Skep ’n podsending in YouTube Studio

Vind uit hoe om ’n podsending met YouTube Studio te skep, en voeg jou podsending by YouTube Music.

Skep ’n podsending in YouTube Studio

Op YouTube is ’n podsendingprogram ’n snitlys, en podsendingepisodes is video’s op daardie snitlys. Jou podsending moet slegs vollengte-episodes bevat wat gerangskik is in die volgorde waarin hulle verbruik moet word. As jou podsending veelvuldige seisoene het, moet jy hulle by dieselfde podsending insluit.

Podsendingskeppers kwalifiseer vir die volgende byvoordele:

• Insluiting by YouTube Music
  • Podsendingkentekens op kyk- en snitlysbladsye
  • ’n Kollig op youtube.com/podcasts om nuwe luisteraars te lok
  • Amptelike soekkaarte
  • Maklike ontdekking op die kykbladsy om luisteraars te help om jou episodes te kry
  • Aanbevelings vir nuwe luisteraars met soortgelyke belangstellings
  • Verbeterde soekkenmerke om jou gehoor te help om jou podsending te vind
Let wel:
  • Sekere snitlyste kwalifiseer nie vir podsendingkenmerke nie, selfs al dui jy hulle as podsendings aan. Inhoud wat nie kwalifiseer nie, sluit in, maar is nie beperk nie tot inhoud wat nie deur die skepper besit word nie.
  • Kortvideo’s wat geskep is om jou podsending te ondersteun, sal nie in YouTube Music verskyn nie.
  • Skepper-podsendings word by die YouTube Music-app ingesluit in lande/streke waar podsendings beskikbaar is.

Vind uit hoe om ’n podsending op YouTube te skep

Kyk na ons beste praktyke vir podsendingskeppers vir meer wenke om jou kanaal te optimeer, of gebruik die inligting hier onder om uit te vind hoe om ’n podsending in YouTube Studio te skep. As jy nuut is op YouTube kan jy uitvind hoe om video’s op te laai as episodes van jou podsending.

Skep ’n nuwe podsending in YouTube Studio

Hoe om ’n nuwe podsending te skep:

1. Klik Skep en dan Nuwe podsending binne YouTube Studio.
    • Jy sal dalk gevra word om jou rekening te verifieer voordat jy ’n nuwe podsending skep.
  2. Kies Skep ’n nuwe podsending op die opspringer.
    • Kies Stel ’n bestaande snitlys as ’n podsending as jy ’n bestaande snitlys na ’n podsending wil omskakel. Vind in die volgende afdeling uit hoe om bestaande snitlyste te optimeer.
  3. Voer jou podsendingbesonderhede in, insluitend:
  4. Klik Skep om te stoor.

Nadat jy jou podsending geskep het, kan jy episodes byvoeg deur nuwe of bestaande video’s na jou podsending toe op te laai. Vind in die volgende afdeling uit hoe om video’s by jou podsending te voeg.

Hou in gedagte:

• Op YouTube word elke podsendingepisode deur ’n video verteenwoordig. MP3’s kan nie op YouTube na podsendings omgeskakel word nie. Om ’n podsending te skep, moet jy video’s na jou podsending se snitlys toe oplaai of byvoeg.
  • As ’n episode van jou podsending ons kopieregbeleide oortree, sal jou inhoud dalk nie vir podsendingkenmerke kwalifiseer nie. Kom meer te wete oor billike gebruik en inhoud met kopiereg op YouTube.
  • Podsendingvideo’s is beskikbaar vir terugspeel slegs met oudio. Om terugspeel slegs met oudio vir ’n video af te skakel, moet jy dit in jou video-instellings uit alle podsendings verwyder.
Kyk na ons beste praktyke in Skepperwenke om meer te wete te kom oor die optimering van jou program vir YouTube.

Voeg video’s by ’n podsending

Hoe om nuwe video’s na jou podsending toe op te laai:

1. Gaan binne YouTube Studio na Inhoud en dan Podsendings.
  2. Kies jou podsending.
  3. Klik Voeg video’s by en dan Laai video’s op.
  4. Laai die video’s op wat jy by jou podsending wil voeg, en voer videobesonderhede in.
  5. Klik Skep om veranderinge te stoor.

Hoe om bestaande video’s by ’n podsending te voeg:

1. Gaan binne YouTube Studio na Inhoud en dan Podsendings.
  2. Kies jou podsending.
  3. Klik Voeg video’s by en dan Voeg jou bestaande video’s by.
  4. Kies die video’s wat jy by jou podsending wil voeg.
  5. Klik Voeg by snitlys en kies jou podsending op die lys.
  6. Klik Stoor om video’s by jou podsending te voeg.

Stel ’n bestaande snitlys as ’n podsending

1. Gaan binne YouTube Studio na Inhoud en dan Snitlyste.
  2. Hou oor die snitlys wat jy as ’n podsending wil aanwys.
  3. Klik Kieslys en dan Stel as podsending.
  4. Gaan jou podsending se besonderhede na en voeg ’n vierkantige podsendingminiprent by. Podsendingbesonderhede sluit in titel, beskrywing en wie jou podsending op YouTube kan sien.
  5. Klik Klaar om jou veranderinge te bevestig.

Hou in gedagte:

• As ’n episode van jou podsending ons kopieregbeleide oortree, sal jou inhoud dalk nie vir podsendingkenmerke kwalifiseer nie. Kom meer te wete oor billike gebruik en inhoud met kopiereg op YouTube.
  • Jy moet ’n snitlys slegs as ’n podsending stel as dit volledige podsendingepisodes bevat. As jy ’n bykomende stel snitlyste vir seisoene of snitte het, moet jy nie hierdie snitlyste as ’n podsending stel nie.
Maak seker dat jou bestaande snitlyste vir podsending op YouTube geoptimeer is. Kyk na ons beste praktyke in Skepperwenke om meer te wete te kom.

Gee jou podsending ’n naam

Gee jou podsending ’n beskrywende titel wanneer jy dit opstel. Moenie ekstra woorde by jou podsending se titel voeg nie (insluitend “podsending”, tensy dit deel van jou program se naam is).

Vermy generiese podsendingtitels, soos “Volledige episodes”, “Nuwe oplaaie”, “Podsending”, ensovoorts. As jou snitlys se titel te vaag is, sal YouTube jou podsending se titel in die YouTube Music-app met jou kanaal se naam vervang.

Let wel:
  • Sekere snitlyste kwalifiseer nie vir podsendingkenmerke nie, selfs al dui jy hulle as podsendings aan. Inhoud wat nie kwalifiseer nie, sluit in, maar is nie beperk nie tot inhoud wat nie deur die skepper besit word nie.
  • Kortvideo’s wat geskep is om jou podsending te ondersteun, sal nie in YouTube Music verskyn nie.
  • Skepper-podsendings word by die YouTube Music-app ingesluit in lande/streke waar podsendings beskikbaar is.

Wysig jou podsendingbesonderhede

Hoe om jou podsendingbesonderhede te wysig:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Gaan na Inhoud en dan Podsendings.
  3. Hou oor die podsending wat jy wil wysig en klik .
  4. Wysig deur die besonderhedebladsy jou podsending se titel, beskrywing, vierkantige podsendingminiprent, sigbaarheid of videovolgorde.
  5. Klik Stoor.

Verwyder podsendingkenmerke van ’n snitlys af

1. Gaan binne YouTube Studio na Inhoud en dan Podsendings.
  2. Hou oor die snitlys wat jy as ’n podsending wil deaktiveer.
  3. Klik Kieslys langs die podsending waaruit jy kenmerke wil verwyder.
  4. Kies Stel as snitlys.
  5. Klik Ja om te bevestig.

Herrangskik episodes binne jou podsending

Jy sal jou episodes binne jou podsendingsnitlys moet herrangskik om die volgorde te wysig waarin hulle verbruik word.

1. Gaan binne YouTube Studio na Inhoud en dan Podsendings.
  2. Klik Wysig op die podsending wat jy wil opdateer.
  3. Klik die Verstekvideovolgorde-kieslys op die podsendingbesonderhedebladsy, en kies hoe jy jou video’s gerangskik wil hê.
  4. Klik Stoor in die hoek bo regs om die veranderinge te bevestig.
  • Rangskik jou video’s van nuutste na oudste as jou program episodies is.
  • Rangskik jou snitlys van oudste na nuutste as jou program ’n opeenvolgende reeks is.

Meet jou podsending se prestasie op YouTube

Hoe om jou podsending se algemene prestasie te verstaan:

1. Maak YouTube Studio oop.
  2. Klik Oorsig in die Ontledings -oortjie.
  3. Kies die tersaaklike podsending op die Jou podsending(s)-kaart onder regs op die bladsy.

Let wel: As jy net een podsending op YouTube het, sal dit die enigste opsie wees.

Jy kan binne hierdie oorsig data oor kyke en kyktyd vir jou podsending kry. Jou snitlyste sal op ’n draaiband verskyn as jy veelvuldige podsendingprogramme het.

Kry só ’n deeglike ontleding van jou podsending se prestasie:

1. Maak YouTube Studio oop.
  2. Klik Oorsig in die Ontledings -oortjie.
  3. Kies Sien podsendingontledings.

Jy sal die volgende op hierdie aansig kry:

• Oorsig van jou podsendingprestasie
  • Verkeerbronne
  • Demografiese inligting van jou gehoor
  • Gehoorbehoudmaatstawwe
  • Inkomstedata
  • En meer

Klik die titel van die podsending wat jy wil ontleed as jy veelvuldige podsendingprogramme het.