Podcastin luominen YouTube Studiossa

Näin luot podcastin YouTube Studiossa ja lisäät sen YouTube Musiciin.

Podcastin luominen YouTube Studiossa

YouTubessa podcast-ohjelma on soittolista, ja podcast-jaksot ovat kyseisellä soittolistalla olevia videoita. Podcastissa tulisi olla vain täyspitkiä jaksoja siinä järjestyksessä, jossa ne on tarkoitus kuunnella. Jos podcastissa on useita kausia, lisää ne samaan podcastiin.

Podcast-sisällöntuottajat saavat käyttöönsä seuraavat edut:

• podcastien lisääminen YouTube Musiciin
  • podcast-merkit katselu- ja soittolistasivuilla
  • esittely osoitteessa youtube.com/podcasts, joka voi tuoda uusia kuuntelijoita
  • viralliset hakukortit
  • jaksot helposti löydettävissä katselusivun kautta
  • suositukset uusille, samoista asioista kiinnostuneille kuuntelijoille
  • parannetut hakuominaisuudet, jotka auttavat yleisöä löytämään podcastisi.
Hyvä huomata
  • Kaikki soittolistat eivät täytä podcast-ominaisuuksien ehtoja, vaikka merkitsisit ne podcasteiksi. Ehtoja ei täytä esimerkiksi sellainen sisältö, jota sisällöntuottaja ei omista.
  • Podcastin tueksi luodut Shorts-videot eivät näy YouTube Musicissa.
  • YouTube.com/podcasts on saatavilla vain Yhdysvalloissa.
  • Sisällöntuottajien podcasteja voi kuunnella YouTube Music ‐sovelluksessa alueilla, joilla podcastit ovat saatavilla.

Näin luot podcastin YouTubessa

Tutustu podcast-sisällöntuottajien parhaisiin käytäntöihin, joiden avulla voit optimoida kanavasi. Alla olevien ohjeiden avulla opit luomaan podcastin YouTube Studiossa. Jos et ole aiemmin käyttänyt YouTubea, lue lisää videoiden lataamisesta podcastin jaksoina.

Uuden podcastin luominen YouTube Studiossa

Näin luot uuden podcastin:

1. Klikkaa YouTube Studiossa Luo ja sitten Uusi podcast.
    • Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan tilisi ennen uuden podcastin luomista.
  2. Valitse ponnahdusikkunasta Luo uusi podcast.
    • Jos haluat muuttaa aiemmin luodun soittolistan podcastiksi, valitse Merkitse aiemmin luotu soittolista podcastiksi. Katso seuraavasta osiosta vinkkejä soittolistojen optimointiin.
  3. Lisää podcastin tiedot:
  4. Tallenna klikkaamalla Luo.

Kun olet luonut podcastin, voit lisätä siihen jaksoja lataamalla uusia videoita tai lisäämällä aiemmin julkaistuja. Katso, miten voit lisätä videoita podcastiin.

Hyvä muistaa

• YouTubessa jokainen podcast-jakso näkyy videona. MP3-tiedostoja ei voi muuttaa podcasteiksi YouTubessa. Voit luoda podcastin lataamalla tai lisäämällä videoita podcastin soittolistalle.
  • Jos jokin podcastin jakso rikkoo tekijänoikeuskäytäntöjä, sisältö ei välttämättä täytä podcast-ominaisuuksien ehtoja. Lue lisää kohtuullisesta käytöstä ja tekijänoikeuksin suojatusta sisällöstä YouTubessa.
  • Podcast-videot ovat toistettavissa pelkkänä audiona. Jos haluat ottaa pelkän audion toiston pois päältä, se on tehtävä kaikille podcasteille videoasetuksista.
Sisällöntuottajien vinkkien parhaista käytännöistä voit lukea lisää podcastin optimoinnista YouTubea varten.

Videoiden lisääminen podcastiin

Uusien videoiden lataaminen podcastiin:

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Valitse podcast.
  3. Klikkaa Lisää videoita ja sitten Lataa videoita.
  4. Lataa videot, jotka haluat lisätä podcastiin, ja lisää tiedot.
  5. Tallenna muutokset klikkaamalla Luo.

Aiemmin julkaistujen videoiden lisääminen podcastiin:

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Valitse podcast.
  3. Klikkaa Lisää videoita ja sitten Lisää aiemmin julkaistuja videoita.
  4. Valitse videot, jotka haluat lisätä podcastiin.
  5. Klikkaa Lisää soittolistalle ja valitse podcast.
  6. Lisää videot podcastiin klikkaamalla Tallenna.

Aiemmin luodun soittolistan merkitseminen podcastiksi

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Soittolistat.
  2. Vie hiiri podcastiksi merkittävän soittolistan päälle.
  3. Valitse Valikko ja sitten Merkitse podcastiksi.
  4. Tarkista podcastin tiedot ja lisää sille neliönmuotoinen pikkukuva. Tietoihin kuuluvat esimerkiksi podcastin nimi, kuvaus ja näkyvyys YouTubessa.
  5. Vahvista muutokset klikkaamalla Valmis.

Hyvä muistaa

Varmista, että soittolistat on optimoitu podcast-käyttöön YouTubessa. Lue lisää sisällöntuottajien vinkkien parhaista käytännöistä.

Podcastin nimeäminen

Lisää podcastille kuvaava nimi luomisen yhteydessä. Älä lisää podcastin nimeen ylimääräisiä sanoja (edes sanaa "podcast", ellei se ole osa ohjelman nimeä).

Vältä yleisluontoisia nimiä, kuten "Täydet jaksot", "Uudet lataukset" tai "Podcast". Jos soittolistan nimi on liian epämääräinen, YouTube korvaa podcastin nimen kanavasi nimellä YouTube Music ‐sovelluksessa.

Hyvä huomata
  • Kaikki soittolistat eivät täytä podcast-ominaisuuksien ehtoja, vaikka merkitsisit ne podcasteiksi. Ehtoja ei täytä esimerkiksi sellainen sisältö, jota sisällöntuottaja ei omista.
  • Podcastin tueksi luodut Shorts-videot eivät näy YouTube Musicissa.
  • YouTube.com/podcasts on saatavilla vain Yhdysvalloissa.
  • Sisällöntuottajien podcasteja voi kuunnella YouTube Music ‐sovelluksessa alueilla, joilla podcastit ovat saatavilla.

Podcastin tietojen muokkaaminen

Näin muokkaat podcastin tietoja:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Sisältö ja sitten Podcastit.
  3. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja klikkaa .
  4. Tietosivulta voit muokata podcastin nimeä, kuvausta, neliönmuotoista pikkukuvaa, näkyvyyttä tai videoiden järjestystä
  5. Klikkaa Tallenna.

Podcast-ominaisuuksien poistaminen soittolistasta

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri podcastiksi merkityn soittolistan päälle.
  3. Valitse Valikko sen podcastin vierestä, jonka podcast-ominaisuudet haluat poistaa.
  4. Valitse Merkitse soittolistaksi.
  5. Vahvista valitsemalla Kyllä.

Podcastin jaksojen järjestyksen muuttaminen

Jos haluat muuttaa jaksojen kuuntelujärjestystä, sinun on muokattava podcast-soittolistaa.

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Valitse päivitettävän podcastin kohdalta Muokkaa .
  3. Klikkaa podcastin tietosivulta Videoiden oletusjärjestys ‐valikkoa ja valitse videoiden lajittelutapa.
  4. Vahvista muutokset klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Tallenna.
  • Jos podcast koostuu yksittäisistä jaksoista, järjestä videot uusimmasta vanhimpaan.
  • Jos podcast on sarjamuotoinen, järjestä videot vanhimmasta uusimpaan.

Podcastin tulosten mittaaminen YouTubessa

Näin näet podcastin yleiset tulokset:

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Klikkaa Tilastot ‐välilehdeltä Yleiskatsaus.
  3. Valitse haluamasi podcast oikeassa alakulmassa olevasta Omat podcastit ‐kortista.

Huom. Jos sinulla on vain yksi podcast YouTubessa, se on ainoa tarjolla oleva vaihtoehto.

Näet podcastin katselukerrat, katseluajan ja datan. Jos sinulla on useita podcast-ohjelmia, soittolistat näkyvät karusellissa.

Näin voit perehtyä tarkemmin podcastin tuloksiin:

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Klikkaa Tilastot ‐välilehdeltä Yleiskatsaus.
  3. Valitse Katso podcast-tilastot.

Näet seuraavat tiedot:

• podcastin yleiset tulokset
  • liikenteen lähteet
  • yleisön demografiset tiedot
  • yleisön pysyvyyden mittarit
  • tulodata
  • muita tietoja.

Jos sinulla on useita podcast-ohjelmia, klikkaa haluamasi podcastin nimeä.