendefinert regel for programmet.
  • Du oppdager at feilaktige krav ser ut til å komme fra en bestemt del av biblioteket ditt.
    • Mulig løsning: Prøv å slå av Content ID-samsvar for det aktuelle innholdet.

Deaktiver referansefilene dine

Hvis de fleste kravene til en referansefil er feilaktige, kan du utføre en enkel opprydding ved å deaktivere referansen.

Ikke glem å frafalle alle krav på brukeropplastede videoer med referansen i tillegg.