Opprett en direktesending i den klassiske versjonen av Skaperstudio

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Noen direktesendingsfunksjoner er fortsatt tilgjengelige via den klassiske versjonen av Skaperstudio. Hvis du ikke kan følge denne veiledningen, kan det hende du er i kontrollrommet for direktesendinger, som er en ny måte å sende direkte på via YouTube.

Strøm nå

«Strøm nå» er en enkel måte å strømme på. YouTube registrerer oppløsningen og bildefrekvensen for sendingen automatisk.

Når du sender direkte, omkoder vi til lavere oppløsninger, slik at fansen din kan se sendingen uavhengig av kvaliteten på internettilkoblingen deres.

Slik sender du direkte på et øyeblikk:

1. Last ned og konfigurer en enkoder med strømnavnet/-nøkkelen og tjenernettadressen. Finn ut mer om enkodere.
  2. Legg til en tittel og en beskrivelse på GRUNNLEGGENDE INFORMASJON-fanen. Du kan også legge til et egendefinert miniatyrbilde for sendingen din.
  3. Valgfritt: Planlegg neste sendetid.
  4. Hvis du velger Gaming-kategorien, bør du legge til en spilltittel. Da blir det enklere for folk å oppdage sendingen din.
  5. Angi en tilgangsinnstilling: offentlig, ikke oppført eller privat.
  6. Velg mellom Kort tidsforsinkelse eller Høyeste kvalitet under STRØMALTERNATIVER-fanen. Kort tidsforsinkelse er nærmere sanntid for brukere. Høyeste kvalitet gir en jevnere seeropplevelse.
  7. Hvis du bare har rettigheter for direktesendingen, kan du velge å merke arkivet som ikke oppført når sendingen er fullført. Du kan bruke dette alternativet til å fjerne den arkiverte direktesendingen fra søkeindeksen. Du kan fortsatt dele og bygge inn linken. Innstillingen tas i bruk når direktesendingen er over.

Under direktesendingen:

Kommuniser med publikum via direktechat.

• Del linken i sosiale medier med DEL-verktøyet.
  • Hold øye med delen for Analytics i sanntid.
  • Følg med på sendingen i spilleren, i statusfeltet og på fanen for sendingsstatus.

Når sendingen er over:

• Vi stopper sendingen din når du slutter å sende innhold fra enkoderen.
  • Vi arkiverer automatisk sendinger med en varighet på opptil tolv timer. Du finner dem i Videobehandler. Vi anbefaler å lagre et lokalt arkiv som sikkerhetskopi.
Arrangementer

Med Arrangementer får du bedre kontroll over sendingen din. Du kan velge tilgangsalternativer, angi et starttidspunkt, aktivere en reservestrøm i tilfelle noe skulle gå galt, og opprette flere direktesendinger som kan strømmes samtidig.

1. Gå til SKAPERSTUDIO, klikk på DIREKTESENDING, og velg Arrangementer.
  2. Klikk på Ny direktesending til høyre.
  3. Fyll ut Grunnleggende informasjon-fanen.
    • Tittel, beskrivelse og etiketter.
    • Angi start- og sluttidspunkt.
    • Tilgangsinnstillinger: Det er bare offentlige arrangementer som vises på kanalen din, i søkeresultater og i promoteringer. Velg Ikke oppført eller Privat for prøvesendinger.
  4. Velg Rask for å starte Hangouts On Air. Velg Tilpasset for å bruke egendefinerte enkodere og kontroller.

Fanen for informasjon og innstillinger er foreløpig ikke tilgjengelig på mobiltelefoner eller nettbrett.

YouTube Live støtter flere direktesendinger samtidig. Du må øke enkoder- og nettverksressursene dine proporsjonalt for hver direktesending du legger til. Tre samtidige direktesendinger krever for eksempel en tredobling av enkodere og båndbredde. Husk at hver av direktesendingene også må startes og stoppes hver for seg.

Avanserte innstillinger
Velg Avanserte innstillinger-fanen.
  • Direktechat og svar: Moderer direktechatten. Seerne kan legge ut maksimalt tre kommentarer i løpet av en 30-sekunders periode, og de kan ikke bruke spesialtegn eller HTML-tagger eller legge ut nettadresser. Kommentarmodulen støtter ikke innebygde spillere.
  • Distribusjonsalternativer: Slå innebygging og abonnentvarsler av eller på.
  • Opptak: Det er ikke mulig å arkivere opptak på over åtte timer. Vi anbefaler å lagre et lokalt arkiv som sikkerhetskopi.
  • DVR: Sett sendingen på pause, spol den tilbake, og gå tilbake til å se den direkte. DVR viser de fire siste timene ved 30 bilder per sekund eller de to siste timene ved 60 bilder per sekund ved kort tidsforsinkelse.
  • Sendingsforsinkelse: Legg inn en sendingsforsinkelse på 30 eller 60 sekunder i den offentlige sendingen. Selv uten forsinkelse kan avspilleren for forhåndssjekk ligge opptil 15 sekunder bak direktefeeden.
  • Fortell fansen din om sendingen via fremhevet innhold.
Inntektsgenerering og innhold som er gjort krav på
Velg Inntektsgenerering-fanen.
  • Gjør krav på denne videoen: Bruk retningslinjer for å spore, blokkere eller tjene penger.
  • Inntektsgenerering: Gjør det mulig å sette inn annonser før og midt i videoen.
  • Klikk på den blå Opprett en direktesending-knappen for å åpne Overføringsinnstillinger-fanen.

Det er for tiden mulig å sende direkte fra mobilenheter, Chromecast og spillkonsoller.

Nettkamera

Med et nettkamera er det enkelt å sende direkte via datamaskinen – du trenger ingen enkoderprogramvare for direktesendinger.

Krav for å bruke YouTube Live

Sjekk at kanalen din er bekreftet, og at muligheten din til å sende direkte ikke er blitt begrenset de siste 90 dagene. Nettkamera er kompatibelt med Chrome 60+ og Firefox 53+.

Slå på YouTube Live for første gang

1. Gå til youtube.com/webcam.
  2. Bekreft kanalen din hvis du blir bedt om det.
  3. Gi YouTube-appen kamera- og mikrofontilgang i Chrome eller Firefox.
  4. [For Firefox-brukere] Velg «Husk dette valget».
  5. Angi metadata, og legg til et miniatyrbilde.
  6. Velg SEND DIREKTE.

Opprett en direktesending med nettkamera

1. Gå til youtube.com/webcam.
  2. Skriv inn en tittel.
    1. Valgfritt: Velg en tilgangsinnstilling.
    2. Valgfritt: Legg til en beskrivelse, eller velg kamera og mikrofon.
    3. Valgfritt: AVANSERTE INNSTILLINGER.
  3. Trykk på NESTE.
  4. Kameraet tar et miniatyrbilde.
    1. Valgfritt – Ta et nytt eller last opp et egendefinert miniatyrbilde.
    2. Valgfritt – Del direktesendingen din i sosiale medier.
  5. Velg SEND DIREKTE.

Direktechat med nettkamera

Chatmeldinger kan modereres når du sender direkte med nettkamera, på samme måte som ellers. Du kan tilordne moderatorer, håndtere søppelmeldinger, proaktivt blokkere ord, blokkere brukere fra en chat eller fjerne chatmeldinger. Finn ut mer om hvordan du administrerer direktechat.

Planlegg direktesendinger via nettkamera

1. Gå til youtube.com/webcam.
  2. Skriv inn en tittel.
  3. Velg en tilgangsinnstilling.
  4. Slå på Send senere.
  5. Velg dato og klokkeslett for direktesending.
  6. Klikk på Neste. Kameraet tar et miniatyrbilde.
  7. Valgfritt: Del direktesendingen din i sosiale medier.
  8. Velg Ferdig.