Introduktion till livestreaming

YouTube Live är ett enkelt sätt att nå tittarna i realtid. Oavsett om du streamar ett spel, är värd för en direktsänd frågestund eller undervisar om något ämne hjälper våra verktyg dig att hantera din stream och interagera med tittare i realtid.

Det finns några sätt att sända live på YouTube. Här följer en kortfattad översikt:

Enkelt: De här alternativen är bra för nybörjare eller om du snabbt vill börja sända live.

• Webbkamera: Livestreaming via webbkamera är ett enkelt sätt att sända live utan att behöva någon omkodare. Börja streama från din dator/bärbara dator med en webbkamera. Läs mer
  • Mobil: Med streaming på en mobil enhet kan du streama från YouTube-appen. För att du ska kunna livestreama på en mobil enhet måste du ha minst 1 000 prenumeranter. Läs mer

Anpassad: Perfekt för mer avancerade livestreamar.

• Omkodarstreaming: Med omkodare kan du fånga upp innehåll, inklusive från din stationära dator, kamera och mikrofon, skicka det till YouTube Live och streama det till fansen. Omkodarstreaming är bäst för livestreamar där du sänder ditt spelande, använder extern maskinvara för ljud/video, använder flera kameror osv. Läs mer

Allt innehåll i livestreamar måste följa våra riktlinjer för communityn och användarvillkoren. Om du planerar att livestreama innehåll som strider mot våra riktlinjer för communityn kanske vi åldersbegränsar eller tar bort livestreamen. YouTube förbehåller sig också rätten att efter eget gottfinnande begränsa en innehållsskapares förmåga att livestreama.

Om din livestream begränsas kan det också hända att ditt konto får en varning, vilket innebär att du inte kan livestreama under tre månader. Om ditt konto har begränsats från att livestreama är det inte tillåtet för dig att livestreama via en annan kanal på YouTube. Detta gäller så länge som begränsningen förblir aktiv på ditt konto. Brott mot denna begränsning anses vara kringgående enligt våra användarvillkor och kan resultera i uppsägning av ditt konto.