Ga voor hulpbronnen en praktische tips voor succes in een veranderende omgeving naar yt.be/creatoracademytoolkits

Aan de slag met livestreaming

Met livestreaming leg je in realtime contact met je publiek via een videofeed, de chatfunctie en meer.

Kennismaken met livestreaming op YouTube

1. Livestreaming inschakelen

Als je wilt livestreamen, mag je de afgelopen 90 dagen geen beperkingen op livestreamen hebben gehad en moet je je kanaal verifiëren.

1. Ga naar YouTube.
  2. Klik rechtsboven op Maken en dan Live gaan.
  3. Als je kanaal nog niet geverifieerd is, volg je de instructies om het te verifiëren.
  4. Het kan 24 uur duren om livestreaming voor het eerst in te schakelen. Als het eenmaal is ingeschakeld, kun je direct livestreamen.

2. Een manier kiezen om te streamen

Je kunt op drie manieren streamen: op een mobiel apparaat, met een webcam en met een coderingsprogramma. Kies de methode die het beste past bij wat jij wilt streamen.

Mobiel

Goed voor vlogs en snelle updates vanaf je telefoon of tablet.

Als je een mobiele livestream wilt maken, moet je aan de vereisten voldoen.

Lees meer over mobiel streamen.

Webcam

Snel livestreamen vanaf je computer met een webcam.

Je hebt een computer met een webcam nodig.

Lees meer over streamen met een webcam.

Coderingsprogramma

Met een coderingsprogramma kun je gameplay en overlays streamen en hardware gebruiken zoals een voorversterker, microfoon en camera. Dit type streamen wordt vaak gebruikt voor gamen, sportevenementen, concerten en conferenties.

Lees meer over het gebruik van een coderingsprogramma.

Wat je kunt streamen

Alle content in livestreams moet aan onze communityrichtlijnen en servicevoorwaarden voldoen. Als je een livestream aanbiedt die in strijd is met onze communityrichtlijnen, kunnen we je livestream verwijderen of er een leeftijdsbeperking voor instellen. YouTube behoudt zich ook het recht voor om de livestream-mogelijkheid van een creator naar eigen goeddunken te beperken.

Als er beperkingen voor je livestream zijn ingesteld, krijgt je account misschien een waarschuwing. Hierdoor kun je 14 dagen lang niet livestreamen. Als voor je account een beperking voor livestreaming geldt, mag je geen ander kanaal gebruiken om te livestreamen op YouTube. Dit geldt zolang de beperking actief is voor je account. Overtreding van deze beperking wordt op basis van onze Servicevoorwaarden als omzeiling beschouwd en kan ertoe leiden dat je account wordt beëindigd.