Introduktion till livestreaming

Du kan nå ut till din målgrupp live genom att använda livestreaming på YouTube.

Innan du sätter igång med livestreamen behöver du göra ett par saker:

1. Kontrollera att kanalen är verifierad och att du inte har fått några begränsningar för livestreaming under de senaste 90 dagarna.
  2. Aktivera livestreaming

Börja streama

När kanalen har aktiverats finns det tre olika sätt att börja streama live:

• Streama nu är ett snabbt och enkelt sätt att sända live. Börja sända innehåll så startar och stoppar vi automatiskt streamen åt dig.
  • Evenemang ger dig mer kontroll över livestreamingen. Du kan förhandsgranska innan du börjar sända, du får redundans med en reservstream och du kan starta och stoppa streamen när du vill.
  • Streama från YouTube-appen på en mobil enhet. När du avslutar en livestream på den mobila enheten sparas ett arkiv på din kanal. Du kan sedan redigera sekretessinställningarna (till exempel göra arkivet privat) eller radera arkivet.

Obs! Innan du kan använda YouTube Live på mobila enheter måste kanalen ha fler än 25 prenumeranter.

Om du vill bädda in din livestream på en webbplats ska du se till att ha ett godkänt AdSense-konto kopplat till ditt YouTube-konto.

Läs mer om att skapa en livestream.

Allt innehåll i livestreamar måste följa våra riktlinjer för mötesplatsen. Om du planerar att livestreama något som strider mot våra riktlinjer för mötesplatsen kanske vi anger en åldersgräns för eller tar bort livestreamen. Det kan också hända att ditt konto får en varning (vilket innebär att du inte kan livestreama under tre månader).