Kom i gang med å lage YouTube Shorts-videoer

Med YouTube Shorts kan du nå ut til nye seere bare ved bruk av en smarttelefon og Shorts-kameraet i YouTube-appen. Med Shorts-verktøyet er det enkelt å lage videoer på opptil 60 sekunder, og det er mulig å ta opp flere klipp.

YouTube Shorts

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Finn ut mer om YouTube Shorts

Hvordan lager jeg Shorts-videoer?

Du kan laste opp vertikale videoer du har lagret på datamaskinen eller smarttelefonen, som Shorts-videoer. Følg denne veiledningen.

Hvis du har en smarttelefon, kan du ta opp Shorts-videoer med YouTube-appen. Slik gjør du det:

1. Logg på YouTube-appen.
  2. Trykk på Opprett , og velg Lag en Shorts-video.
    • Du kan også trykke på Remiks  på Shorts-videosiden.
  3. For å lage en Shorts-video som er lengre enn 15 sekunder, trykk på 15 s øverst til høyre. Da kan du ta opp i inntil 60 sekunder (60).
  4. Hold inne Opptak  for å starte opptaket. Du kan også trykke på den for å starte opptaket og trykke en gang til for å stoppe.
  5. Trykk på Angre  for å fjerne det forrige videoklippet du tok opp, eller trykk på Utfør likevel  for å få det tilbake.
  6. Trykk på Lukk  etterfulgt av velg Begynn på nytt eller Lagre som utkast, og lukk kameraet.
  7. Trykk på Ferdig  for å ta en forhåndskikk på videoen og legge til forbedringer.
  8. Trykk på Tilbake  for å gå tilbake til opptaksskjermen. Du kan også trykke på Tilbake etter at du har gjort endringer, for å begynne på nytt eller lagre videoen som utkast og lukke redigereren. Hvis du lagrer et utkast nå, lagres også eventuelle endringer du har gjort.
  9. Trykk på NESTE for å legge til informasjon om videoen. På denne skjermen kan du legge til en tittel (maks. 100 tegn) og velge innstillinger, for eksempel tilgangsnivå for videoen.
    Merk: For skapere på 13–17 år er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til privat. Hvis du er over 18 år, er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til offentlig. Alle kan endre denne innstillingen og gjøre videoen sin offentlig, privat eller ikke-oppført.
  10. Trykk på Velg målgruppe etterfulgt av «Ja, den er laget for barn» eller «Nei, den er ikke laget for barn» for å velge målgruppe. Finn ut mer om innhold laget for barn.
  11. Trykk på LAST OPP SHORTS-VIDEO for å publisere Shorts-videoen.
Merk: Du kan laste opp Shorts-videoer med en maksimal oppløsning på 1080p.
Slipp kreativiteten løs med Shorts!

Gjør Shorts-videoene dine enda bedre med de forskjellige kreative funksjonene i YouTube-appen. Finn ut hvordan.
Hvordan finner seerne Shorts-videoene mine?

Vi tester alltid ut nye måter å levere innhold til seerne på. Dette gjelder spesielt for Shorts.

Seerne kan finne Shorts-videoene dine ved å trykke på Shorts nederst i YouTube-appen for å åpne Shorts-spilleren. I spilleren kan de rulle for å se en uendelig strøm av videoer i Shorts-feeden. De kan også finne Shorts-videoer

• i søkeresultater på YouTube, inkludert på de fleste smart-TV-er, spillkonsoller og andre strømmeenheter
  • på YouTube-startsiden
  • fremhevet på kanalsiden din din
  • i Abonnementer-feeden
  • i varslene sine

Alle nye abonnenter du får på grunn av Shorts-videoene dine, teller opp mot milepæler i programmet Utmerkelser for skapere, uansett hvor seerne fant videoene.

Ta med #Shorts i tittelen eller beskrivelsen av Shorts-videoen din, slik at systemet vårt kan gjenkjenne og anbefale Shorts-videoene dine over hele YouTube.

Gå til Legg til hashtagger i videoen din hvis du vil ha mer informasjon om hashtagger på YouTube.

Kan jeg tjene penger på Shorts-videoene mine?

Ja. Nå kan du bli kvalifisert for YouTubes partnerprogram (YPP) med Shorts-videoer. Du kan være kvalifisert for YPP når du har 1000 abonnenter med 10 millioner gyldige Shorts-avspillinger i løpet av de siste 90 dagene. Finn ut mer om hvordan du kan tjene penger med YouTube Shorts.