Översikt över YouTubes utökade partnerprogram

Vi utökar YouTubes partnerprogram (YPP) till att omfatta fler kreatörer med tidigare åtkomst till tittarbidrag och shoppingfunktioner. YouTubes utökade partnerprogram är tillgängligt för kvalificerade kreatörer i de här länderna/regionerna. Om du befinner dig i något av dessa länder/regioner och vill veta mer om ändringarna av YPP kan du läsa artikeln nedan.

Om du inte befinner dig i något av de tillgängliga länderna/regionerna behöver du inte ändra något i YouTubes partnerprogram. I den här artikeln hittar du YPP-översikt, kvalifikationskrav och ansökningsanvisningar som är relevanta för dig.

Kontrollera om du är kvalificerad för YouTubes utökade partnerprogram. Om du inte är kvalificerad kan du välja Få aviseringar i avsnittet Intäkter i YouTube Studio. Vi skickar ett e-postmeddelande till dig när vi har utökat YPP-programmet och du uppfyller kvalifikationskraven.

Introduktion till att tjäna pengar på YouTube

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

2022 meddelade vi att vi utvecklar YouTubes partnerprogram (YPP) för att fortsätta göra YouTube till en givande plats för kreatörer. Från och med mitten av juni 2023 utökar vi YouTubes partnerprogram så att fler kreatörer får tidigare åtkomst till tittarbidrag och utvalda Shopping-funktioner.

Kreatörer i kvalificerade länder kan ansöka till YouTubes utökade partnerprogram när de når något av kvalifikationskraven nedan:

• 500 prenumeranter med tre giltiga offentliga uppladdningar under de senaste 90 dagarna och 3 000 giltiga offentliga visningstimmar de senaste tolv månaderna eller.
  • 500 prenumeranter med tre giltiga offentliga uppladdningar under de senaste 90 dagarna och tre miljoner giltiga offentliga Shorts-visningar de senaste 90 dagarna.

Om du vill att vi ska meddela dig när du är kvalificerad väljer du Få aviseringar i avsnittet Intäkter i YouTube Studio. Vi skickar ett e-postmeddelande till dig när vi har utökat YPP-programmet och du uppfyller ovanstående kvalifikationskrav.

Kreatörer i YouTubes partnerprogram som också uppfyller kvalifikationskraven nedan kan få ytterligare förmåner som intäktsdelning från annonser och YouTube Premium:

• 1 000 prenumeranter med 4 000 giltiga offentliga visningstimmar de senaste tolv månaderna eller
  • 1 000 prenumeranter med tio miljoner giltiga offentliga Shorts-visningar de senaste 90 dagarna.

För partners som för närvarande är med i YPP ändras inte programmets förmåner.

Det här behöver du göra för att gå med i YouTubes utökade partnerprogram:

1. Du behöver följa policyerna för intäktsgenerering från YouTube-kanaler.
  2. Du behöver ha en kanal baserad i något av de tillgängliga länderna/regionerna.
  3. Du ska se till att tvåstegsverifiering har aktiverats för ditt Google-konto.
  4. Du behöver ha ett aktivt AdSense för YouTube-konto som du ska länka till din kanal. Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett i YouTube Studio när du ansöker. Se till att bara skapa ett nytt AdSense för YouTube-konto i YouTube Studio.

Var det utökade YouTube-partnerprogrammet är tillgängligt

YouTubes utökade partnerprogram är tillgängligt för kvalificerade kreatörer i följande länder och regioner:

• Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Argentina
  • Aruba
  • Australien
  • Österrike
  • Bahrain
  • Belarus
  • Belgien
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnien och Hercegovina
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Estland
  • Finland
  • Frankrike
  • Franska Guyana
  • Franska Polynesien
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Hongkong
  • Honduras
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Jordanien
  • Kenya
  • Kuwait
  • Lettland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malaysia
  • Malta
  • Marocko
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Nordmarianerna
  • Norge
  • Oman
  • Panama
  • Papua Nya Guinea
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Paraguay
  • Qatar
  • Rumänien
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Serbien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Turks- och Caicosöarna
  • Uganda
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Uruguay
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Vietnam

Var du ansöker om YouTubes utökade partnerprogram

När du har det du behöver och din kanal är kvalificerad för att ansöka registrerar du dig för YPP från en dator eller mobil enhet:

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Klicka på Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Ansök nu för att granska och godkänna de grundläggande villkoren.
  4. Klicka på Starta om du vill skapa ett AdSense för YouTube-konto eller länka ett befintligt aktivt konto.

När du är klar visas Pågår i steget Bli granskad, vilket innebär att vi har fått in din ansökan.

Vad vi granskar

Våra automatiska system och mänskliga granskare granskar din kanal i sin helhet för att se till att den följer alla våra policyer och riktlinjer. Du kan när som helst besöka avsnittet Intäkter i YouTube Studio för att se statusen för din ansökan.

Alla YPP-ansökningar behandlas i den ordning vi får in dem. Vi återkommer med vårt beslut när din kanal har granskats (det brukar ta ungefär en månad).

Tänk på att det kan förekomma förseningar på grund av följande:
  • Ansökningsvolym
  • Systemfel
  • Resursbegränsningar
  • Kanalen kräver fler granskningar, särskilt om flera granskare är oense om en kanals lämplighet för YPP.

Om din första ansökan inte lyckades behöver du inte oroa dig. Fortsätt ladda upp originalinnehåll så kan du försöka igen efter 30 dagar. Om det här inte är din första ansökan som avvisas kan du försöka igen efter 90 dagar. Våra granskare ansåg troligtvis att en stor del av din kanal för närvarande inte följer våra policyer och riktlinjer. Se därför till att granska våra policyer och riktlinjer mot kanalens övergripande innehåll och ändra kanalen innan du ansöker igen. Läs mer om vad du kan göra för att stärka din kanal till nästa gång.

Välj hur du vill tjäna pengar och få betalt

När du är med i YPP kan du börja tjäna pengar på tittarbidrag och Shopping-funktioner. Om du vill aktivera tittarbidrag och Shopping-funktioner ska du läsa och godkänna modulen för handelsprodukter. Läs mer om modulen och hur du aktiverar tittarbidrag och Shopping-funktioner.

Tittarbidrag och Shopping-funktioner

När du går med i YPP med 500 prenumeranter kan du tjäna pengar på de här funktionerna om du uppfyller behörighetskraven:

• Kanalmedlemskap: Tittare kan bli medlemmar och betala en månadsavgift för att få förmåner enbart för medlemmar, som märken, emojis och annat.
  • Super Chat och Super Stickers: Dina fans kan köpa Super Chats för att framhäva sina meddelanden i livechatten eller Super Stickers för att få en rolig animerad bild i livechatten.
  • Super Thanks: Tjäna pengar från tittare som vill visa extra tacksamhet för dina videor.
  • Shopping: Koppla din officiella produktbutik till YouTube och visa upp dina produkter.

Betalning

Öppna avsnittet Få betalt i hjälpcentret för:

• en bättre förståelse för dina intäkter som YouTube-partner
  • mer information om AdSense för YouTube (Googles program som låter kreatörer i YPP få betalt)
  • information om hur du felsöker vanliga betalningsproblem.

Var aktiv för att tjäna pengar

I takt med att YouTubes partnerprogram växer är det viktigt att upprätthålla ett aktivt ekosystem av kanaler. Vi kan stänga av intäktsgenerering för kanaler som inte har laddat upp någon video eller gjort inlägg på Community-fliken på sex månader eller mer.