YouTube Shopping-partnerprogramma: overzicht en deelnamevereisten

YouTube Shopping-partnerprogramma 🛍️

Het YouTube Shopping-partnerprogramma is een manier om geld te verdienen op YouTube en tegelijkertijd je kijkers te helpen producten te ontdekken die ze leuk vinden. Via dit programma kun je:

• Je fans helpen shoppen: Als je producten in je content tagt, kunnen fans snel nuttige informatie checken, zoals de prijs. Ze kunnen naar je video blijven kijken terwijl ze voor hun aankoop betalen op de site van de verkoper.
  • Meer uit je YouTube-bedrijf halen: Met het partnerprogramma kun je je geweldige winkelcontent van merken en kijkers nog beter onder de aandacht brengen op YouTube, waardoor je meer inkomsten kunt genereren met YouTube. Je krijgt ook een concurrerende commissie als fans iets kopen.
  • Meer tijd besteden aan content: Je kunt producten taggen, inzichten krijgen en je inkomsten checken in YouTube Studio. Zo houd je meer tijd over om leuke content te maken en ben je minder tijd kwijt aan het beheren van links.
Opmerking: Dit programma is momenteel beschikbaar voor in aanmerking komende creators in de Verenigde Staten. Wil je al snel meedoen of specifieke merken aanbevelen? Vul dan dit formulier in. Dit formulier invullen betekent niet dat je gegarandeerd een uitnodiging krijgt.

YouTube Shopping-partnerprogramma

Deelnamevereisten

Als je wilt worden uitgenodigd voor het programma, moet je voldoen aan deze minimale deelnamevereisten:

Zo doe je mee

Zodra je in aanmerking komt voor het programma, kun je je aanmelden in YouTube Studio.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik onder Programma's op Nu deelnemen.
  4. Neem de Servicevoorwaarden van het YouTube Shopping-partnerprogramma door en accepteer deze.
  5. Welkom Je kunt nu producten taggen in je content. Volg de richtlijnen voor taggen.

Aangesloten verkopers en aanbiedingen

Zodra je deelneemt aan het programma, kun je taggen uit de groeiende lijst met deelnemende verkopers en hun commissiepercentages bekijken. Doe mee door gratis productmonsters aan te vragen, producten in de uitverkoop te bekijken en hogere commissie te krijgen van verkopers. Ontdek hoe je producten in je content tagt.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren en dan Shopping en dan Partneraanbiedingen verkennen.

3. Klik onder Mis dit niet op Commissie, Promoties of Voorbeelden.

• Opmerking: Klik op een verkoper voor meer informatie. Je kunt de verkopers ook alfabetisch of op de hoogste commissie sorteren.

Lijsten van aangesloten verkopers

Zodra je meedoet aan het programma, kun je producten taggen uit onze groeiende lijst met verkopers, waaronder:

Inzicht in je inkomsten

Elk deelnemend merk en elke verkoper bepaalt zelf de commissiepercentages en attributieperiode voor een product. Bij elke productaanbieding staan de relevante commissiepercentages. Het getoonde percentage is wat er wordt betaald. Als een kijker op je getagde product klikt en een aankoop doet, krijg je commissie. Je kunt je YouTube-opbrengst checken in YouTube Analytics.

Opmerking: De verdiende commissie wordt binnen 60 tot 120 dagen na de aankoop via AdSense voor YouTube uitbetaald zodat rekening kan worden gehouden met retourzendingen. Als een klant het product retourneert, wordt de commissie teruggeboekt.

Betaalde productplaatsingen, sponsoring en aanbevelingen

Als je video's betaalde productplaatsingen, aanbevelingen, sponsoring of andere content bevatten waarvoor kennisgeving aan kijkers is vereist, moet je je aan de beleidsregels van YouTube voor betaalde productplaatsingen houden. Ga naar dit artikel voor meer informatie.

Aanmeldingsproblemen oplossen

Hieronder vind je mogelijke oplossingen voor problemen die je bij aanmelding kunt tegenkomen:

• Je kanaal komt mogelijk niet in aanmerking. Check de deelnamecriteria hierboven om te bepalen of je kanaal aan de vereisten voldoet.
  • Als een contenteigenaar je kanaal beheert, moet die de overeenkomst namens jou accepteren.
  • Je bent misschien ingelogd op het verkeerde YouTube-kanaal. Ga naar het kanaal dat volgens jou in aanmerking komt en probeer het opnieuw.

Opmerking: Bij alle andere aanmeldingsproblemen neem je contact op met support voor creators voor verdere hulp.

Best practices en bronnen

Zo haal je meteen het maximale uit het partnerprogramma:

• Speciale aanbiedingen en promoties van populaire merken: check of je commissie kunt krijgen voor het product dat je wilt promoten en plan je content rond de aanbiedingen en promoties die het meest relevant voor je zijn.
  • Tag relevante producten en gebruik een CTA om de verkoop te stimuleren: tag de producten in je video of Short en gebruik een call-to-action om je publiek te laten weten dat ze de producten kunnen kopen.
    • De functie Bulktag gebruiken om producten in meerdere video's te taggen: ga in het gedeelte Inkomsten genereren van YouTube Studio naar het tabblad Shopping and then Producten taggen  and then. Beoordeel de video's met voorgestelde producten om te taggen die zijn gevonden in de beschrijving van de video.
      • Als je bepaalde producten wilt taggen, klik je op de productafbeelding and then Klik op TAGGEN naast de relevante producten of op ALLES TAGGEN voor alle producten.
      • Als je producten voor een of meer video's wilt taggen, selecteer je de relevante video's of selecteer je alle video's and then TAGGEN.
  • Laat je inspireren door merken en creators: Check partnercontent van YouTube-creators om inspiratie op te doen voor je eigen content.

Startpakket voor creators

Een startpakket vol bronnen, zoals tips om aan de slag te gaan, best practices en leuke stickers om aan je content toe te voegen.

Playlist van creators in het partnerprogramma

Check hier de partnercontent van andere creators op YouTube en laat je inspireren.

Prestatiebonus voor YouTube Shopping-partners

Opmerking: De prestatiebonus voor YouTube Shopping-partners is beëindigd in 2023.

Met de prestatiebonus voor YouTube Shopping-partners krijgen in aanmerking komende creators de exclusieve mogelijkheid om meer inkomsten te genereren door producten te taggen in hun content. Je kunt een bonus verdienen op basis van de totale verkopen van je getagde producten tussen 27 oktober en 30 november en tussen 1 december en 31 december 2023. Deze bonus is geen vervanging van eventuele andere merk- en winkelincentives en komt bovenop de commissie die wordt verdiend met verkopen.

In aanmerking komende creators kunnen 1 bonus per maand verdienen bij de volgende omzetniveaus (bedragen in USD):

• 30 USD bonus bij een totale productomzet van 300 USD
  • 120 USD bonus bij een totale productomzet van 1000 USD
  • 750 USD bonus bij een totale productomzet van 5000 USD
  • 3000 USD bonus bij een totale productomzet van meer dan 15.000 USD

De verdiende bonus wordt berekend op basis van je totale verkopen, minus de waarde van eventuele retourzendingen die je binnen 45 dagen na afloop van de bonusperiode hebt ontvangen. De betaling van je verdiende bonus staat binnen 120 dagen na het programma (per maand) in je AdSense voor YouTube-account.

Opmerking: De prestatiebonus voor YouTube Shopping-partners is onderworpen aan de Servicevoorwaarden van het YouTube-partnerprogramma. Google kan de prestatiebonus voor YouTube Shopping-partners op elk gewenst moment beëindigen met een kennisgeving. Google behoudt zich het recht voor betalingen te weigeren om bepaalde redenen, waaronder transacties die zijn gegenereerd op een misleidende, frauduleuze of andere ongeldige manier, zoals bepaald door Google.