Komma igång med att skapa YouTube Shorts-videor

Med YouTube Shorts kan alla nå ut till nya tittare med bara en smartphone och Shorts-kameran i YouTube-appen. Med Shorts-verktygen är det enkelt att skapa videor som är upp till 60 sekunder långa med hjälp av flersegmentskameran.

YouTube Shorts

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Läs mer om YouTube Shorts

Hur skapar jag Shorts-videor?

Du kan ladda upp vertikala videor du har sparat på din dator eller smartphone som Shorts-videor genom att följa de här anvisningarna.

Om du har en smartphone kan du spela in en Shorts-video från YouTube-appen. Gör så här:

1. Logga in på YouTube-appen.
  2. Tryck på Skapa och välj Skapa en Shorts-video.
    • Du kan även trycka på Remix på Shorts-visningssidan.
  3. Om du vill skapa en Shorts-video som är längre än 15 sekunder trycker du på 15 s uppe till höger för att spela in upp till 60 sekunder (60).
  4. Spela in ett klipp genom att hålla ned inspelningsknappen eller genom att trycka på den för att starta. Tryck igen för att stoppa inspelningen.
  5. Tryck på Ångra om du vill ta bort det tidigare inspelade videoklippet eller tryck på om du vill lägga till det igen.
  6. Tryck på Stäng följt av välj att Börja om eller Spara som utkast och avsluta kameran.
  7. Tryck på Klar för att förhandsgranska och förbättra videon.
  8. Tryck på Tillbaka för att återgå till inspelningsskärmen. Du kan också trycka på Tillbaka när du har gjort ändringar för att Börja om eller för att Spara som utkast och avsluta redigeraren. Om du sparar ett utkast i det läget sparas alla ändringar du har gjort.
  9. Tryck på NÄSTA för att lägga till detaljer om videon. Lägg till en titel (högst 100 tecken) från den här skärmen och välj inställningar, till exempel videons integritetsinställning.
    Obs! För kreatörer mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för videor som standard privat. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för videor offentlig som standard. Alla kan ändra den här inställningen och göra sin video offentlig, privat eller olistad.
  10. Tryck på Välj målgrupp följt av Ja, den är avsedd för barn eller Nej, den är inte avsedd för barn för att ange din målgrupp. Läs mer om avsett för barn.
  11. Tryck på LADDA UPP SHORTS-VIDEO när du vill publicera din Shorts-video.
Obs! Du kan ladda upp Shorts-videor med en högsta upplösning på 1080p.
Var kreativ med Shorts-videor.

Förbättra dina Shorts-videor med olika kreativa funktioner i YouTube-appen – läs mer.
Hur hittar tittarna mina Shorts-videor?

Vi testar alltid nya sätt att leverera innehåll till tittarna. Det här gäller särskilt för Shorts-videor.

Tittarna kan hitta dina Shorts-videor genom att trycka på Shorts längst ned i YouTube-appen för att öppna Shorts-spelaren. Från spelaren kan de scrolla och se ett oändligt antal videor i Shorts-flödet. De kan även hitta Shorts-videor

• i sökresultat på YouTube, inklusive på de flesta smart-tv:ar, spelkonsoler och andra streamingenheter
  • på YouTubes startsida
  • som visas på kanalens startsida
  • bland sina prenumerationer
  • i aviseringarna.

Nya prenumeranter som tillkommer efter att ha sett dina Shorts-videor, oavsett var de har sett dem, hjälper dig att nå milstolparna i programmet Utmärkelser för kreatörer.

Ange #Shorts i titeln eller beskrivningen i din Shorts-video så kan vårt system rekommendera din Shorts-video på YouTube.

Mer information om hashtaggar på YouTube finns i Lägga till hashtaggar i din video.

Kan jag tjäna pengar på mina Shorts-videor?

Ja. Nu kan du kvalificera dig för YouTubes partnerprogram (YPP) med Shorts. Du kan bli kvalificerad för YPP genom att få 1 000 prenumeranter med 10 miljoner giltiga offentliga Shorts-visningar under de senaste 90 dagarna. Läs mer om att tjäna pengar med YouTube Shorts.