Guia d'operacions de YouTube

Pràctiques recomanades per a les referències

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.
Perquè Content ID trobi coincidències amb contingut de la manera més eficient i efectiva possible, és important mantenir actius i vàlids els fitxers de referència. Si no ho fas, corres el risc de rebre sancions al compte, desenvolupar relacions públiques negatives per a la teva empresa i invertir molt de temps en projectes de correcció.

Utilitza les pràctiques recomanades que figuren a continuació per mantenir els teus fitxers de referència en bon estat:

Penjar fitxers de referència adequats i distintius

Has de tenir els drets exclusius dels fitxers de referència que penges en un o més territoris. Aquest requisit s'aplica tant als components visuals com d'àudio de la teva referència. Per exemple, si la referència audiovisual conté àudio de tercers sense llicència, aquest contingut s'ha de suprimir abans de publicar-lo. Si s'identifica una referència com a potencialment no vàlida i corre el risc de generar reclamacions no vàlides, rebràs una notificació al Gestor de continguts de Studio. Obtén informació sobre com pots validar referències potencialment no vàlides.

Tingues en compte que els tipus de contingut següents no són aptes per a la cerca de coincidències de Content ID:

• Gravacions de tercers inserides
  • Contingut de domini públic
  • Contingut amb llicència no exclusiva.
  • Contingut suficientment semblant o difícil de distingir (com ara gravacions de karaoke, remasteritzacions o determinats remixos).
  • Contingut massa genèric.

Obtén més informació sobre el contingut apte per a Content ID.

Incloure metadades de recursos completes i vàlides

Quan un usuari que penja vídeos de YouTube rep una reclamació de Content ID, necessita informació suficient sobre quin contingut es reclama i qui n'és el propietari. Per aquest motiu, les referències han de tenir metadades completes i vàlides.

• Tots els recursos han d'incloure un títol descriptiu (que no sigui "Cançó 4" ni un número de sèrie intern, per exemple).
  • Els recursos de música gravada també han d'incloure informació sobre l'artista i sobre la discogràfica.

Excloure segments amb contingut de tercers

Has de tenir els drets exclusius de les referències per a les quals activis la cerca de coincidències de Content ID.

Si la referència inclou contingut de tercers, com ara gravacions de domini públic, has d'excloure aquests segments de la cerca de coincidències de Content ID. Altres exemples de contingut de tercers són els clips breus utilitzats seguint els principis de l'ús legítim, les pauses publicitàries o els bucles d'àudio no exclusius.

Pots publicar exclusions de referències amb una plantilla CSV o un feed DDEX.

Configurar polítiques de coincidència personalitzades

Les polítiques de coincidència especifiquen quina mesura ha de prendre Content ID en relació amb els vídeos reclamats. Pots configurar polítiques de coincidència personalitzades perquè Content ID reclami vídeos automàticament segons aquests criteris:

• Valor de coincidència amb el vídeo de l'usuari: durada o percentatge del vídeo penjat que coincideix amb el teu fitxer de referència.
  • Valor de coincidència amb la referència: durada o percentatge del teu fitxer de referència que coincideix amb el vídeo penjat.
  • Tipus de coincidència: tipus de contingut que coincideix amb el teu fitxer de referència, ja sigui només àudio, només vídeo o tots dos.

També pots seleccionar l'opció per fer una revisió manual dels vídeos reclamats per tal de processar manualment qualsevol coincidència potencialment qüestionable. Aquest procés també pot ajudar-te a identificar referències potencialment no vàlides. Obtén més informació sobre com pots crear polítiques.

Utilitzar fitxers complets

Et recomanem que utilitzis fitxers complets en lloc de clips com a fitxers de referència. Amb les referències completes s'obtenen percentatges de monetització més alts i la cerca de coincidències de Content ID és més efectiva.

Si la referència completa inclou contingut de tercers, com ara gravacions de domini públic, has d'excloure aquests segments de la cerca de coincidències de Content ID.
Nota: pots proporcionar una referència completa encara que no vulguis que es pugui veure tot el contingut a YouTube. La referència no és un vídeo de YouTube visible públicament.