YouTube Shoppings affiliateprogram – översikt och kvalificering

YouTube Shoppings affiliateprogram 🛍️

Med YouTube Shoppings affiliateprogram kan du tjäna pengar på YouTube samtidigt som du hjälper tittarna att hitta produkter de gillar. Med det här programmet kan du:

• Hjälpa tittarna att handla: När du taggar produkter i ditt innehåll kan tittarna snabbt söka efter praktisk information som priser, och de kan fortsätta titta på din video medan de betalar på återförsäljarens webbplats.
  • Få ut mer av din YouTube-verksamhet: Med affiliateprogrammet kan du visa upp bra shoppinginnehåll för fler varumärken och tittare på YouTube. På så sätt kan du öka dina totala YouTube-intäkter. Du får också en konkurrenskraftig provision när tittarna köper något.
  • Lägga mer tid på att skapa: I YouTube Studio kan du tagga produkter, få insikter och granska intäkter på ett och samma ställe. Därmed kan du ägna mer tid åt att skapa innehåll som tittarna gillar och mindre tid på att hantera länkar.
Obs! Det här programmet är för närvarande tillgängligt för kvalificerade kreatörer i USA. Fyll i det här formuläret om du är intresserad av att delta i ett tidigt skede eller om du vill rekommendera särskilda varumärken. Att du fyller i formuläret garanterar inte att du får en inbjudan.

YouTube Shoppings affiliateprogram

Behörighetskrav

För att bli inbjuden till programmet måste du uppfylla följande behörighetskrav:

Så här går du med

När du har kvalificerat dig för programmet kan du registrera dig i YouTube Studio.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Gå med nu under Program.
  4. Läs och godkänn användarvillkoren för YouTube Shoppings affiliateprogram.
  5. Du är inne! Nu kan du börja tagga produkter i ditt innehåll. Se bara till att du följer riktlinjerna för taggning.

Affiliatesäljare och -erbjudanden

När du har gått med i programmet kan du tagga från den växande listan över deltagande säljare och se deras provisionsprocent. Du kan delta i det roliga genom att be om kostnadsfria produktprover, se produkter som är på rea och få högre provision från säljarna. Läs om hur du taggar produkter i ditt innehåll

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäkter följt av Shopping följt av Utforska affiliate-erbjudanden i menyn till vänster.

3. Klicka på Provision, Kampanjer eller Samples under Kom igång.

• Obs! Du klickar på en säljare om du vill ha mer information. Du kan också sortera säljarna i bokstavsordning eller efter högsta provision.

Listor för affiliatesäljare

När du har gått med i programmet kan du börja tagga produkter från vår växande lista över säljare, inklusive:

Lista över affiliatesäljare

Obs!
  • Det här är inte en fullständig lista över säljare. Den fullständiga listan över affiliatesäljare finns i YouTube Studio.
  • Om du representerar ett varumärke eller en återförsäljare som vill gå med i programmet fyller du i det här intresseformuläret för varumärken/återförsäljare. Att du fyller i formuläret garanterar inte att du får en inbjudan.

Förstå dina intäkter

Alla deltagande varumärken och återförsäljare anger provisionsandelar och attributionsperiod för varje produkt. Provisionsprocent visas per produkterbjudande. Procentandelen som visas är det som betalas. Du får provision när en tittare klickar på din taggade produkt och gör ett köp. Du kan se dina YouTube-intäkter i YouTube Analytics.

Obs! Provision som tjänas in betalas via AdSense för YouTube inom 60 till 120 dagar efter köpet för att ta hänsyn till kundreturer. Om en kund returnerar produkten återbetalas provisionen.

Betald produktplacering, sponsring och produktstöd

Om du har med betalda produktplaceringar, produktstöd, sponsring eller annat innehåll som kräver att du informerar tittarna om detta i dina videor måste du följa YouTubes policyer för betald produktplacering. Mer information finns i den här artikeln.

Felsöka problem med registrering

Här är några vanliga lösningar på fel som kan inträffa när du registrerar dig:

• Din kanal är kanske inte kvalificerad. Granska kvalifikationskriterierna ovan för att kontrollera om din kanal uppfyller kraven.
  • Om din kanal hanteras av en innehållsägare måste innehållsägaren godkänna avtalet å dina vägnar.
  • Det kan hända att du är inloggad på fel YouTube-kanal. Byt till den kanal som du tror är kvalificerad och försök igen.

Obs! Om ditt problem inte finns med bland alternativen ovan kan du kontakta supporten för kreatörer för att få mer hjälp.

Rekommenderade metoder och resurser

Vi rekommenderar följande för att få ut mesta möjliga av affiliateprogrammet redan från start:

• Använd reor och kampanjer från populära varumärken: Ta reda på om du kan tjäna provision på produkten du vill visa och planera innehållet kring reor och kampanjer som är mest relevanta för dig.
  • Tagga relevanta produkter och använd uppmaningar för att öka försäljningen: Tagga innehåll med produkter som visas i din video eller Shorts-video och använd en uppmaning för att låta tittarna veta var de kan köpa produkterna.
    • Använd funktionen för masstaggning för att tagga produkter i flera videor: Gå till fliken Shopping i avsnittet Intäkter i YouTube Studio and then Tagga produkter Lägg till i spellista  and then Gå igenom videorna som har förslag på produkter du kan tagga som hittades i videons beskrivning.
      • Om du vill tagga produkter klickar du på produktbilden and then och sedan på TAGGA bredvid de relevanta produkterna eller TAGGA ALLA för alla produkter.
      • Om du vill tagga produkter för en eller flera videor väljer du de aktuella videorna eller alla videor and then TAGGA.
  • Få inspiration från varumärken och kreatörer: Kolla in partnerinnehåll från YouTube-kreatörer om du behöver inspiration till innehåll.

Creator Starter Pack

Ett startpaket med resurser som inställningstips, rekommenderade metoder och roliga dekaler som du kan lägga till i ditt innehåll.

Spellista för partnerkreatörer

Kolla in affiliateinnehåll från andra kreatörer på YouTube och få inspiration här.

Resultatbonus med YouTube Shoppings affiliateprogram

Obs! Resultatbonusen för affiliateprodukter från YouTube Shopping upphörde 2023.

Resultatbonusen för affiliateprodukter från YouTube Shopping ger kvalificerade partnerkreatörer en chans att öka sina intäkter genom att tagga produkter i ditt innehåll. Du kan få en bonus baserat på den totala försäljningen för dina taggade produkter från 27 oktober till 30 november och från 1 december till 31 december 2023. Den här bonusen ersätter inte andra pågående incitament för varumärken eller återförsäljare, och erbjuds i tillägg till intjänad provision på försäljning.

Kvalificerade kreatörer måste uppfylla följande försäljningsnivåer för att få en bonus per månad (belopp i USD):

• Bonus på 30 USD för total produktförsäljning på 300 USD
  • Bonus på 120 USD för total produktförsäljning på 1 000 USD
  • Bonus på 750 USD för total produktförsäljning på 5 000 USD
  • Bonus på 3 000 USD för total produktförsäljning på 15 000 USD eller mer

Den intjänade bonusbetalningen beräknas utifrån din totala försäljning, minus värdet på eventuella returer inom 45 dagar efter bonusperiodens slut. Din intjänade bonusbetalning syns på ditt AdSense för YouTube-konto inom 120 dagar efter programmets slutdatum varje månad.

Obs! Resultatbonusen för affiliateprodukter från YouTube Shopping omfattas av användarvillkoren för YouTubes affiliateprogram. Google kan säga upp YouTube Shopping-affiliateprogrammets resultatbonus när som helst genom ett meddelande. Google förbehåller sig rätten att neka betalning på grund av exempelvis transaktioner som, enligt Googles bedömning, skett via vilseledande, otillåtna, bedrägliga eller andra ogiltiga metoder.