Tutustu YouTuben Shorts-videoihin

Shorts-videot ovat vielä betavaiheessa. Kuka tahansa voi katsoa ja luoda Shorts-videoita YouTuben lyhytvideoiden luontityökaluilla, joita voi käyttää YouTube-sovelluksella mistä päin maailmaa tahansa. Lue lisää.

YouTube Shorts

YouTuben Shorts‑videoiden avulla kuka tahansa voi löytää uutta yleisöä. Tarvitaan vain älypuhelin ja YouTube-sovelluksen Shorts-kamera. Shorts-videotyökaluilla ja kameran multi-segment-ominaisuudella teet helposti lyhyitä, alle minuutin pituisia videoita.

Lue lisää Shorts-videoista

Millä alueilla Shorts-luontityökalut ovat saatavilla?

Luontityökalut ovat YouTube-sovelluksessa kenen tahansa käytössä kaikkialla maailmassa.

Lataa YouTube-sovellus

Eikö Shorts-luontityökaluja näy?

Jos "Luo Shorts-video" ‑valintaa ei näy, varmista, että käytössäsi on YouTube-sovelluksen uusin versio. Lue lisää YouTube-sovelluksen päivittämisestä.
Miten kuvaan Shorts-videon?

Näin luot Shorts-videon YouTubeen:

1. Kirjaudu sisään YouTube-sovellukseen.
  2. Napauta luontipainiketta  ja sitten  Luo Shorts-video beta.
  3. Luo yli 15 sekunnin mittainen lyhytvideo napauttamalla tallennuspainikkeen yläpuolelta 15. Näin voit tallentaa enintään 60 sekunnin (60) mittaisia lyhytvideoita.
    Huom. Musiikkikirjastosta valittuja kappaleita tai muiden videoiden alkuperäistä audiota voi käyttää vain 15 sekunnin klipeissä.
  4. (Valinnainen) Voit nopeuttaa tai hidastaa tallennusta napauttamalla Nopeus ‑painiketta.
  5. (Valinnainen) Aseta lähtölaskenta handsfree-kuvauksen alkamiseen ja valitse tallennuksen pysäytysaika napauttamalla Ajastin  -painiketta.
  6. Tallenna klippi pitämällä tallennuspainiketta koko ajan painettuna tai paina sitä nopeasti tallennuksen alussa ja lopussa.
  7. Voit poistaa aiemmin tallentamasi videoklipin napauttamalla kumoa  ja lisätä poistetun klipin takaisin napauttamalla tee uudelleen .
  8. Napauta valmis " " siirtyäksesi videon esikatseluun ja parannustoimintoihin.
  9. Napauta SEURAAVA lisätäksesi videon tiedot. Tällä näytöllä voit lisätä nimen (enintään 100 merkkiä) ja valita videon yksityisyyden ja muut asetukset.
    Huom. 13–17-vuotiailla yksityisyysasetus on oletuksena yksityinen. Vähintään 18-vuotiailla oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita videon asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.
  10. Valitse yleisöasetus napauttamalla Valitse yleisö ja sitten "Kyllä, se on tehty lapsille" tai "Ei, sitä ei ole tehty lapsille". Lue lisää lapsille tehdystä sisällöstä.
  11. Julkaise Shorts-video napauttamalla LATAA.
Käytä luovuuttasi Shorts-videoilla!

Paranna Shorts-videoitasi YouTube-sovelluksen luovilla ominaisuuksilla. Katso ohjeet.
Miten katsojat löytävät Shorts-videoni?

Testaamme jatkuvasti uusia tapoja, joiden avulla sisältö tavoittaa katsojat. Tämä koskee erityisesti Shorts-videoita.

Tällä hetkellä katsojat löytävät Shorts-videot napauttamalla Shorts  -kuvaketta YouTube-sovelluksen alaosasta. Lyhytvideoita voi nähdä myös

Shorts-videoiden kautta saadut tilaajat huomioidaan Creator Awards ‑ohjelman palkintovaatimuksissa riippumatta siitä, mitä kautta katsojat ovat löytäneet Shorts-videot.

Lisää videon nimeen tai kuvaukseen #Shorts, jotta järjestelmämme on helpompi suositella Shorts-videotasi YouTubessa.

Artikkelissa Hashtagien lisääminen videoihin on lisätietoja hashtagien käytöstä YouTubessa.

Voiko Shorts-videoista ansaita rahaa?

Shorts-videoiden tekijät eivät tällä hetkellä saa osuutta Shorts-soittimessa näkyneiden mainosten tuloista. Sen sijaan olemme perustaneet 100 miljoonan dollarin YouTube Shorts ‑rahaston, jonka kautta palkitsemme sisällöntuottajia, jotka auttavat rakentamaan lyhytvideoiden tulevaisuutta YouTubessa.