Aloita YouTube Shorts ‐videoiden luominen

YouTuben Shorts‑videoiden avulla kuka tahansa voi löytää uutta yleisöä. Tarvitaan vain älypuhelin ja YouTube-sovelluksen Shorts-kamera. Shorts-videotyökaluilla ja kameran multi-segment-ominaisuudella teet helposti lyhyitä, alle minuutin pituisia videoita.

YouTube Shorts

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Lisätietoja YouTuben Shorts-videoista

Miten Shorts-videoita luodaan?

Voit ladata tietokoneelle tai älypuhelimelle tallennettuja pystyvideoita Shorts-videoiksi näiden ohjeiden mukaisesti.

Jos sinulla on älypuhelin, voit tallentaa Shorts-videon YouTube-sovelluksella. Tee näin:

1. Kirjaudu sisään YouTube-sovellukseen.
  2. Napauta Luo ja valitse Luo Shorts-video.
    • Voit myös valita Shorts-katselusivulta Remix .
  3. Jos haluat luoda yli 15 sekunnin mittaisen Shorts-videon, napauta oikeasta yläkulmasta 15 s, niin voit tallentaa enintään 60 sekunnin (60 s) mittaisen videon.
  4. Tallenna klippi pitämällä tallennuspainiketta koko ajan painettuna tai napauttamalla sitä tallennuksen alussa ja lopussa.
  5. Voit poistaa aiemmin tallentamasi videoklipin napauttamalla Kumoa  ja lisätä poistetun klipin takaisin napauttamalla Tee uudelleen .
  6. Napauta Sulje  ja sitten valitse Aloita alusta tai Tallenna luonnoksena ja poistu kamerasta.
  7. Napauta Valmis , niin pääset esikatselemaan ja parantelemaan videota.
  8. Palaa tallennusnäytölle napauttamalla Takaisin . Voit myös valita muokkausten tekemisen jälkeen Takaisin . Valitse joko Aloita alusta tai Tallenna luonnoksena ja poistu editorista. Kun tallennat luonnoksen, kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan.
  9. Napauta SEURAAVA lisätäksesi videon tiedot. Tällä näytöllä voit lisätä nimen (enintään 100 merkkiä) ja valita videon yksityisyyden ja muut asetukset.
    Huom. 13–17-vuotiailla yksityisyysasetus on oletuksena yksityinen. 18 vuotta täyttäneillä oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita videon asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.
  10. Valitse yleisöasetus napauttamalla Valitse yleisö ja sitten "Kyllä, se on tehty lapsille" tai "Ei, sitä ei ole tehty lapsille". Lue lisää lapsille tehdystä sisällöstä.
  11. Julkaise Shorts-video napauttamalla LATAA SHORTS-VIDEO.
Huom. Shorts-videoiden enimmäisresoluutio on 1080p.
Käytä luovuuttasi Shorts-videoilla!

Parantele Shorts-videoitasi YouTube-sovelluksen luovilla ominaisuuksilla. Katso ohjeet.
Miten katsojat löytävät Shorts-videoni?

Testaamme jatkuvasti uusia tapoja, joiden avulla sisältö tavoittaa katsojat. Tämä koskee erityisesti Shorts-videoita.

Katsojat löytävät Shorts-videot napauttamalla Shorts ‑kuvaketta YouTube-sovelluksen alaosasta, jolloin Shorts-soitin avautuu. Soittimen avulla katsojat voivat selata ja katsoa Shorts-fiidin videoita jatkuvana virtana. Shorts-videoita voi nähdä myös

• YouTuben hakutuloksissa (myös useimmilla älytelevisioilla, pelikonsoleilla ja muilla striimauslaitteilla)
  • YouTuben etusivulla
  • kanavan etusivun nostoissa
  • tilauksissa
  • ilmoituksissa.

Shorts-videoiden kautta saadut tilaajat huomioidaan Creator Awards ‑ohjelman palkintovaatimuksissa riippumatta siitä, mitä kautta katsojat ovat löytäneet Shorts-videot.

Lisää videon nimeen tai kuvaukseen #Shorts, jotta järjestelmämme on helpompi suositella Shorts-videotasi YouTubessa.

Artikkelissa Hashtagien lisääminen videoihin on lisätietoja hashtagien käytöstä YouTubessa.

Voiko Shorts-videoista ansaita rahaa?

Kyllä. YouTube-kumppaniohjelman ehdot voivat täyttyä nyt myös Shorts-videoiden perusteella. YouTube-kumppaniohjelmaan voivat liittyä sisällöntuottajat, joilla on 1 000 tilaajaa ja 10 miljoonaa hyväksyttävää julkista Shorts-katselukertaa 90 edellisen päivän ajalta. Lue lisää rahan ansaitsemisesta YouTube Shorts ‑videoilla.