Beste praktyke vir eise

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

As jy Content ID gebruik om jou inhoud te bestuur, moet jy voldoen aan die beleide daarvan, wat beperkings insluit op watter inhoud jy kan opeis.

As jy inhoud wat jy nie besit nie verkeerdelik opeis, kan dit probleme vir YouTube-skeppers veroorsaak en jou reputasie in die YouTube-gemeenskap skaad.

’n Eis maak aanspraak op eienaarskap van jou video se inhoud. Enige onregmatige of bedrieglike eise kan lei tot boetes, insluitend wetlike aanspreeklikheid en beëindiging van vennootskap.

Gebruik die beste praktyke wat hieronder gelys word om te help om algemene kwessies met eise te vermy of reg te stel.

Moenie te veel opeis nie

Maak seker jy verstaan watter soort inhoud vir Content ID kwalifiseer sodat jy nie te veel opeis nie.

Jy kan ook die volgende kenmerke soos nodig gebruik om dit te vermy om te veel op te eis.

Gaan jou betwiste of geappelleerde eise na

Een van die vinnigste maniere om probleme met eise op te los, is om betwiste en geappelleerde eise na te gaan. Vind uit hoe om eiskwessies te hanteer, soos om betwiste eise vry te stel.

Hou in gedagte dat as jy iets oor een eis doen, dit nie noodwendig toekomstige kwessies sal voorkom nie. Maak seker dat jy ook die beleid wat met die eis geassosieer word, nagaan en wysig indien nodig.

Gee aandag aan eiskwessies met toppresterende bates

Jy sal die meeste met jou skoonmaakpoging bereik as jy jou toppresterende bates vir eiskwessies nagaan.

Jy kan in Studio Inhoudbestuurder, op die Bates-bladsy , bates sorteer volgens die aantal opgeëisde video’s en dan op ’n toppresterende bate klik. Op die Batebesonderhede-bladsy kan jy:

• Klik op Kwessies  om enige eiskwessies wat met die bate geassosieer word, soos betwiste eise, te bekyk.
  • Klik op Opgeëisde video’s  om te bevestig dat jy 100% eksklusiewe regte op die opgeëisde inhoud in hierdie video’s het.

As alle eise verkeerd is, moet jy die verwysing deaktiveer en alle eise op die verwysing vrystel. As sommige eise verkeerd is, moet jy die verkeerde eise vrystel en die toepaslike stappe doen om toekomstige verkeerde eise te voorkom.

Gaan jou top- opgeëisde video’s na

Jy kan jou top- opgeëisde video’s op die Opgeëisde video’s-bladsy in Studio Inhoudbestuurder nagaan. Klik die kolomopskrif Totaal onder die Kyke-afdeling om volgens die aantal kyke te sorteer.

Jy kan ook op die filtreerbalk klik en filters toepas soos Eisstatus en dan Aktiewe eis en Oorsprong en dan Oplaai, Oudiopassing en Videopassing. As jy hierdie filters toepas, kan jy fokus op gebruikeropgelaaide video’s waarop daar minstens een aktiewe eis is.

Hou in gedagte dat as jy iets oor een opgeëisde video doen, dit nie noodwendig toekomstige kwessies sal voorkom nie. Maak seker dat jy ook die beleid nagaan wat op die opgeëisde video toegepas word en wysig dit indien nodig.

Gebruik gevorderde filters om patrone te herken

Studio Inhoudbestuurder het verskeie gevorderde filters om jou te help om onderliggende patrone van probleme te herken. Jy kan volgens enige batesoort filtreer as jy vermoed dat net sekere soorte bates die meeste van jou opeisingkwessies veroorsaak.

Jy kan ook volgens eisstatus en oorsprong filtreer om uit te vind of, byvoorbeeld, slegs videopassings kwessies veroorsaak. Eksperimenteer met die filters om probleme te isoleer en patrone te identifiseer.

Voorbeeldscenario’s:

• Jy merk op dat dit lyk of verkeerde eise van ’n spesifieke kanaal af kom.
    • Moontlike oplossing: Probeer om die kanaal se vermoë om verwysinglêers te skep, te verwyder.
  • Jy merk op dat dit lyk of verkeerde eise van ’n spesifieke program af kom.
    • Potensiële oplossing: Probeer om ’n gepasmaakte beleid vir daardie program op te stel.
  • Jy merk op dat dit lyk of verkeerde eise van ’n spesifieke deel van jou biblioteek af kom.
    • Moontlike oplossing: Probeer om Content ID-passing vir daardie inhoud af te skakel.

Deaktiveer jou verwysinglêers

As die meeste van die eise wat ’n verwysingslêer maak verkeerd is, kan jy die verwysing deaktiveer vir ’n maklike skoonmaak.

Moenie vergeet om ook alle eise op die gebruikeropgelaaide video’s wat met die verwysing geassosieer word, vry te stel nie.