YouTuben toiminto-opas

Content ID ‑sisällöntunnistuksen käyttäminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria. Pyydä pääsyä YouTube-kumppanuuspäälliköltä.

Content ID on YouTuben automatisoitu, skaalautuva järjestelmä, jonka avulla tekijänoikeuksien omistajat voivat tunnistaa YouTube-videoista omistamansa sisällön.

YouTube myöntää Content ID ‑järjestelmän käyttöoikeuden vain tekijänoikeuksien omistajille, jotka täyttävät tietyt ehdot. Käyttäjiksi hyväksytään tekijänoikeuksien omistajia, jotka omistavat yksinomaiset oikeudet merkittävään määrään sellaista alkuperäistä materiaalia, jota käyttäjäyhteisö lataa YouTubeen säännöllisesti.

YouTube on laatinut selvät säännöt Content ID ‑järjestelmän käytölle. Valvomme Content ID ‑järjestelmän käyttöä ja kiistoja, jotta voimme varmistaa, että sääntöjä noudatetaan.

Tekijänoikeuksien omistajana annat YouTubelle viitekopion kelvollisesta sisällöstäsi. YouTube skannaa ladatut videot ja etsii vastaavaa sisältöä vertaamalla videoita viitteeseen. Kun vastaavuus löydetään, YouTube ottaa käyttöön valitsemasi käytännön: video kaupallistetaan, sitä seurataan tai se estetään.

Content ID ‑sisällöntunnistuksen käytön päävaiheet:

1. Määritä sisällön omistaja.

Kun sinut hyväksytään Content ID ‑järjestelmään, YouTuben kumppanuuspäällikkö luo sisällön omistajan, joka edustaa sinua YouTuben sisällönhallintajärjestelmässä, ja myöntää käyttöoikeuden Creator Studion sisällönhallinnan työkaluihin. Sinun on määritettävä sisällön omistajan tilisi. Tarpeen mukaan voit yhdistää AdSense for YouTube ‑tilin sisällön omistajaan tai myöntää muille käyttäjille pääsyn Content Manager ‑työkaluihin.

2. Toimita sisältöä YouTubeen.

Voit lisätä tekijänoikeuksilla suojattua sisältöäsi YouTuben sisällönhallintajärjestelmään lähettämällä sisältöä kuvaavat viitetiedot (ääntä, kuvaa tai audiovisuaalista sisältöä) ja sisällönkuvaustiedot ja määrittämällä, millä alueilla omistat sisällön.

YouTube luo sisällönhallintajärjestelmään sisältökohteen jokaiselle toimittamallesi kohteelle. YouTube luo myös sisällön tyypistä ja valitusta toimitustavasta riippuen katseltavan YouTube-videon tai Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän viitteen tai molemmat.

3. Content ID ‑järjestelmä skannaa käyttäjien latauksia ja tunnistaa vastaavuudet.

Content ID ‑järjestelmä vertaa jatkuvasti uusia latauksia sisältökohteidesi viitteisiin. Jos videossa on vastaavia osia, niistä tehdään automaattisesti vaatimus vastaavan sisältökohteen osalta. Lisäksi valitsemaasi osumakäytäntöä sovelletaan videoihin, ennen kuin ne julkaistaan YouTubessa.

Content ID etsii myös videoita, jotka on ladattu ennen sisältökohteen luomista. Äskettäiset lataukset ja suositut videot skannataan ensin.
  4. Ylläpidä ja valvo sisältöäsi.

Content Managerin tehtäväluettelossa näkyy toimintoja, kuten vaatimusten tarkistaminen ja omistajuusristiriitojen selvittäminen. Voit myös tarkastella tilastoja ja tuloraportteja sekä käyttää monia eri sisällönhallintatyökaluja.