Començar a crear curts de YouTube

YouTube Shorts permet a qualsevol persona connectar amb públics nous. Només cal un telèfon intel·ligent i la càmera de Shorts integrada a l'aplicació YouTube. Les eines de creació de curts de YouTube faciliten la creació de vídeos de format curt de fins a 60 segons gràcies a la nostra càmera de diversos segments.

YouTube Shorts

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Més informació sobre YouTube Shorts

Com puc crear curts?

Pots penjar vídeos verticals que hagis desat a l'ordinador o al telèfon intel·ligent com a curts seguint aquestes instruccions.

Si tens un telèfon intel·ligent, pots gravar un curt des de l'aplicació YouTube. Per fer-ho:

1. Inicia la sessió a l'aplicació YouTube.
  2. Toca Crea i selecciona Crea un curt.
    • O toca Remix a la pàgina de visualització de Shorts.
  3. Perquè el curt duri més de 15 segons, toca l'opció 15 s que hi ha a l'extrem superior dret per gravar fins a 60 segons (60).
  4. Per gravar un clip, mantén premut el botó Captura o bé toca aquest botó per iniciar la gravació i torna a tocar-lo per aturar-la.
  5. Toca Desfés per suprimir el darrer clip de vídeo que has gravat o Refés per tornar-lo a afegir.
  6. Toca Tanca i després tria Torna a començar o Desa com a esborrany i surt de la càmera.
  7. Toca Fet per previsualitzar i millorar el vídeo.
  8. Toca Enrere per tornar a la pantalla de gravació. També pots tocar Enrere quan hagis fet canvis per tornar a començar o desar com a esborrany i sortir de l'editor. Si deses un esborrany en aquest punt, es desaran tots els canvis que hagis fet.
  9. Toca SEGÜENT per afegir detalls al teu vídeo. Des d'aquesta pantalla, afegeix un títol (100 caràcters com a màxim) i tria la configuració, com ara la privadesa del vídeo.
    Nota: l'opció de configuració de privadesa dels vídeos per a creadors d'entre 13 i 17 anys està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa dels vídeos està definida com a pública de manera predeterminada. Tothom pot canviar aquesta configuració perquè els seus vídeos siguin públics, privats o ocults.
  10. Toca Selecciona el públic i després Sí, s'ha creat per a nens o No, no s'ha creat per a nens per escollir el teu públic. Obtén més informació sobre el contingut creat per a nens.
  11. Toca PENJA EL CURT per publicar el curt.
Nota: pots penjar vídeos curts amb una resolució màxima de 1080p.
Demostra la teva creativitat amb Shorts!

Millora els teus curts amb diverses funcions creatives a l'aplicació YouTube. Obtén informació.
Com poden trobar els espectadors els meus curts?

Sempre provem maneres noves d'oferir contingut als espectadors. Això és especialment cert per als curts.

És possible que els espectadors trobin els teus curts tocant Curts a la part inferior de l'aplicació YouTube per obrir el reproductor de Shorts. Des del reproductor, es poden desplaçar per mirar una reproducció en continu infinita de vídeos al feed de Shorts. També poden trobar curts:

• Als resultats de la cerca en tot YouTube, inclosos la majoria de televisors intel·ligents, videoconsoles i altres dispositius de reproducció en continu.
  • A la pàgina d'inici de YouTube.
  • Als destacats a la pàgina d'inici del teu canal.
  • A la pestanya Subscripcions.
  • A les notificacions.

Tots els subscriptors que aconsegueixis gràcies als curts, independentment d'on els trobin, compten de cara a les fites del programa Premis per a creadors.

Inclou #Shorts al títol o a la descripció dels teus curts perquè el nostre sistema pugui recomanar-los a YouTube.

Per obtenir més informació sobre les etiquetes a YouTube, ves a Afegir etiquetes als vídeos.

Puc guanyar diners amb els meus curts?

Sí. Ara pots optar a participar en el Programa per a partners de YouTube (YPP) amb Shorts. Pots complir els requisits per formar part de l'YPP si aconsegueixes 1.000 subscriptors amb 10 milions de visualitzacions públiques de Shorts vàlides durant els 90 darrers dies. Obtén més informació sobre com pots guanyar diners amb YouTube Shorts.

Obtén informació sobre per què has de crear curts.