Aan de slag met YouTube Shorts

Met YouTube Shorts kan iedereen contact leggen met een nieuw publiek. Daarvoor heb je alleen een smartphone en de Shorts-camera in de YouTube-app nodig. Met de creatieve Shorts-tools van YouTube kun je makkelijk video's van maximaal 60 seconden maken en meerdere clips opnemen.

YouTube Shorts

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Meer informatie over YouTube Shorts

Hoe maak ik Shorts?

Volg deze instructies om verticale video's te uploaden die op je computer of smartphone zijn opgeslagen als Shorts.

Als je een smartphone hebt, kun je een Short opnemen via de YouTube-app. Dat doe je zo:

1. Log in bij de YouTube-app.
  2. Tik op Maken  en selecteer Een Short maken.
    • Of tik op de Shorts-weergavepagina op Remixen .
  3. Als je een Short van meer dan 15 seconden wilt maken, tik je rechtsboven op 15 sec. om maximaal 60 seconden op te nemen (60).
  4. Als je een fragment wilt opnemen, houd je Opnemen  ingedrukt of tik je erop om de opname te starten en nog een keer om deze te stoppen.
  5. Tik op Ongedaan maken  om het laatst opgenomen videofragment te verwijderen of tik op Opnieuw  om het verwijderde fragment weer terug te zetten.
  6. Tik op Sluiten  en dan kies Opnieuw of Opslaan als concept en sluit de camera.
  7. Tik op Klaar  om een voorbeeld van je video weer te geven en deze te verbeteren.
  8. Tik op Terug  om weer naar het opnamescherm te gaan. Als je wijzigingen hebt aangebracht, kun je ook op Terug tikken om opnieuw te beginnen of om de bewerkingen op te slaan als concept en de editor te verlaten. Als je een concept opslaat, worden de gemaakte bewerkingen bewaard.
  9. Tik op VOLGENDE om informatie aan je video toe te voegen. Op dit scherm voeg je een titel toe (maximaal 100 tekens) en kies je instellingen, zoals de privacy van je video.
    Opmerking: De privacyinstelling voor video's van creators van 13 tot 17 jaar is standaard privé. Als je 18 jaar of ouder bent, is de standaard privacyinstelling voor video's openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun video openbaar, privé of verborgen te maken.
  10. Tik op Publiek selecteren en dan Ja, de video is gemaakt voor kinderen of Nee, de video is niet gemaakt voor kinderen. Meer informatie over content die is gemaakt voor kinderen.
  11. Tik op SHORT UPLOADEN om je Short te publiceren.
Opmerking: Je kunt Short-video's uploaden met een maximale resolutie van 1080p.
Laat je creativiteit de vrije loop met Shorts.

Verbeter je Shorts met verschillende creatieve functies in de YouTube-app. Meer informatie
Hoe vinden kijkers mijn shorts?

We testen altijd nieuwe manieren om content aan kijkers aan te bieden. Dit geldt ook voor Shorts.

Kijkers kunnen je Shorts vinden door onderaan de YouTube-app op Shorts  te tikken om de Shorts-speler te openen. Ze kunnen door de speler scrollen om een eindeloos stroom video's in de Shorts-feed te bekijken. Ze kunnen Shorts ook op deze plekken vinden:

• In zoekresultaten overal op YouTube, waaronder op de meeste smart-tv's, gameconsoles en andere streamingapparaten
  • Op hun YouTube-homepage
  • Bij de aanbevelingen op de homepage van je kanaal
  • In hun abonnementsfeed
  • In hun meldingen

Het maakt niet uit waar kijkers je Shorts vinden, als ze erna abonnee worden, tellen ze mee voor de mijlpalen in het Creator Awards-programma.

Neem #Shorts op in de titel of beschrijving, zodat ons systeem je Shorts beter kan aanbevelen op YouTube.

Ga naar Hashtags toevoegen aan je video voor meer informatie over hashtags op YouTube.

Kan ik geld verdienen met mijn Shorts?

Ja. Je kunt nu in aanmerking komen voor het YouTube-partnerprogramma (YPP) met Shorts. Je kunt in aanmerking komen voor het YPP als je 1000 abonnees hebt en in de afgelopen 90 dagen 10 miljoen geldige openbare Shorts-weergaven hebt gegenereerd. Ontdek meer informatie over inkomsten genereren met YouTube Shorts.