YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering med kommersielle produkter

Tillegget for kommersielt produkt (CPM) erstatter det gjeldende tillegget for kommersielt produkt (CPA) for nye YPP-skapere. YPP-skapere som har skrevet under på CPA-avtalen, trenger ikke å signere den nye CPM-avtalen.

Tillegget for kommersielt produkt (CPM) er tilgjengelig for skapere med inntektsgenerering som ønsker å få tilgang til funksjoner for fan-finansiering. Med fan-finansiering kan du få ekstrainntekter samtidig som du kommuniserer med seerne og bygger opp et fellesskap. Du kan for eksempel tjene ekstra penger på spontane Supertakk-kjøp fra fansen eller innhold bare for medlemmer via kanalmedlemskap.

Fan-finansiering inkluderer følgende funksjoner for inntektsgenerering:

• Kanalmedlemskap: Medlemmene dine betaler månedlig for spesielle medlemsfordeler du tilbyr.
  • Super Chat og Super Stickers: Fansen betaler for å få meldingene sine eller animerte bilder fremhevet i direktechatten.
  • Supertakk: Fansen betaler for å se en morsom animasjon og få meldingen sin fremhevet i kommentarfeltet for Shorts-videoer og lange videoer.

Retningslinjene som gjelder for YouTube-funksjonene for fan-finansiering

Hvis du tjener penger på YouTube via funksjoner for fan-finansiering, må kanalen din (og MCN-nettverket ditt) overholde avtalen som gjelder for disse funksjonene (enten tillegget for kommersielt produkt eller det gjeldende tillegget for kommersielt produkt), og følge retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler, som inkluderer

Du må også fortsette å overholde alle gjeldende lover i overensstemmelse med vilkårene for bruk av YouTube. Dette inkluderer hvorvidt du kan slå på, tilby og sende funksjoner for fan-finansiering samt tjene penger på dem. Funksjoner for fan-finansiering er ikke verktøy for folkefinansiering eller donasjoner. Pengene du tjener på disse funksjonene, kan behandles ulikt basert på hvilke lover som gjelder for deg og aktivitetene dine.

Tap av tilgang

Hvis du mister tilgangen til fan-finansieringsprodukter og vil fjerne kommersielt innhold som er gjort tilgjengelig i forbindelse med disse produktene, må du fjerne det selv. YouTube er ikke ansvarlig for å fjerne eller på annen måte begrense tilgangen til kommersielt innhold hvis du mister tilgangen til produktene.

Insentiver

Fra tid til annen kan vi tilby insentivprogrammer. Du kan komme tilbake hit for å få mer informasjon.

Minstekrav for funksjoner for fan-finansiering

Selv om alle funksjonene for fan-finansiering har egne krav, må du oppfylle følgende minstekrav for å være kvalifisert:

Slå på funksjoner for fan-finansiering

For å slå på funksjoner for fan-finansiering må du gjøre følgende:

1. Du må sende inn en søknad om å bli med i YouTubes partnerprogram og få søknaden godkjent.
  2. Du (og eventuelt MCN-nettverket ditt) må ha godtatt og overholde vilkårene og retningslinjene våre (inkludert det relevante tillegget for kommersielt produkt eller det gjeldende tillegget for kommersielt produkt som gjaldt tidligere).
  3. Du må gjennomgå kvalifikasjonskriteriene for hver funksjon for fan-finansiering for å sikre at du oppfyller
    1. kvalifikasjonskriteriene for kanalmedlemskap
    2. kvalifikasjonskriteriene for Super Chat og Super Stickers
    3. kvalifikasjonskriteriene for Supertakk
  4. Du må slå på hver av funksjonene for fan-finansiering i YouTube Studio eller YouTube Studio-mobilappen.

Kanalmedlemskap

Med kanalmedlemskap kan seerne bli medlem av kanalen din mot månedlige betalinger og få tilgang til eksklusive medlemsfordeler som merker, emojier og andre goder. Finn ut hvordan du slår på og administrerer kanalmedlemskap.

Super Chat og Super Stickers

Med Super Chat og Super Stickers kan fansen komme i kontakt med skaperne under direktesendinger og premierer. Fansen kan kjøpe Super Chat-meldinger som fremheves, eller Super Stickers med animerte bilder som vises i direktechatten. Finn ut hvordan du slår på og administrerer Super Chat og Super Stickers.

Supertakk

Med Supertakk kan skapere motta inntekter fra seere som vil vise at de setter ekstra stor pris på innholdet deres. Fansen kan kjøpe en animasjon som spilles av én gang, og legge ut en fargerik kommentar som kan tilpasses, og som skiller seg ut i kommentarfeltet for videoen. Finn ut hvordan du slår på og administrerer Supertakk.