YouTube Shopping-affiliateprogrammet – oversigt og kvalifikationskrav

YouTube Shopping-affiliateprogrammet 🛍️

YouTube Shopping-affiliateprogrammet giver dig en måde at tjene penge på på YouTube, hvor du samtidig hjælper dine seere med at finde produkter, de kan lide. Med dette program kan du:

• Hjælpe dine fans med at shoppe: Når du tagger produkter i dit indhold, kan fans hurtigt søge efter nyttige oplysninger som f.eks. priser og fortsætte med at se din video, mens de betaler på forhandlerens website.
  • Få mere ud af din YouTube-virksomhed: Affiliateprogrammet hjælper med at få dit gode shoppingindhold vist til flere brands og seere på hele YouTube, så du kan øge dit samlede indtjeningspotentiale med YouTube. Du får også en konkurrencedygtig provision, når dine fans køber noget.
  • Bruge mere tid på at oprette indhold: Da du kan tagge produkter, få indsigt og gennemgå indtjening i YouTube Studio, kan du bruge mere tid på at oprette indhold, som dine seere kan lide, og mindre tid på at administrere links.
Bemærk! Dette program er i øjeblikket tilgængeligt for kvalificerede amerikanske youtubere. Hvis du gerne vil udtrykke interesse for at deltage tidligt eller anbefale bestemte brands, skal du udfylde denne formular. At du udfylder formularen er ikke en garanti for en invitation.

YouTube Shopping-affiliateprogrammet

Kvalifikationskrav

Du skal opfylde følgende kvalifikationskrav for at blive inviteret til programmet:

Sådan tilmelder du dig

Når du er kvalificeret til programmet, kan du tilmelde dig i YouTube Studio.

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Tjen penge i menuen til venstre.
  3. Klik på Tilmeld dig nu under Programmer.
  4. Læs og acceptér servicevilkårene for YouTube Shopping-affiliateprogrammet.
  5. Du er inde! Du kan begynde at tagge produkter i dit indhold. Sørg for at følge retningslinjerne for tagging.

Affiliatesælgere og tilbud

Når du er en del af programmet, kan du tagge produkter fra de deltagende sælgere på listen, som hele tiden bliver længere og længere, og se deres provisionsprocenter. Du har mulighed for at modtage gratis produktprøver, se produkter, der er på tilbud, og modtage højere provisioner fra sælgere. Få flere oplysninger om, hvordan du tagger produkter i dit indhold

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du klikke på Tjen penge og så Shopping og så Se tilbud fra affiliatepartnere

3. Under "Gå ikke glip af spændingen" kan du klikke på Provision, Promoveringer eller Produktprøver

• Bemærk! Du kan trykke på en sælger for at få flere oplysninger. Du kan også sortere sælgerne alfabetisk eller efter højeste provision.

Lister over affiliatesælgere

Når du er en del af programmet, kan du begynde at tagge produkter fra sælgere på vores liste, som hele tiden bliver længere og længere, bl.a.:

Forstå din indtjening

Hvert brand og hver forhandler, der deltager i programmet, angiver deres provisionssatser og tilskrivningsperiode for hvert produkt. Provisionsprocenter vises for hvert produkttilbud. Den viste procentdel er det, der vil blive udbetalt. Når en seer klikker på dit taggede produkt og foretager et køb, tjener du provision. Du kan bruge YouTube Analytics til at tjekke dine YouTube-indtægter.

Bemærk! Optjente provisioner udbetales via AdSense til YouTube inden for 60 til 120 dage efter købet for at tage højde for returneringer fra kunder. Hvis en kunde returnerer produktet, tilbageføres provisionen.

Betalte produktplaceringer, sponsorater og anbefalinger

Hvis du medtager betalte produktplaceringer, anbefalinger, sponsorater eller andet indhold, som skal erklæres over for seerne, i dine videoer, skal du følge YouTubes politikker for betalt produktplacering. Du kan få flere oplysninger i denne artikel.

Fejlfinding af problemer med tilmelding

Her er nogle almindelige metoder til at løse de fejl, du kan støde på ved tilmelding:

• Din kanal er muligvis ikke kvalificeret. Gennemgå kriterierne for kvalifikation ovenfor for at bekræfte, om din kanal opfylder kravene.
  • Hvis din kanal administreres af en indholdsejer, skal du have indholdsejeren til at acceptere aftalen på dine vegne.
  • Du er muligvis logget ind på den forkerte YouTube-kanal. Skift til den kanal, som du mener er kvalificeret, og prøv igen.

Bemærk! Hvis du har bekræftet, at dit problem ikke hører under et af scenarierne ovenfor, skal du kontakte Youtuber-support for at få yderligere hjælp.

Bedste praksis og ressourcer

For at du får mest muligt ud af affiliateprogrammet fra dag ét, anbefaler vi:

• Visning af salg og promoveringer fra populære brands: Tjek, om det produkt, du vil vise, er tilgængeligt til provision, og planlæg dit indhold omkring salg og promoveringer, der er mest relevante for dig.
  • Føj tags til relevante produkter, og brug en CTA til at øge salget: Føj tags til dit indhold med produkter i din video eller Shorts-video, og brug en opfordring til handling til at fortælle din målgruppe, at de kan shoppe.
    • Brug funktionen til massetagging til at tagge produkter i flere videoer: I sektionen Tjen penge i YouTube Studio skal du gå til fanen Shopping and then Føj tags til produkter and then Gennemgå videoerne med forslag til produkter, der kan tagges, som blev fundet i videobeskrivelsen.
      • Hvis du vil tagge bestemte produkter, skal du klikke på produktbilledet and then Klik på TAG ud for de relevante produkter eller TAG ALLE for alle produkter.
      • For at tagge produkter for en eller flere videoer skal du vælge de relevante videoer eller vælge alle videoer and then TAG.
  • Få inspiration fra brands og youtubere: Se tilknyttet indhold fra youtubere for at få inspiration til indhold.

Startpakke for youtubere

En startpakke med ressourcer, f.eks. tips til konfiguration, bedste praksis og sjove mærkater, som du kan føje til dit indhold.

Playliste for youtubere i affiliateprogrammet

Få inspiration her ved at tjekke andre youtuberes affiliateindhold ud på YouTube.

YouTube Shoppings affiliate-effektivitetsbonus

Bemærk! YouTube Shoppings affiliate-effektivitetsbonus sluttede i 2023.

YouTube Shoppings affiliate-effektivitetsbonus giver kvalificerede youtubere en eksklusiv mulighed for at booste indtjeningen ved at tagge produkter i dit indhold. Du kan optjene en bonus baseret på det samlede salg af dine taggede produkter i perioden fra den 27. oktober til den 30. november og fra den 1. december til den 31. december 2023. Bonussen erstatter ikke andre igangværende brand- og forhandlerincitamenter og supplerer de provisioner, der er opnået via salg.

Kvalificerede youtubere skal opfylde følgende salgsniveauer for at kunne optjene én bonus pr. måned (beløb i USD):

• Bonus på 30 USD for at generere 300 USD i samlet produktsalg
  • Bonus på 120 USD for at generere 1.000 USD i samlet produktsalg
  • Bonus på 750 USD for at generere 5.000 USD i samlet produktsalg
  • Bonus på 3.000 USD for at generere 15.000 USD eller derover i samlet produktsalg

Den optjente bonusbetaling beregnes ud fra dit samlede salg minus værdien af eventuelle returneringer, der er foretaget inden for de 45 dage efter bonusperiodens udløb. Din optjente bonusbetaling kan ses på din AdSense til YouTube-konto inden for 120 dage, efter at programmet slutter hver måned.

Bemærk! YouTube Shoppings affiliate-effektivitetsbonus er underlagt YouTube-affiliateprogrammets servicevilkår. Google kan til enhver tid opsige YouTube Shoppings affiliate-effektivitetsbonus med varsel. Google forbeholder sig retten til at afvise betaling af årsager, der omfatter transaktioner, som er genereret via vildledende, krænkende, svigagtige eller på anden måde ugyldige metoder som defineret af Google.