Een livestream maken in de klassieke versie van Creator Studio

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer ons nieuwe Live controlecentrum waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Er zijn nog enkele livestream-functies beschikbaar via de klassieke versie van Creator Studio. Als je deze instructies niet kunt volgen, zit je mogelijk in het Live controlecentrum, de nieuwe manier van streamen op YouTube.

Nu streamen

'Nu streamen' is een eenvoudige manier om te streamen. YouTube detecteert automatisch de streamresolutie en framesnelheid.

Als je live bent, wordt je stream geconverteerd naar een lagere resolutie zodat al je fans je stream kunnen bekijken, ongeacht de kwaliteit van hun internetverbinding.

Je kunt als volgt direct live gaan:

1. Download en installeer je coderingsprogramma met behulp van de naam of sleutel van de stream en de server-URL. Bekijk meer informatie over coderingsprogramma's.
  2. Voeg een titel en beschrijving toe op het tabblad BASISINFORMATIE. Je kunt ook een aangepaste thumbnail van je evenement toevoegen.
  3. Optioneel: Plan je volgende stream.
  4. Als je de categorie Gaming selecteert, kun je een Gametitel toevoegen zodat iedereen je stream kan vinden.
  5. Zet je privacyinstellingen op Openbaar, Verborgen, of Privé.
  6. Kies op het tabblad STREAMOPTIES tussen Korte wachttijd of Hoogste kwaliteit. 'Korte wachttijd' ligt voor gebruikers dichter bij realtime streamen. 'Hoogste kwaliteit' biedt de beste kijkervaring voor je publiek.
  7. Vink Archief als verborgen markeren na voltooiing aan als je alleen rechten hebt voor de live show. Hiermee kun je het gearchiveerde live evenement uit de zoekindex verwijderen. De link kan nog steeds gedeeld en ingesloten worden. Deze instellingen worden toegepast zodra het live evenement voltooid is.

Tijdens de livestream:

Communiceer met je publiek via de live chat.

• Deel de link op social media met behulp van onze tool DELEN.
  • Houd het gedeelte Realtime Analytics in de gaten.
  • Controleer de stream in de speler, in de bovenste statusbalk en op het tabblad 'Status van stream'.

Na afloop van de stream:

• Als je geen content meer vanuit je coderingsprogramma verstuurt, beëindigen we je stream.
  • Het evenement wordt automatisch maximaal twaalf uur gearchiveerd en is dan beschikbaar via Videobeheer. We raden aan de opname lokaal op te slaan als back-up.
Evenementen

Evenementen geven je meer controle over je stream. Je kunt privacyopties selecteren, een starttijd instellen, een back-upstream maken voor noodgevallen, meerdere live evenementen organiseren en deze allemaal tegelijk streamen.

1. Klik in CREATOR STUDIO op LIVESTREAMEN en selecteer vervolgens Evenementen.
  2. Klik rechts op Nieuw live evenement.
  3. Vul het tabblad Basisinformatie in.
    • Titel, beschrijving en tags
    • Begin- en eindtijd
    • Privacyinstellingen: Alleen openbare evenementen worden op je kanaal, in je zoekresultaten en in je promotie weergegeven. Kies Verborgen of Privé om evenementen te testen.
  4. Selecteer Snel om Hangouts On Air te starten. Selecteer Aangepast om aangepaste coderingsprogramma's en besturingselementen te gebruiken.

Het tabblad 'Informatie en instellingen' is momenteel niet beschikbaar op mobiele apparaten en tablets.

YouTube Live ondersteunt meerdere gelijktijdige livestreams. Voor elke livestream moet je de coderings- en netwerkcapaciteit proportioneel vergroten. Voor drie gelijktijdige livestreams moet je de coderingsprogramma's en bandbreedte bijvoorbeeld verdriedubbelen. Elke livestream moet afzonderlijk worden gestart en gestopt.

Geavanceerde instellingen
Selecteer het tabblad Geavanceerde instellingen.
  • Live chat en reacties: live chat beheren. Kijkers kunnen maximaal drie reacties per 30 seconden plaatsen. Speciale tekens, URL's en html-tags zijn niet toegestaan. Bij ingesloten spelers is de module voor reacties niet beschikbaar.
  • Distributie-opties: schakel insluiten en meldingen van abonnees in of uit.
  • Opname: archieven van meer dan acht uur kunnen mogelijk niet worden vastgelegd. We raden aan de opname lokaal op te slaan als back-up.
  • DVR: pauzeer het evenement of spoel het terug, en ga vervolgens weer live. DVR geeft de laatste 4 uur met 30 fps weer, of de laatste 2 uur met 60 fps met een korte wachttijd.
  • Vertraging van uitzending: zend de openbare stream met 30 of 60 seconden vertraging uit. Ook zonder vertraging zal de voorbeeldspeler tot 15 seconden achterlopen op de live feed.
  • Promoot je evenement bij al je fans met aanbevolen content.
Inkomsten genereren en geclaimde content
Selecteer het tabblad Inkomsten genereren.
  • Deze video claimen: pas het beleid monitoren, blokkeren of inkomsten genereren toe.
  • Inkomsten genereren: schakel advertenties in wanneer prerolls en cues voor midroll-advertenties handmatig worden ingevoegd.
  • Klik op de blauwe knop Evenement maken om het tabblad Opname-instellingen te laden.

Op dit moment zijn mobiele apparaten, Chromecasts en gameconsoles geschikt voor live evenementen.

Webcam

Met een webcam kun je makkelijk live gaan op je computer zonder dat je coderingssoftware voor livestreams nodig hebt.

Vereisten voor YouTube Live

Controleer of je kanaal is geverifieerd en of er in de afgelopen negentig dagen geen beperkingen op livestreams zijn ingesteld. Voor webcamstreams heb je Chrome-versie 60 of hoger nodig of Firefox-versie 53 of hoger.

YouTube Live voor de eerste keer inschakelen

1. Ga naar youtube.com/webcam.
  2. Verifieer je kanaal als dit wordt gevraagd.
  3. Geef in Chrome of Firefox de YouTube-app toegang tot de camera en microfoon.
  4. [Voor Firefox-gebruikers] Selecteer 'Remember this decision' (Onthoud deze beslissing).
  5. Voer je metadata in en voeg een thumbnail toe.
  6. Selecteer LIVE GAAN.

Livestreamen via je webcam

1. Ga naar youtube.com/webcam.
  2. Geef een titel op.
    1. Optioneel: selecteer een privacyinstelling.
    2. Optioneel: voeg een beschrijving toe of selecteer je camera en microfoon.
    3. Optioneel: GEAVANCEERDE INSTELLINGEN.
  3. Druk op VOLGENDE.
  4. Je camera maakt een foto voor de thumbnail.
    1. Optioneel: maak een nieuwe thumbnail of upload een aangepaste thumbnail.
    2. Optioneel: deel je livestream op social media.
  5. Selecteer LIVE GAAN.

Live chat voor webcamstreams

Chatberichten in webcamstreams beheer je op dezelfde manier als gewone chatberichten. Je kunt moderators toewijzen, spamberichten beheren, woorden proactief blokkeren, gebruikers blokkeren en chatberichten verwijderen. Meer informatie over het beheer van live chats.

Een live webcamstream plannen

1. Ga naar youtube.com/webcam.
  2. Voer een titel in.
  3. Selecteer een privacyinstelling.
  4. Schakel Inplannen voor later in of uit.
  5. Selecteer de datum en tijd waarop je live wilt gaan.
  6. Klik op Volgende. Je camera maakt een foto voor de thumbnail.
  7. Optioneel: deel je livestream op social media.
  8. Selecteer Gereed.