Kom igång med YouTube Shorts

Shorts-videor är för närvarande i betastadiet. Just nu kan kreatörer i Indien använda YouTubes senaste verktyg för att skapa korta videor, Shorts-kameran. Alla andra kreatörer uppmuntras till att ladda upp korta vertikala videor (upp till 60 sekunder långa) och inkludera #Shorts i titeln eller beskrivningen (om tillämpligt) för att komma igång med Shorts.

YouTube Shorts är vertikala videor som är upp till 60 sekunder långa. Dina Shorts-videor visas på din kanal, men tittarna kan även se dem på hyllan Shorts på YouTubes startsida. Där får de ta del av en ny vertikal tittarupplevelse som är anpassad för Shorts-videor.

Skapa Shorts-videor

Alla vertikala videor som är upp till 60 sekunder långa kan användas som en Shorts-video. Du kan skapa en sådan video genom att använda YouTubes videoverktyg för kreatörer eller ladda upp en som du har skapat någon annanstans.

Med YouTubes senaste verktyg för att skapa korta videor, Shorts-kameran, kan du enkelt skapa 15 sekunder långa videor med alternativet för att spela in flera klipp. Du kan även använda flera kreativa funktioner, bland annat:

• Musik: Välj från ett urval av låtar som är gratis att använda.
  • Hastighetskontroll: Välj om du vill öka eller minska hastigheten på inspelningen.
  • Timer: Ange Nedräkning om du vill spela in i handsfree-läge och Stoppunkt om du vill att inspelningen ska stoppas automatiskt.
Obs! Innehåll som skapas med Shorts-kameran begränsas till 15 sekunder. Även om alla videor som är upp till 60 sekunder långa kan visas på hyllan rekommenderar vi att du fokuserar på 15 sekunder långa videor som tittarna snabbt och enkelt kan se på.

Läs mer om YouTube Shorts

Hur spelar jag in en Shorts-video?

Alla vertikala videor som är upp till 60 sekunder långa kan användas som Shorts-videor. Följ de här anvisningarna för hur du laddar upp och spelar in en video (endast på mobila enheter) på YouTube.

Skapa en Shorts-video på YouTube

Skapa en Shorts-video på YouTube genom att spela in ett eller flera klipp som är 15 sekunder långa. Medan du spelar in kan du använda förloppsindikatorn längst upp på skärmen för att se hur många segment du har spelat in och hur långt varje segment är.

Så här skapar du en Shorts-video på YouTube:

1. Logga in på YouTube på en mobil enhet.
  2. Tryck på Skapa
  3. Tryck på Skapa en Short.
  4. Du kan spela in ett klipp genom att antingen trycka länge på inspelningsknappen , eller trycka på knappen för att starta inspelningen och trycka igen när du vill avsluta segmentet.
  5. Tryck på Ångra white x over gray backward-pointing pentagon om du vill ta bort det tidigare inspelade videoklippet eller tryck på Gör om om du vill lägga till det borttagna segmentet i videon igen.
  6. Tryck på NÄSTA för att förhandsgranska videon följt av tryck på NÄSTA igen för att lägga till detaljer i videon.
  7. Lägg till en titel (max 100 tecken) för Shorts-videon.
  8. Tryck på Välj målgrupp för att välja om din Shorts-video är anpassad för barn. Läs mer om detta i den här artikeln i vårt hjälpcenter.
  9. Tryck på Ladda upp för att slutföra.
Hur hittar tittarna mina Shorts-videor?

Vi testar alltid nya sätt att leverera innehåll till tittarna. Det här gäller särskilt för Shorts-videor. Just nu kan tittarna hitta dina Shorts-videor genom att

Om du vill öka chansen för att videon ska visas på hyllan Shorts rekommenderar vi att du inkluderar #Shorts i videotiteln om du använder Shorts-kameran. Om du laddar upp en Shorts-video som du har skapat någon annanstans inkluderar du #Shorts i titeln eller beskrivningen.

Mer information om hashtaggar på YouTube finns i Använda hashtaggar vid videosökning.

Hur lägger jag till musik i mina Shorts-videor?

När du spelar in en Shorts-video med YouTubes videoverktyg för kreatörer trycker du på Lägg till musik längst upp på skärmen. Då visas ett urval av låtar du kan lägga till i videon. De här låtarna är gratis att använda!

Vilken musik kan jag använda i mina Shorts-videor?
Med YouTubes videoverktyg för kreatörer och funktionen Lägg till musik kan du söka efter och välja musik till dina Shorts-videor. Du kan välja ur vår ständigt växande katalog med tusentals låtar på många språk som kan förbättra din Shorts-video. Kom ihåg att musiken du väljer med den här funktionen är avsedd för personlig, icke-kommersiell användning, om du inte har fått de nödvändiga licenserna.
Om du laddade upp en Shorts-video som du skapade någon annanstans ser du till att allt upphovsrättsskyddat material som du använt har godkänts för användning på YouTube. Om du använder upphovsrättsskyddat material utan lämpliga tillstånd kan du få ett Content ID-anspråk. Om en upphovsrättsinnehavare skickar ett giltigt och fullständigt meddelande om borttagning på grund av upphovsrättsintrång mot din Shorts-video kan den tas bort och du kan få en upphovsrättsvarning.
Kan jag generera intäkter från mina Shorts-videor?
Shorts-videor kommer inte att visa några annonser, oavsett om de spelas upp via Shorts-hyllan eller videospelaren. De kommer inte heller att generera några prenumerationsintäkter från YouTube Premium.
Visningar av Shorts-videor ökar inte heller chansen att bli kvalificerad för YouTubes partnerprogram, men de prenumeranter du får från Shorts-visningarna räknas ändå in i kvalificeringskraven.
Eftersom vi fortfarande håller på att experimentera och förbättra Shorts-upplevelsen kanske det blir möjligt att generera intäkter från Shorts-videor i framtiden.