Crear un pòdcast a YouTube Studio

Obtén informació sobre com pots crear un pòdcast utilitzant YouTube Studio i afegir-lo a YouTube Music.

Crear un pòdcast a YouTube Studio

A YouTube, un programa de pòdcast és una llista de reproducció i els episodis de pòdcast són els vídeos que hi ha en aquesta llista. El pòdcast només pot contenir episodis complets, organitzats en l'ordre en què s'han de consumir. Si té diverses temporades, inclou-les al mateix pòdcast.

Els creadors de pòdcasts són aptes per gaudir dels avantatges següents:

• Inclusió a YouTube Music.
  • Insígnies de pòdcast a les pàgines de visualització i de llistes de reproducció.
  • Posició destacada a youtube.com/podcasts per atreure oients nous.
  • Targetes de cerca oficials.
  • Pàgina de visualització fàcil de navegar per ajudar els oients a trobar els teus episodis.
  • Recomanacions per a oients nous amb interessos similars.
  • Funcions de cerca millorades per ajudar el teu públic a trobar el teu pòdcast.
Nota:
  • Algunes llistes de reproducció no són aptes per a les funcions de pòdcast, encara que indiquis que són pòdcasts. El contingut no apte inclou, entre d'altres, el que no és propietat del creador.
  • Els curts creats per donar suport al teu pòdcast no es mostraran a YouTube Music.
  • La pàgina youtube.com/podcasts només està disponible als Estats Units.
  • Els pòdcasts de creadors estan inclosos a l'aplicació YouTube Music als països o a les regions on els pòdcasts estan disponibles.

Informació sobre com pots crear un pòdcast a YouTube

Consulta les nostres pràctiques recomanades per a creadors de pòdcasts per obtenir més consells sobre com pots optimitzar el teu canal. O bé, obtén informació sobre com pots crear un pòdcast a YouTube Studio a continuació. Si és la primera vegada que utilitzes YouTube, obtén informació sobre com pots penjar vídeos com a episodis del teu pòdcast.

Crear un pòdcast nou a YouTube Studio

Per crear un pòdcast nou:

1. A YouTube Studio, fes clic a Crea i després Pòdcast nou.
    • És possible que se't demani que verifiquis el teu compte abans de crear un pòdcast nou.
  2. A la finestra emergent, selecciona Crea un pòdcast nou.
    • Selecciona Defineix una llista de reproducció existent com a pòdcast si vols convertir-ne una d'existent en un pòdcast. A la secció següent hi trobaràs informació sobre com pots optimitzar les llistes de reproducció existents.
  3. Introdueix els detalls del pòdcast, com ara:
  4. Fes clic a Crea per desar.

Un cop hagis creat el pòdcast, afegeix-hi episodis penjant vídeos nous o existents. A la secció següent hi trobaràs informació sobre com pots afegir vídeos al pòdcast.

Informació important:

• A YouTube, cada episodi de pòdcast es representa amb un vídeo. Els arxius MP3 no es poden convertir en pòdcasts a YouTube. Per crear un pòdcast, penja o afegeix vídeos a la llista de reproducció del pòdcast.
  • Si un episodi del teu pòdcast infringeix les nostres polítiques de drets d'autor, és possible que el teu contingut no sigui apte per a les funcions de pòdcast. Obtén més informació sobre l'ús legítim i el contingut protegit per drets d'autor a YouTube.
  • Els vídeos de pòdcasts estan disponibles per a les reproduccions de només àudio. Per desactivar aquesta opció en un vídeo, has de suprimir-lo de tots els pòdcasts a la configuració del vídeo.
Per obtenir més informació sobre com pots optimitzar el teu programa a YouTube, consulta les nostres pràctiques recomanades a Consells per a creadors.

Afegir vídeos a un pòdcast

Per penjar vídeos nous a un pòdcast:

1. A YouTube Studio, ves a Contingut i després Pòdcasts.
  2. Selecciona el pòdcast.
  3. Fes clic a Afegeix vídeos i després Penja vídeos.
  4. Penja els vídeos que vols afegir al pòdcast i introdueix-ne els detalls.
  5. Fes clic a Crea per desar els canvis.

Per afegir vídeos existents a un pòdcast:

1. A YouTube Studio, ves a Contingut i després Pòdcasts.
  2. Selecciona el pòdcast.
  3. Fes clic a Afegeix vídeos i després Afegeix vídeos existents.
  4. Selecciona els vídeos que vols afegir al pòdcast.
  5. Fes clic a Afegeix a una llista de reproducció i selecciona el pòdcast de la llista.
  6. Fes clic a Desa per afegir vídeos al pòdcast.

Definir una llista de reproducció existent com a pòdcast

1. A YouTube Studio, ves a Contingut i després Llistes de reproducció.
  2. Passa el cursor per sobre de la llista de reproducció que vols designar com a pòdcast.
  3. Fes clic a Menú i després Defineix com a pòdcast.
  4. Revisa els detalls del pòdcast i afegeix-hi una miniatura quadrada. Aquesta informació inclou el títol, la descripció i qui pot veure el pòdcast a YouTube.
  5. Fes clic a Fet per confirmar els canvis.

Informació important:

Assegura't que les llistes de reproducció existents estiguin optimitzades per al podcàsting a YouTube. Per obtenir més informació, consulta les pràctiques recomanades a Consells per a creadors.

Posar un nom al pòdcast

Durant la configuració, posa un títol descriptiu al pòdcast. No afegeixis paraules addicionals al títol (inclòs "pòdcast", tret que formi part del nom del programa).

Evita títols genèrics de pòdcast, com ara "Episodis complets", "Pujades noves", "Pòdcast", etc. Si el títol de la llista de reproducció no és prou precís, YouTube substituirà el títol del pòdcast pel nom del teu canal a l'aplicació YouTube Music.

Nota:
  • Algunes llistes de reproducció no són aptes per a les funcions de pòdcast, encara que indiquis que són pòdcasts. El contingut no apte inclou, entre d'altres, el que no és propietat del creador.
  • Els curts creats per donar suport al teu pòdcast no es mostraran a YouTube Music.
  • La pàgina youtube.com/podcasts només està disponible als Estats Units.
  • Els pòdcasts de creadors estan inclosos a l'aplicació YouTube Music als països o a les regions on els pòdcasts estan disponibles.

Editar els detalls del pòdcast

Per editar els detalls del teu pòdcast:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Ves a Contingut i després Pòdcasts.
  3. Passa el cursor per sobre del pòdcast que vols editar i fes clic a .
  4. Des de la pàgina Detalls, edita el títol, la descripció, la miniatura quadrada, la visibilitat o l'ordre del vídeo del pòdcast.
  5. Fes clic a Desa.

Suprimir les funcions de podcàsting d'una llista de reproducció

1. A YouTube Studio, ves a Contingut i després Pòdcasts.
  2. Passa el cursor per sobre de la llista de reproducció que vols anul·lar com a pòdcast.
  3. Fes clic a Menú al costat del pòdcast del qual vols suprimir funcions.
  4. Selecciona Defineix com a llista de reproducció.
  5. Fes clic a per confirmar l'acció.

Reordenar els episodis dins d'un pòdcast

Per editar l'ordre en què es consumeixen els episodis, hauràs de canviar-ne l'ordre a la llista de reproducció del pòdcast.

1. A YouTube Studio, ves a Contingut i després Pòdcasts.
  2. Fes clic a Edita al pòdcast que vols actualitzar.
  3. A la pàgina de detalls del pòdcast, fes clic al menú Ordre predeterminat dels vídeos i tria com vols que s'ordenin els vídeos.
  4. A l'extrem superior dret, fes clic a Desa per confirmar els canvis.
  • Si el programa és episòdic, ordena els vídeos del més recent al més antic.
  • Si el programa és una sèrie, ordena els vídeos de la llista de reproducció del més antic al més recent.

Mesurar el rendiment del pòdcast a YouTube

Per entendre el rendiment general del pòdcast:

1. Obre YouTube Studio.
  2. A la pestanya Analítiques , fes clic a Visió general.
  3. Al costat inferior dret de la pàgina, selecciona el pòdcast rellevant de la targeta Els teus pòdcasts.

Nota: si només tens un pòdcast a YouTube, aquesta serà l'única opció.

En aquesta instantània, hi pots trobar les visualitzacions, el temps de visualització i les dades del pòdcast. Si tens diversos programes de pòdcast, les llistes de reproducció es mostraran en un carrusel.

Per obtenir una anàlisi detallada del rendiment del pòdcast:

1. Obre YouTube Studio.
  2. A la pestanya Analítiques , fes clic a Visió general.
  3. Selecciona Consulta les analítiques del pòdcast.

En aquesta visualització, hi trobaràs:

• Informació general sobre el rendiment del pòdcast
  • Fonts del trànsit
  • Dades demogràfiques del públic
  • Mètriques de retenció de públic
  • Dades d'ingressos
  • Més

Si tens diversos programes de pòdcast, fes clic al títol del pòdcast que vols analitzar.