Introduktion till livestreaming

Du kan nå ut till din målgrupp live genom att använda livestreaming på YouTube.

Aktivera din kanal

Innan du börjar livestreama första gången måste du aktivera din kanal.

1. Kontrollera att kanalen är verifierad och att du inte har fått några begränsningar för livestreaming under de senaste 90 dagarna.
  2. Aktivera livestreaming.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar att aktivera en livestream första gången. När kanaler har aktiverats kan du sända live direkt.

Börja streama

När kanalen har aktiverats finns det fyra olika sätt att börja streama live:

• Streama nu är ett snabbt och enkelt sätt att sända live. Börja sända innehåll så startar och stoppar vi automatiskt streamen åt dig.
  • Evenemang ger dig mer kontroll över livestreamingen. Du kan förhandsgranska innan du börjar sända, du får redundans med en reservstream och du kan starta och stoppa streamen när du vill.
  • Streama från YouTube-appen på en mobil enhet. När du avslutar en livestream på den mobila enheten sparas ett arkiv på din kanal. Du kan sedan redigera sekretessinställningarna (till exempel göra arkivet privat) eller radera arkivet.
  • Webbkamera är ett enkelt sätt att sända live utan det krävs någon kodningsprogramvara. Börja streama från din dator/bärbara dator med en webbkamera. Finns i Chrome-webbläsare.
Om du vill bädda in din livestream på en webbplats ser du till att ha ett godkänt AdSense-konto kopplat till ditt YouTube-konto.

Läs mer om att skapa en livestream.

Allt innehåll i livestreamar måste följa våra riktlinjer för communityn och användarvillkoren. Om du planerar att livestreama innehåll som strider mot våra riktlinjer för communityn kanske vi åldersbegränsar eller tar bort livestreamen. YouTube förbehåller sig också rätten att efter eget gottfinnande begränsa en innehållsskapares förmåga att livestreama.

Om din livestream begränsas kan det också hända att ditt konto får en varning, vilket innebär att du inte kan livestreama under tre månader. Om ditt konto har begränsats från att livestreama är det inte tillåtet för dig att livestreama via en annan kanal på YouTube. Detta gäller så länge som begränsningen förblir aktiv på ditt konto. Brott mot denna begränsning anses vara kringgående enligt våra användarvillkor och kan resultera i uppsägning av ditt konto.