Lag en podcast i YouTube Studio

Finn ut hvordan du lager en podcast i YouTube Studio, og hvordan du legger den til i YouTube Music.

Opprett en podcast i YouTube Studio

På YouTube er en podcastserie en spilleliste, og podcastepisodene ligger som videoer i denne spillelisten. Podcasten din skal bare inneholde episoder i full lengde, og de må sorteres i rekkefølgen de skal spilles av i. Hvis podcasten har flere sesonger, legger du dem til i samme podcast.

Podcastskapere er kvalifisert for følgende fordeler:

• Inkludering i YouTube Music
  • Podcastmerker på video- og spillelistesider
  • Bli fremhevet på youtube.com/podcasts for å tiltrekke nye lyttere
  • Offisielle søkekort
  • Det er lett for nye lyttere å finne episodene dine via videosiden
  • Anbefalinger til nye lyttere med lignende interesser
  • Bedre søkefunksjoner som gjør det enklere for publikum å finne podcasten din
Merk:
  • Enkelte spillelister er ikke kvalifisert for podcastfunksjoner – selv om du angir dem som podcaster. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, innhold som ikke eies av skaperen.
  • Shorts-videoer laget som støtte for podcaster vises ikke i YouTube Music.
  • Youtube.com/podcasts er bare tilgjengelig i USA.
  • Skaperpodcaster er inkludert i YouTube Music-appen i land/regioner der podcaster er tilgjengelige.

Finn ut hvordan du lager podcaster på YouTube

Ta en titt på de anbefalte fremgangsmåtene for podcastskapere for å få flere tips om hvordan du kan optimalisere kanalen din, eller les videre for å lære hvordan du lager podcaster i YouTube Studio. Hvis du ikke har brukt YouTube før, kan du finne ut hvordan du laster opp videoer som episoder i en podcast.

Lag en ny podcast i YouTube Studio

Slik oppretter du en ny podcast:

1. I YouTube Studio klikker du på Opprett etterfulgt av Ny podcast.
    • Du kan bli bedt om å bekrefte kontoen din før du oppretter en ny podcast.
  2. I forgrunnsvinduet velger du Opprett en ny podcast.
    • Velg Angi en eksisterende spilleliste som podcast hvis du vil gjøre en eksisterende spilleliste om til en podcast. Finn ut hvordan du optimaliserer eksisterende spillelister i den neste delen.
  3. Legg til følgende informasjon om podcasten:
  4. Klikk på Opprett for å lagre.

Når du har opprettet en podcast, kan du legge til episoder ved å laste opp nye eller eksisterende videoer. Finn ut hvordan du legger til videoer i podcasten i den neste delen.

Merk:

• På YouTube er hver podcastepisode en video. MP3-filer kan ikke gjøres om til podcaster på YouTube. For å opprette en podcast kan du laste opp eller legge til videoer i podcastspillelisten.
  • Hvis en episode av podcasten din bryter de opphavsrettslige reglene, kan det hende innholdet ditt ikke kvalifiserer for podcastfunksjoner. Finn ut mer om rimelig bruk («fair use») og opphavsrettsbeskyttet innhold på YouTube.
  • Podcastvideoer kan spilles av med bare lyd. Hvis du vil slå av avspilling med bare lyd for en video, må du fjerne den fra alle podcastene via videoinnstillingene.
Du kan finne ut mer om hvordan du optimaliserer serien din for YouTube, i de anbefalte fremgangsmåtene i Skapertips.

Legg til videoer i en podcast

Slik laster du opp nye videoer til en podcast:

1. I YouTube Studio går du til Innhold etterfulgt av Podcaster.
  2. Velg podcasten.
  3. Klikk på Legg til videoer etterfulgt av Last opp videoer.
  4. Last opp videoene du vil legge til i podcasten, og legg til informasjon om videoene.
  5. Klikk på Opprett for å lagre endringene.

Slik legger du til eksisterende videoer i en podcast:

1. I YouTube Studio går du til Innhold etterfulgt av Podcaster.
  2. Velg podcasten.
  3. Klikk på Legg til videoer etterfulgt av Legg til eksisterende videoer.
  4. Velg videoene du vil legge til i podcasten.
  5. Klikk på Legg til i spilleliste, og velg podcasten fra listen.
  6. Klikk på Lagre for å legge videoene til i podcasten.

Angi en eksisterende spilleliste som podcast

1. I YouTube Studio går du til Innhold etterfulgt av Spillelister.
  2. Hold markøren over spillelisten du vil angi som podcast.
  3. Klikk på menyen etterfulgt av Angi som podcast.
  4. Gå gjennom podcastinformasjonen, og legg til et kvadratisk miniatyrbilde. Podcastinformasjonen inkluderer tittelen, beskrivelsen og hvem som kan se podcasten din på YouTube.
  5. Klikk på Ferdig for å bekrefte endringene.

Merk:

• Hvis en episode av podcasten din bryter de opphavsrettslige reglene, kan det hende innholdet ditt ikke kvalifiserer for podcastfunksjoner. Finn ut mer om rimelig bruk («fair use») og opphavsrettsbeskyttet innhold på YouTube.
  • Du skal bare angi en spilleliste som podcast hvis den inneholder hele podcastepisoder. Hvis du har et ekstra sett med spillelister som inneholder sesonger eller klipp, skal du ikke angi disse spillelistene som podcaster.
Sørg for at de eksisterende spillelistene er optimalisert for podcasting på YouTube. Du kan finne ut mer i de anbefalte fremgangsmåtene i Skapertips.

Gi podcasten et navn

Gi podcasten en beskrivende tittel under konfigureringen. Ikke legg til ekstra ord i tittelen (heller ikke ordet «podcast», med mindre det faktisk er en del av navnet på serien).

Unngå generiske podcasttitler, for eksempel «Hele episoder», «Nye opplastinger» og «Podcast» osv. Hvis spillelistetittelen er for vag, erstatter YouTube podcasttittelen med kanalnavnet ditt i YouTube Music-appen.

Merk:
  • Enkelte spillelister er ikke kvalifisert for podcastfunksjoner – selv om du angir dem som podcaster. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, innhold som ikke eies av skaperen.
  • Shorts-videoer laget som støtte for podcaster vises ikke i YouTube Music.
  • Youtube.com/podcasts er bare tilgjengelig i USA.
  • Skaperpodcaster er inkludert i YouTube Music-appen i land/regioner der podcaster er tilgjengelige.

Endre podcastinformasjonen

Slik endrer du podcastinformasjonen:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Gå til Innhold etterfulgt av Podcaster.
  3. Hold markøren over podcasten du vil endre, og klikk på .
  4. På siden med detaljer kan du endre tittelen, beskrivelsen, det kvadratiske miniatyrbildet, tilgangen og videorekkefølgen for podcasten.
  5. Klikk på Lagre.

Fjern podcastfunksjoner fra en spilleliste

1. I YouTube Studio går du til Innhold etterfulgt av Podcaster.
  2. Hold markøren over spillelisten som ikke lenger skal være angitt som podcast.
  3. Klikk på menyen ved siden av podcasten du vil fjerne funksjoner fra.
  4. Velg Angi som spilleliste.
  5. Klikk på Ja for å bekrefte.

Endre rekkefølgen på episodene i en podcast

Hvis du vil endre rekkefølgen folk hører episodene i, må du gjøre dette i selve podcastspillelisten.

1. I YouTube Studio går du til Innhold etterfulgt av Podcaster.
  2. Klikk på Rediger på podcasten du vil oppdatere.
  3. På siden med informasjon om podcasten klikker du på Standard videorekkefølge-menyen. Velg hvordan du vil at videoene skal sorteres.
  4. Klikk på Lagre øverst til høyre for å bekrefte endringene.
  • Hvis podcasten består av enkeltstående episoder, kan du sortere videoene fra nyeste til eldste.
  • Hvis podcasten er en sammenhengende serie, kan du sortere spillelisten fra eldste til nyeste.

Se resultatene for podcasten på YouTube

Slik setter du deg inn i de generelle resultatene for podcasten:

1. Åpne YouTube Studio.
  2. Klikk på OversiktAnalytics-fanen .
  3. Velg den aktuelle podcasten fra Podcastene dine-kortet nederst til høyre på siden.

Merk: Hvis du bare har én podcast på YouTube, kan du bare velge den.

I denne oversikten kan du se antall avspillinger samt seertid og -data for podcasten. Hvis du har flere podcastserier, vises spillelistene i en karusell.

Slik får du et detaljert innblikk i resultatene for podcasten:

1. Åpne YouTube Studio.
  2. Klikk på OversiktAnalytics-fanen .
  3. Velg Se podcaststatistikk.

I denne visningen ser du

• en oversikt over podcastresultatene dine
  • trafikkilder
  • demografisk informasjon om publikum
  • beregninger for seerutvikling
  • inntektsdata
  • med mer

Hvis du har flere podcastserier, klikker du på tittelen til podcasten du vil se nærmere på.