Laajennetun YouTube-kumppaniohjelman yleiskatsaus

YouTube-kumppaniohjelma laajenee, ja useat sisällöntuottajat pääsevät hyödyntämään fanirahoitusta ja Shopping-ominaisuuksia entistä aiemmin. Laajennettu YouTube-kumppaniohjelma on saatavilla ehdot täyttäville sisällöntuottajille näillä alueilla. Jos olet jollakin näistä alueista, voit lukea alta lisää YouTube-kumppaniohjelman muutoksista.

Jos et ole jollakin näistä alueista, YouTube-kumppaniohjelman muutokset eivät koske sinua. Tässä artikkelissa on tietoa YouTube-kumppaniohjelmasta ja sen kelpoisuusvaatimuksista sekä hakuohjeet.

Tarkista, täytätkö laajennetun YouTube-kumppaniohjelman ehdot. Jos et vielä täytä vaatimuksia, valitse YouTube Studion Ansaitse-kohdasta Tilaa ilmoitus. Tällöin ilmoitamme sähköpostitse, kun laajennettu kumppaniohjelma on saatavillasi ja olet ylittänyt kelpoisuuskynnykset.

Aloita ansaitseminen YouTubessa

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Vuonna 2022 ilmoitimme YouTube-kumppaniohjelman uudistumisesta, jolla haluttiin kehittää YouTuben palkitsevuutta sisällöntuottajille. Kesäkuussa 2023 YouTube-kumppaniohjelma laajeni niin, että aiempaa useammat sisällöntuottajat pääsivät hyödyntämään fanirahoitusta ja valikoituja Shopping-ominaisuuksia entistä varhaisemmassa vaiheessa.

Tietyillä alueilla sisällöntuottajilla on mahdollisuus hakea mukaan laajennettuun YouTube-kumppaniohjelmaan, kun jompikumpi seuraavista kelpoisuuskynnyksistä ylittyy:

• Kanavalla on 500 tilaajaa, 3 hyväksyttävää julkista latausta 90 viime päivän ajalta ja 3 000 hyväksyttävää julkista katselutuntia 12 viime kuukauden ajalta tai
  • Kanavalla on 500 tilaajaa, 3 hyväksyttävää julkista latausta 90 viime päivän ajalta ja 3 miljoonaa hyväksyttävää julkista Shorts-katselukertaa 90 viime päivän ajalta.

Jos haluat saada ilmoituksen ehtojen täyttymisestä, valitse YouTube Studion Ansaitse-kohdasta Tilaa ilmoitus. Tällöin ilmoitamme sähköpostitse, kun laajennettu kumppaniohjelma on saatavillasi ja olet ylittänyt kelpoisuuskynnykset.

YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvat sisällöntuottajat, jotka ylittävät myös alla mainitut kelpoisuuskynnykset, voivat hyödyntää lisäetuja ja esimerkiksi ansaita tuloja mainoksista ja YouTube Premiumista:

• Kanavalla on 1 000 tilaajaa ja 4 000 hyväksyttävää julkista katselutuntia 12 viime kuukauden ajalta tai
  • Kanavalla on 1 000 tilaajaa ja 10 miljoonaa hyväksyttävää julkista Shorts-katselukertaa 90 viime päivän ajalta.

Ohjelman edut pysyvät samoina YouTube-kumppaniohjelmaan jo kuuluville.

Laajennetun YouTube-kumppaniohjelman kelpoisuusvaatimukset

1. Noudatat YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjä.
  2. Sinulla on kanava alueella, jolla ohjelma on saatavilla.
  3. Kaksivaiheinen vahvistus on päällä Google-tililläsi.
  4. Sinulla on aktiivinen AdSense for YouTube ‐tili, jonka linkität kanavaasi. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda sen YouTube Studiossa ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Muista, että uusi AdSense for YouTube ‐tili pitää luoda YouTube Studiossa.

Missä laajennettu YouTube-kumppaniohjelma on saatavilla?

Laajennettu YouTube-kumppaniohjelma on saatavilla ehdot täyttäville sisällöntuottajille seuraavilla alueilla:

• Algeria
  • Amerikan Samoa
  • Argentiina
  • Aruba
  • Australia
  • Itävalta
  • Bahrain
  • Valko-Venäjä
  • Belgia
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Bosnia ja Hertsegovina
  • Brasilia
  • Bulgaria
  • Kanada
  • Caymansaaret
  • Chile
  • Kolumbia
  • Costa Rica
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tšekki
  • Tanska
  • Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • Egypti
  • El Salvador
  • Viro
  • Suomi
  • Ranska
  • Ranskan Guayana
  • Ranskan Polynesia
  • Saksa
  • Kreikka
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Hongkong
  • Honduras
  • Unkari
  • Islanti
  • Intia
  • Indonesia
  • Irlanti
  • Israel
  • Italia
  • Japani
  • Jordania
  • Kenia
  • Kuwait
  • Latvia
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Makedonia
  • Malesia
  • Malta
  • Marokko
  • Meksiko
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Pohjois-Mariaanit
  • Norja
  • Oman
  • Panama
  • Papua-Uusi-Guinea
  • Peru
  • Filippiinit
  • Puola
  • Portugali
  • Puerto Rico
  • Paraguay
  • Qatar
  • Romania
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Etelä-Afrikka
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Taiwan
  • Thaimaa
  • Turkki
  • Turks- ja Caicossaaret
  • Uganda
  • Arabiemiirikunnat
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat
  • Uruguay
  • Yhdysvaltain Neitsytsaaret
  • Vietnam

Laajennettuun YouTube-kumppaniohjelmaan hakeminen

Kun sinulla on kaikki tarvittava ja kanavasi täyttää hakuehdot, rekisteröidy YouTube-kumppaniohjelmaan joko tietokoneella tai mobiililaitteella.

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Hae nyt. Sen jälkeen lue ja Hyväksy perusehdot.
  4. Luo AdSense for YouTube -tili klikkaamalla Aloita. Voit myös linkittää aiemmin luodun aktiivisen tilin.

Lopuksi näet kanavan tarkastusvaiheessa merkinnän Meneillään. Se tarkoittaa, että olemme saaneet hakemuksesi.

Tarkastettavat asiat

Tarkastajamme ja automaattiset järjestelmämme arvioivat kanavasi kokonaisuudessaan ja varmistavat, että se on kaikkien käytäntöjemme ja sääntöjemme mukainen. Näet hakemuksesi tilan milloin tahansa YouTube Studion kohdasta Ansaitse.

YouTube-kumppaniohjelman hakemukset käsitellään aina saapumisjärjestyksessä. Ilmoitamme päätöksestämme, kun kanavasi on tarkastettu (yleensä noin kuukauden kuluessa).

Käsittely voi kuitenkin viivästyä esimerkiksi näistä syistä:
  • hakemusmäärät
  • järjestelmäongelmat
  • rajalliset resurssit
  • ylimääräiset tarkastusvaiheet etenkin silloin, kun tarkastajat ovat eri mieltä kanavan sopivuudesta.

Jos ensimmäistä hakemustasi ei hyväksytä, ei hätää. Voit edelleen julkaista omaleimaista sisältöä ja hakea ohjelmaan uudestaan 30 päivän kuluttua. Jos hakemuksesi on hylätty jo aiemmin, voit yrittää uudelleen 90 päivän kuluttua. Todennäköisesti tarkastajiemme mukaan merkittävä osa kanavastasi ei ole käytäntöjen ja sääntöjen mukaista. Tutustu siis käytäntöihimme ja sääntöihin. Tarkista sitten kanavasi sisältö ja tee tarvittavat muutokset ennen uuden hakemuksen tekemistä. Katso ohjeet hakemusta tukevien muutosten tekemiseen kanavalla.

Ansainta- ja maksutavan valinta

Kun olet liittynyt YouTube-kumppaniohjelmaan, voit ansaita rahaa fanirahoitus- ja Shopping-ominaisuuksilla. Lue ja hyväksy kaupallisten tuotteiden moduuli, jotta voit laittaa fanirahoitus- ja Shopping-ominaisuudet päälle. Lue lisää moduulista ja siitä, miten voit laittaa fanirahoitus- ja Shopping-ominaisuudet päälle.

Fanirahoitus ja Shopping-ominaisuudet

Kun liityt YouTube-kumppaniohjelmaan ja sinulla on 500 tilaajaa, voit ansaita rahaa näillä kaupallistamisominaisuuksilla, kunhan täytät vaatimukset:

• Kanavajäsenyydet: Katsojat voivat liittyä kanavasi jäseniksi kuukausimaksua vastaan. Jäsenenä he saavat etuja, kuten merkkejä ja emojeita.
  • Super Chat ja Super Stickers: Fanisi voivat ostaa Super Chat ‐viestejä, jotka näkyvät korostettuina livechatissa. Super Stickersistä he puolestaan saavat hauskan animoidun kuvan livechatiin.
  • Superkiitokset: Voit ansaita tuloja katsojilta, jotka haluavat lähettää erityiskiitokset videostasi.
  • Shopping: Voit yhdistää virallisen oheistuotekauppasi YouTubeen ja esitellä tuotteitasi.

Maksujen vastaanottaminen

Ohjekeskuksen Maksujen vastaanottaminen ‐kohdassa on lisätietoja näistä asioista:

• YouTube-kumppanien tulot
  • AdSense for YouTube (Googlen ohjelma, jonka kautta YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvat sisällöntuottajat voivat vastaanottaa maksuja)
  • Yleisten maksuongelmien ratkaiseminen

Pidä kanavasi aktiivisena ja tienaa rahaa

YouTube-kumppaniohjelma kasvaa jatkuvasti, ja meidän on huolehdittava kanavien ekosysteemin aktiivisuudesta. Saatamme ottaa kaupallistamisen pois päältä kanavilta, jotka eivät ole ladanneet videota tai julkaisseet sisältöä Yhteisö-välilehdellä vähintään kuuteen kuukauteen.