Opret en podcast i YouTube Studio

Se, hvordan du opretter en podcast via YouTube Studio, og hvordan du føjer din podcast til YouTube Music.

Opret en podcast i YouTube Studio

På YouTube er en podcastserie en playliste, og podcastafsnit er videoer på den pågældende playliste. Din podcast bør kun indeholde afsnit i fuld længde, som er organiseret i den rækkefølge, de skal opleves i. Hvis din podcast har flere sæsoner, skal du inkludere dem i den samme podcast.

Podcastere er kvalificerede til følgende fryns:

• Medtagelse i YouTube Music
  • Podcastbadges på afspilnings- og playlistesider
  • Fremhævelse på youtube.com/podcasts for at tiltrække nye lyttere
  • Officielle søgekort
  • Nemt for lyttere at opdage dine afsnit på afspilningssiden
  • Anbefalinger til nye lyttere med lignende interesser
  • Forbedrede søgefunktioner, der hjælper dine lyttere med at finde din podcast
Bemærk!
  • Nogle playlister er ikke kvalificerede til podcastfunktioner, selvom du angiver dem som podcasts. Ikke-kvalificeret indhold omfatter, men er ikke begrænset til, indhold, der ikke er ejet af youtuberen.
  • Shorts-videoer, der er lavet som støtte til din podcast, vises ikke i YouTube Music.
  • YouTube.com/podcasts er kun tilgængeligt i USA.
  • Youtuberpodcasts er inkluderet i YouTube Music-appen i lande/regioner, hvor podcasts er tilgængelige.

Se, hvordan du opretter en podcast på YouTube

Se vores bedste fremgangsmåder for podcastere for at få flere tips til at optimere din kanal. Nedenfor kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter en podcast i YouTube Studio. Hvis du ikke har brugt YouTube før, kan du se, hvordan du uploader videoer som afsnit af din podcast.

Opret en ny podcast i YouTube Studio

Sådan opretter du en ny podcast:

1. I YouTube Studio skal du klikke på Opret og så Ny podcast.
    • Du bliver muligvis bedt om at verificere din konto, før du opretter en ny podcast.
  2. Vælg Opret en ny podcast i pop op-vinduet.
    • Vælg Angiv en eksisterende playliste som en podcast , hvis du vil ændre en eksisterende playliste til en podcast. Se, hvordan du optimerer eksisterende playlister i næste afsnit.
  3. Angiv dine podcastoplysninger, bl.a.:
  4. Klik på Opret for at gemme.

Når du har oprettet din podcast, kan du tilføje afsnit ved at uploade nye eller eksisterende videoer til din podcast. Se, hvordan du føjer videoer til din podcast, i næste sektion.

Husk!

• På YouTube repræsenteres hvert podcastafsnit af en video. MP3-filer kan ikke laves om til podcasts på YouTube. Hvis du vil oprette en podcast, skal du uploade eller føje videoer til playlisten for din podcast.
  • Hvis et afsnit af din podcast overtræder vores politikker om ophavsret, er dit indhold muligvis ikke kvalificeret til podcastfunktioner. Få flere oplysninger om fair use og ophavsretsligt beskyttet indhold på YouTube.
  • Podcastvideoer kan kun afspilles med lyd (ikke video). Hvis du vil deaktivere indstillingen "Afspil kun lyd" for en video, skal du fjerne den fra alle podcasts i dine videoindstillinger.
Du kan få flere oplysninger om, hvordan du optimerer din serie til YouTube i vores bedste fremgangsmåder i Tips til youtubere.

Føj videoer til en podcast

Sådan uploader du nye videoer til en podcast:

1. I YouTube Studio skal du gå til Indhold og så Podcasts.
  2. Vælg din podcast.
  3. Klik på Tilføj videoerog så Upload videoer.
  4. Upload de videoer, du vil føje til din podcast, og angiv videooplysningerne.
  5. Klik på Opret for at gemme ændringerne.

Sådan føjer du eksisterende videoer til en podcast:

1. I YouTube Studio skal du gå til Indhold og så Podcasts.
  2. Vælg din podcast.
  3. Klik på Tilføj videoerog så Tilføj dine eksisterende videoer.
  4. Vælg de videoer, du vil føje til din podcast.
  5. Klik på Føj til playliste, og vælg din podcast på listen.
  6. Klik på Gem for at føje videoer til din podcast.

Angiv en eksisterende playliste som en podcast

1. I YouTube Studio skal du gå til Indhold og så Playlister.
  2. Hold markøren over den playliste, du vil angive som en podcast.
  3. Klik på Menu og så Angiv som podcast.
  4. Gennemgå dine podcastoplysninger, og tilføj et kvadratisk miniaturebillede for podcasten. Podcastoplysningerne omfatter en titel, en beskrivelse og oplysninger om, hvem der kan se din podcast på YouTube.
  5. Klik på Udfør for at bekræfte dine ændringer.

Husk!

• Hvis et afsnit af din podcast overtræder vores politikker om ophavsret, er dit indhold muligvis ikke kvalificeret til podcastfunktioner. Få flere oplysninger om fair use og ophavsretsligt beskyttet indhold på YouTube.
  • Angiv kun en playliste som podcast, hvis den indeholder hele podcastafsnit. Hvis du har et ekstra sæt playlister med sæsoner eller klip, skal du ikke angive disse playlister som en podcast.
Sørg for, at dine eksisterende playlister er optimeret til podcasting på YouTube. Få flere oplysninger i vores bedste fremgangsmåder i Tips til youtubere.

Navngiv din podcast

Under konfigurationen skal du give din podcast en beskrivende titel. Undlad at føje ekstra ord til titlen på din podcast (heller ikke "podcast", medmindre det er en del af navnet på din serie).

Undgå generiske podcasttitler som f.eks. "Hele afsnit", "Nye uploads", "Podcast" og lignende. Hvis din playlistetitel er for uklar, erstatter YouTube titlen på din podcast med dit kanalnavn i YouTube Music-appen.

Bemærk!
  • Nogle playlister er ikke kvalificerede til podcastfunktioner, selvom du angiver dem som podcasts. Ikke-kvalificeret indhold omfatter, men er ikke begrænset til, indhold, der ikke er ejet af youtuberen.
  • Shorts-videoer, der er lavet som støtte til din podcast, vises ikke i YouTube Music.
  • YouTube.com/podcasts er kun tilgængeligt i USA.
  • Youtuberpodcasts er inkluderet i YouTube Music-appen i lande/regioner, hvor podcasts er tilgængelige.

Rediger dine podcastoplysninger

Sådan redigerer du dine podcastoplysninger:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Gå til Indhold og så Podcasts.
  3. Hold markøren over den podcast, du vil redigere, og klik på .
  4. På infosiden kan du redigere din podcasts titel, beskrivelse, kvadratiske podcastminiaturebillede, synlighed eller videorækkefølge.
  5. Klik på Gem.

Fjern podcastfunktioner fra en playliste

1. I YouTube Studio skal du gå til Indhold og så Podcasts.
  2. Hold markøren over den playliste, hvor du vil fjerne angivelsen som podcast.
  3. Klik på Menu ud for den podcast, du vil fjerne funktioner fra.
  4. Vælg Angiv som playliste.
  5. Klik på Ja for at bekræfte.

Skift rækkefølge på afsnit i din podcast

Hvis du vil redigere rækkefølgen for afspilningen af dine afsnit, skal du ændre deres rækkefølge på din podcastplayliste.

1. I YouTube Studio skal du gå til Indhold og så Podcasts.
  2. Klik på Rediger på den podcast, du vil opdatere.
  3. Klik på menuen Standardindstilling for videorækkefølge på infosiden for podcasten, og vælg, hvordan dine videoer skal sorteres.
  4. Klik på Gem øverst til højre for at bekræfte ændringerne.
  • Hvis afsnittene i din serie er enkeltstående, skal du sortere dine videoer fra nyeste til ældste.
  • Hvis afsnittene i din serie er sammenhængende, skal du sortere din playliste fra ældste til nyeste.

Mål din podcasts effektivitet på YouTube

Hvis du vil have oplysninger om podcasts generelle effektivitet, skal du:

1. Åbne YouTube Studio.
  2. Klikke på Oversigt på fanen Analytics .
  3. Vælge den relevante podcast på kortet Dine podcasts nederst til højre på siden.

Bemærk! Hvis du kun har én podcast på YouTube, er dette den eneste mulighed.

I dette øjebliksbillede kan du se antallet af visninger, visningstid og data for din podcast. Hvis du har flere podcastserier, vises dine playlister i en karrusel.

Hvis du vil have et mere detaljeret indblik i din podcasts effektivitet, skal du:

1. Åbne YouTube Studio.
  2. Klikke på Oversigt på fanen Analytics .
  3. Vælge Se analysedata for podcasts.

I denne visning kan du se:

• En oversigt over din podcasteffektivitet
  • Trafikkilder
  • Målgruppedemografi
  • Metrics om fastholdelse af publikum
  • Indtægtsdata
  • Og meget andet

Hvis du har flere podcastserier, skal du klikke på titlen på den podcast, du vil se analysedata for.