YouTube Shopping ‑kumppaniohjelman yleiskatsaus ja kelpoisuusvaatimukset

YouTube Shopping ‐kumppaniohjelma 🛍️

YouTube Shopping ‐kumppaniohjelman avulla voit ansaita rahaa YouTubessa. Samalla voit auttaa katsojia löytämään mieleisiään tuotteita. Ohjelman hyödyt:

• Faneille helppo tapa tehdä ostoksia: Kun tagaat tuotteita sisältöösi, fanit näkevät nopeasti hinnan ja muita hyödyllisiä tietoja, ja he voivat jatkaa videon katselua tehdessään ostoksia jälleenmyyjän sivustolla.
  • Suuremmat ansiot YouTubesta: Kumppaniohjelman avulla saat useammat brändit ja katsojat kiinnostumaan ostossisällöstäsi YouTubessa. Näin voit saada enemmän tuloja YouTubesta. Saat myös kilpailukykyisen välityspalkkion fanien tekemistä ostoksista.
  • Enemmän aikaa sisällöntuotantoon: Voit tagata tuotteita, analysoida tilastoja ja tarkistaa tulot suoraan YouTube Studiosta, joten linkkien ylläpitämisen sijaan voit paremmin keskittyä yleisöä kiinnostavan sisällön luomiseen.
Huom. Ohjelma on tällä hetkellä saatavilla ehdot täyttäville sisällöntuottajille Yhdysvalloissa. Jos haluat liittyä mukaan jo alkuvaiheessa tai suositella tiettyjä brändejä, täytä tämä lomake. Lomakkeen täyttäminen ei takaa kutsua ohjelmaan.

YouTube Shopping ‐kumppaniohjelma

Kelpoisuusvaatimukset

Voit saada kutsun ohjelmaan, jos täytät seuraavat kelpoisuusvaatimukset:

Näin pääset mukaan

Kun täytät ohjelman ehdot, voit rekisteröityä YouTube Studiossa.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Ohjelmat-kohdasta Liity nyt.
  4. Lue ja hyväksy YouTube Shopping ‑kumppaniohjelman käyttöehdot.
  5. Tervetuloa mukaan! Nyt voit tagata tuotteita sisältöösi. Muista noudattaa taggaussääntöjä.

Kumppanimyyjät ja tarjoukset

Kun olet mukana ohjelmassa, voit tagata osallistuvien myyjien tuotteita ja nähdä välityspalkkioprosentit. Voit pyytää maksuttomia tuotenäytteitä sekä hyödyntää tarjoustuotteita ja suurempia välityspalkkioita. Lue lisää tuotteiden tagaamisesta sisältöön.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse ja sitten Shopping ja sitten Tutustu kumppanitarjouksiin.

3. Valitse "Tartu tilaisuuteen" ‐kohdasta Välityspalkkiot, Tarjoukset tai Näytteet.

• Huom. Saat lisätietoja klikkaamalla myyjää. Voit myös lajitella myyjät aakkosjärjestyksen tai korkeimman välityspalkkion mukaan.

Kumppanimyyjät

Kun olet mukana ohjelmassa, voit alkaa tagata tuotteita alla olevilta myyjiltä. Lista kasvaa jatkuvasti.

Tulojen hahmottaminen

Ohjelmaan osallistuvat brändit ja jälleenmyyjät asettavat välityspalkkion ja attribuutioikkunan kullekin tuotteelle. Välityspalkkioprosentit näkyvät kunkin tuotetarjouksen yhteydessä. Prosenttiosuus kertoo, minkä suuruinen välityspalkkio ostoksesta maksetaan. Kun katsoja klikkaa tagattua tuotetta ja tekee ostoksen, ansaitset välityspalkkion. YouTuben Tilastoista näet YouTube-tulosi.

Huom. Ansaitut välityspalkkiot maksetaan AdSense for YouTuben kautta 60–120 päivän kuluttua ostoksesta, jotta asiakaspalautukset voidaan ottaa huomioon. Jos asiakas palauttaa tuotteen, välityspalkkio perutaan.

Maksullinen tuotesijoittelu, sponsorointi ja suosittelut

Jos videosi sisältävät maksullista tuotesijoittelua, suositteluja, sponsoroitua sisältöä tai muuta sisältöä, josta on ilmoitettava katsojille videon yhteydessä, sinun on noudatettava YouTuben maksullisen tuotesijoittelun käytäntöjä. Lisätietoja saat tästä artikkelista.

Ohjeita rekisteröitymisongelmiin

Yleisiä ratkaisukeinoja rekisteröitymisongelmiin:

• Kanavasi ei välttämättä täytä ehtoja. Katso ylempää kelpoisuusehdoista, täyttääkö kanavasi vaatimukset.
  • Jos kanavasi on sisällön omistajan hallinnoima, hänen on hyväksyttävä sopimus puolestasi.
  • Saatat olla kirjautuneena väärälle YouTube-kanavalle. Siirry kanavalle, joka mielestäsi täyttää ehdot. Yritä sitten uudelleen.

Huom. Kun olet varmistanut, ettei ongelma johdu mistään yllä mainitusta, ota yhteyttä sisällöntuottajien tukeen.

Parhaat käytännöt ja materiaaleja

Saat parhaan hyödyn kumppaniohjelmasta heti alusta lähtien, kun teet näin:

• Suosittujen brändien alennusmyynnit ja tarjoukset: Tarkista, onko välityspalkkiota saatavilla haluamallesi tuotteelle. Suunnittele myös sisältösi sinulle parhaiten sopivien alennusten ja tarjousten mukaan.
  • Tuotetaggaukset ja toimintakehotukset myyntiä vauhdittamaan: Tagaa pitkiin videoihisi tai Shorts-videoihisi niissä esiintyviä tuotteita ja kehota katsojia shoppailemaan.
    • Tuotteiden tagaaminen moneen videoon kerralla: Valitse YouTube Studion Ansaitse-kohdasta Shopping-välilehtiand then Tagaa tuotteita  and then Tarkista videoiden kuvausten perusteella tehdyt taggausehdotukset.
      • Jos haluat tagata tiettyjä tuotteita, klikkaa tuotekuvaa and then Valitse TAGAA haluamiesi tuotteiden vierestä. Jos haluat tagata kaikki tuotteet, valitse TAGAA KAIKKI.
      • Jos haluat tagata tuotteita yhteen tai useampaan videoon, valitse haluamasi tai kaikki videot and then TAGAA.
  • Inspiraatiota brändeiltä ja sisällöntuottajilta: Voit ammentaa ideoita muiden YouTube-sisällöntuottajien luomasta kumppanisisällöstä.

Tubettajan starttipaketti

Starttipaketista saat esimerkiksi vinkkejä ja tietoa parhaista käytännöistä sekä tarroja, joita voit lisätä sisältöösi.

Kumppanisisällöntuottajien soittolista

Katso täältä, minkälaista kumppanisisältöä muut sisällöntuottajat ovat luoneet. Voit saada uusia ideoita.

YouTube Shopping ‑kumppanijäsenten tulosbonus

Huom. YouTube Shopping ‐kumppanijäsenten tulosbonusohjelma päättyi vuonna 2023.

YouTube Shopping ‑kumppanijäsenten tulosbonus tarjoaa ehdot täyttäville sisällöntuottajille mahdollisuuden saada lisätuloja tagaamalla tuotteita sisältöön. Bonus perustuu tagattujen tuotteiden kokonaismyyntiin 27.10.–30.11. ja 1.–31.12.2023, ja se maksetaan muiden voimassa olevien brändi- ja jälleenmyyjäkannustimien sekä myynnistä maksettavien välityspalkkioiden lisäksi.

Ehdot täyttävien sisällöntuottajien on yllettävä seuraaviin myyntitasoihin (summat Yhdysvaltain dollareissa) ansaitakseen kuukausikohtaisen bonuksen:

• 30 $ bonusta 300 $:n tuotemyynnistä
  • 120 $ bonusta 1 000 $:n tuotemyynnistä
  • 750 $ bonusta 5 000 $:n tuotemyynnistä
  • 3 000 $ bonusta vähintään 15 000 $:n tuotemyynnistä

Ansaittu bonus perustuu kokonaismyyntiin, josta on vähennetty 45 päivän kuluessa bonusjakson päättymisestä tehdyt palautukset. Kunkin kuun bonusmaksu näkyy AdSense for YouTube ‑tilillä 120 päivän kuluessa kuukauden päättymisestä.

Huom. YouTube Shopping ‑kumppanijäsenten tulosbonukseen sovelletaan YouTube-kumppaniohjelman käyttöehtoja. Google voi irtisanoa YouTube Shopping ‑kumppanijäsenen tulosbonuksen milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Google pidättää oikeuden hylätä maksu esimerkiksi silloin, kun maksutapahtuma on Googlen havaintojen mukaan peräisin harhaanjohtavasta, vilpillisestä tai muuten kelpaamattomasta toiminnasta tai väärinkäytöstä.