Veiledning for YouTube-virksomhet

Anbefalte fremgangsmåter for referanser

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.
For at Content ID skal kunne oppdage innholdssamsvar på en mest mulig effektiv måte, er det viktig at du opprettholder aktive og gyldige referansefiler. Uten slike rutiner risikerer du straffetiltak mot kontoen din, negativt omdømme for selskapet ditt eller tidkrevende oppryddingsprosjekter.

Bruk de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor til å vedlikeholde referansefilene dine på en god måte:

Levér unike referansefiler av god kvalitet

Du må ha eksklusive rettigheter til referansefilene du leverer, i ett eller flere områder. Dette kravet gjelder både for lydkomponenter og visuelle komponenter i referansen din. Hvis den audiovisuelle referansen din for eksempel inneholder ulisensiert lyd fra en tredjepart, bør det aktuelle innholdet fjernes før levering. Hvis vi oppdager at en referanse er potensielt ugyldig – noe som kan føre til ugyldige krav – blir du varslet i Studio-innholdsbehandlingen. Finn ut hvordan du validerer potensielt ugyldige referanser.

Merk at følgende innholdstyper ikke er egnet for Content ID-samsvar:

• innbygget video fra tredjeparter
  • innhold uten opphavsrett
  • ikke-eksklusivt lisensiert innhold
  • innhold som er tilstrekkelig ulikt det opprinnelige, eller innhold som ligner på annet innhold (som karaoke-, remasteropptak eller remikser)
  • innhold som er for generelt

Finn ut mer om innhold som er egnet for Content ID.

Bruk komplette og gyldige metadata for innholdselementene

Når en YouTube-opplaster får et Content ID-krav, må vedkommende få god nok informasjon til å kunne forstå hvilken del av innholdet det gjøres krav på, og hvem eieren av innholdet er. Derfor må referansene ha komplette og gyldige metadata.

• Alle innholdselementer må ha en informativ tittel. Bruk for eksempel ikke «Spor 4» eller et internt serienummer.
  • Innholdselementer for innspilt musikk må også inneholde informasjon om artist og plateselskap.

Ekskluder segmenter med tredjepartsinnhold

Du må ha enerett på referansene du aktiverer Content ID-samsvar for.

Hvis referansen din omfatter tredjepartsinnhold, for eksempel videoopptak uten opphavsrett, bør du ekskludere disse segmentene fra å bli vurdert for Content ID-samsvar. Andre eksempler på tredjepartsinnhold kan være korte klipp som brukes i henhold til prinsippene om rimelig bruk («fair use»), reklamepauser eller ikke-eksklusive lydsløyfer.

Du kan levere referanseekskluderinger ved bruk av en CSV-mal eller en DDEX-feed.

Konfigurer egendefinerte samsvarsregler

Samsvarsreglene angir hva Content ID skal gjøre med videoer som er gjort krav på. Du kan konfigurere egendefinerte samsvarsregler som angir at Content ID automatisk skal gjøre krav på videoer basert på følgende:

• Samsvarsmengde for brukervideo: Hvor mye av den opplastede videoen som samsvarer med referansefilen din, oppgitt som en varighet eller en prosentandel.
  • Samsvarsmengde for referanse: Hvor mye av referansefilen som samsvarer med den opplastede videoen, oppgitt som en varighet eller en prosentandel.
  • Samsvartype: Typen innhold som samsvarer med referansefilen din. Dette kan være bare lyd, bare video eller begge deler.

Du kan også velge å sende videoer som er gjort krav på, til manuell vurdering. Da kan du behandle potensielt tvilsomme krav manuelt. Denne prosessen kan også gjøre det enklere å oppdage potensielt ugyldige referanser. Finn ut mer om hvordan du oppretter regler.

Bruk fullstendige filer

Vi anbefaler at du bruker fullstendige filer, ikke klipp, som referansefiler. Fullstendige referanser fører til høyere frekvenser på inntektsgenerering og mer effektive søk etter Content ID-samsvar.

Hvis den fullstendige referansen din omfatter tredjepartsinnhold, for eksempel videoopptak uten opphavsrett, bør du ekskludere disse segmentene fra å bli vurdert for Content ID-samsvar.
Merk: Du kan levere en fullstendig referanse selv om du ikke vil at hele innholdet skal være synlig på YouTube. Referansen er ikke en offentlig synlig YouTube-video.