Policyer för intäktsgenerering från YouTubes handelsprodukter

Modulen för handelsprodukter ersätter tillägget för handelsprodukter för nya YPP-kreatörer. YPP-kreatörer som undertecknade tillägget behöver inte underteckna den nya modulen.

Modulen för handelsprodukter är tillgänglig för intäktsgenererande kreatörer som vill få åtkomst till tittarbidragsfunktioner. Med tittarbidrag kan du tjäna extra pengar samtidigt som du får kontakt med tittarna och bygger upp en community. Det kan vara genom att fans spontant visar sitt stöd med Super Thanks eller med innehåll enbart för medlemmar för trogna fans genom kanalmedlemskap.

I tittarbidrag ingår följande funktioner för intäktsgenerering:

• Kanalmedlemskap: Dina medlemmar betalar en återkommande månadsavgift för medlemsförmåner som du erbjuder.
  • Super Chat och Super Stickers: Dina fans betalar för att lyfta fram sina meddelanden eller animerade bilder i chattflödet.
  • Super Thanks: Dina fans betalar för att titta på en rolig animation och lyfta fram sitt meddelande i kommentarsavsnittet för Shorts-videor och videor i långt format.

Policyer som gäller YouTubes tittarbidragsfunktioner

Om du genererar intäkter på YouTube med tittarbidragsfunktioner måste din kanal (och ditt MCN-nätverk) följa avtalet som gäller för dessa funktioner (antingen Modulen för handelsprodukter eller Tillägget för handelsprodukter) och följa policyerna för intäktsgenerering från YouTube-kanaler:

Du måste även fortsätta följa alla gällande lagar i enlighet med YouTubes användarvillkor. Det kan omfatta huruvida du kan aktivera, erbjuda, skicka och ta emot pengar från tittarbidragsfunktioner. Tittarbidragsfunktioner är inte verktyg för crowdfunding eller donationer. Pengar du får från de här funktionerna hanteras på olika sätt, beroende på vilka lagar som gäller för dig och dina aktiviteter.

Uppsägning

Om din åtkomst till tittarbidragsprodukter har sagts upp och du vill ta bort ett visst handelsinnehåll som görs tillgängligt i samband med sådana produkter måste du ta bort det själv. YouTube ansvarar inte för att ta bort eller på annat sätt begränsa åtkomsten till handelsinnehåll efter uppsägning.

Incitament

Vi kan erbjuda incitamentsprogram från tid till annan. Besök den här sidan igen för mer information.

Minimikrav för tittarbidragsfunktioner

Varje tittarbidragsfunktion har sina egna krav, men du måste uppfylla följande minimikrav för att vara kvalificerad för tittarbidrag:

Aktivera tittarbidragsfunktioner

Om du vill aktivera funktionerna för tittarbidrag måste du göra följande:

1. Ansök och bli godkänd för YouTubes partnerprogram.
  2. Du (och ditt MCN-nätverk) har kommit överens om och följer våra villkor och policyer (inklusive den relevanta modul för handelsprodukter eller det tidigare tillägget för handelsprodukter).
  3. Granska kvalifikationskriterierna för varje tittarbidragsfunktion för att se till att du uppfyller kraven:
    1. Kvalifikationskriterier för kanalmedlemskap
    2. Kvalifikationskriterier för Super Chat och Super Stickers
    3. Kvalifikationskriterier för Super Thanks
  4. Aktivera varje tittarbidragsfunktion i YouTube Studio eller i YouTube Studio-appen.

Kanalmedlemskap

Genom kanalmedlemskap kan tittare bli medlemmar och betala en månadsavgift för att få förmåner enbart för medlemmar, som märken, emojis och annat. Läs om hur du aktiverar och hanterar kanalmedlemskap.

Super Chat och Super Stickers

Super Chat och Super Stickers är olika sätt för tittare att få kontakt med kreatörer under livestreamar och premiärer. Fans kan köpa Super Chats för att lyfta fram sina meddelanden i livechatten eller Super Stickers för att få en animerad bild i livechatten. Läs om hur du aktiverar och hanterar Super Chat och Super Stickers.

Super Thanks

Med Super Thanks kan kreatörer tjäna pengar på tittare som vill visa uppskattning för deras videor. Fans kan köpa en engångsanimation och posta en tydlig, färgstark och anpassningsbar kommentar i videons kommentarsfält. Läs mer om hur du aktiverar och hanterar Super Thanks.