Kom i gang med direktesendinger

Med direktesendinger kan du kommunisere med publikum i sanntid med blant annet videofeed og chat.

1. Slå på direktesendingsfunksjonen

For å kunne sende direkte kan du ikke ha vært ilagt noen begrensninger for direktesendinger i løpet av de 90 siste dagene, og kanalen din må være bekreftet.

1. Gå til YouTube.
  2. Øverst til høyre klikker du på Opprett   etterfulgt av Send direkte.
  3. Hvis du ikke allerede har gjort det, følger du veiledningen for å bekrefte kanalen din.
  4. Hvis dette er første gang du sender direkte, må du være obs på at det kan ta opptil 24 timer å aktivere direktesendingsfunksjonen. Når den er aktivert, kan du sende direkte umiddelbart.

2. Velg en strømmemetode

Det finnes tre måter du kan strømme innhold på: mobil, nettkamera og enkoder. Velg den som passer best for innholdet du vil strømme.

Mobil

Egnet for videoblogging og korte oppdateringer fra telefon eller nettbrett.

Du trenger minst 1000 abonnenter, og du må ha en telefon eller et nettbrett med kamera.

Finn ut hvordan du sender direkte fra mobil.

Nettkamera

Med et nettkamera går det raskt å starte en direktesending fra datamaskinen.

Du trenger en datamaskin med nettkamera.

Finn ut hvordan du strømmer med nettkamera.

Enkoder

Med enkodere kan du strømme spillingen din, legge til overlegg og bruke maskinvare som forforsterkere, mikrofoner og kameraer. Denne typen strøm brukes mest til gaming, sportsarrangementer, konserter og konferanser.

Finn ut hvordan du strømmer via enkoder.

Dette kan du strømme

Alt innhold i direktesendinger må være i samsvar med retningslinjene for brukere og vilkårene for bruk. Hvis du antyder at du skal sende innhold som bryter med retningslinjene for brukere, kan det hende vi aldersbegrenser eller fjerner direktesendingen din. YouTube forbeholder seg også retten til å begrense skapernes muligheter til å sende direkte – etter eget skjønn.

Hvis direktesendingen din begrenses, kan det hende du også får en kontoadvarsel. I så fall kan du ikke sende direkte på opptil tre måneder. Hvis kontoen din er ilagt begrensninger for direktesendinger, kan du heller ikke bruke en annen kanal til å sende direkte på YouTube. Dette gjelder så lenge begrensningen er aktiv på kontoen din. Hvis du overtrer denne begrensningen, anses det som omgåelse i henhold til vilkårene for bruk, noe som kan føre til oppsigelse av kontoen din.