Välj en betalningsplan för dina kunder

När du lägger till en ny kund i G Suite eller Cloud Identity Premium uppmanas du att välja en betalningsplan åt dem. Förutom den kostnadsfria testperioden på 30 dagar finns det tre tillgängliga alternativ:

För Google Drive Enterprise är endast den flexibla planen tillgänglig. För detaljerad information om Drive Enterprise-fakturering läser du Så här fungerar fakturering för Google Drive Enterprise.

Årsavgift
(Årsbetalningar)
Årsprenumeration
(Månadsbetalningar)
Flexibel prenumeration
Fördelar

Följande gäller när du väljer denna plan:

• Du gör en beställning för ett helt år
  • Du betalar i förskott för hela året

Följande gäller när du väljer denna plan:

• Du gör en beställning för ett helt år
  • Du faktureras månadsvis för en del av årsprenumerationen
När du väljer den här prenumerationen kan du lägga till och ta bort användarkonton för kunden när som helst.
Lägga till licenser När du lägger till licenser vid något tillfälle under årsprenumerationen, läggs de till för det befintliga förbetalda året med ett proportionellt belopp och med proportionerlig varaktighet.
Viktigt! Du kan bara ta bort licenser när du förnyar ditt årskontrakt.
Du kan lägga till och ta bort användarkonton för kunden när som helst via kundens administratörskonsol.
Annulleringar

Om du avbryter ditt kontrakt innan förnyelsedatumet utfärdas inga återbetalningar.

Inga avgifter återbetalas.

Om du avbryter kontraktet före förnyelsedatumet kan du bli tvungen att betala alla avgifter för att täcka det som är kvar av den ursprungliga prenumerationsperiod som du tecknat.

Inga avgifter återbetalas.

Eftersom det inte finns någon långsiktigt kontrakt kan du annullera din kunds konton eller överföra deras konton till en annan betalningsplan när som helst.

Inga avgifter återbetalas.
Förnyelser

I slutet av året kan du förnya kunden i ytterligare ett år och förskottsbetala tjänsten för det kommande året.

Obs! Flexibel prenumeration är standardalternativet för förnyelse om du inte ändrar detta förnyelsealternativ på återförsäljarkonsolen.

Med den flexibla prenumerationen kan du säga upp kontraktet när som helst, men inga avgifter återbetalas.

I slutet av året kan du förnya kunden i ytterligare ett år.

Obs! Flexibel prenumeration är standardalternativet för förnyelse om du inte ändrar detta förnyelsealternativ på återförsäljarkonsolen.

Med den flexibla prenumerationen kan du säga upp kontraktet när som helst, men inga avgifter återbetalas.
Eftersom denna prenumeration inte kräver någon specifik längd, finns inget krav på förnyelseperiod. Du debiteras för varje dag du har tilldelat användare till ett konto.
Uppgraderingar

Det går inte att uppgradera medan prenumerationen pågår. Ändra förnyelsealternativet för prenumerationen till Växla till flexibel avgift och uppgradera sedan när du har förnyat.

Uppgradera din G Suite-prenumeration när som helst. Uppgradera din G Suite-prenumeration när som helst.

Välja rätt prenumeration

Vilken prenumeration som lämpar sig bäst för dig beror på kundernas behov och hur du hanterar dina kunder. Avtalsvillkoren är viktiga för företag med varierande personalstyrka. Exempelvis kan företag som erbjuder tjänster under semestern fördubblas i storlek under sommarmånaderna. Med den flexibla prenumerationen kan dessa företag ge säsongsanställda tillgång till G Suite och enbart betala för tjänsten när den används. Användarkonton kan tas bort när antalet medarbetare sjunker i slutet av sommaren. Här är några viktiga skillnader mellan prenumerationerna.

Avtalsvillkor Pris Nya användarkonton
År 1 år för båda versionerna
  • Avgifter allokeras per licens och år.

• Du väljer att göra årliga eller månatliga avbetalningar.
Det är bara du som kan skapa nya licenser för användarkonton om kunden har någon av versionerna.
Flexibel Ingen kontraktsperiod
  • Debiteras per användarkonto och månad och blir totalt ett något högre belopp per användarkonto och år.

• På återförsäljarkonsolen visas aktuellt pris baserat på ditt avtal med Google.

Du och din kund kan:

• Lägga till användarkonton.

Styr hur många användare dina kunder kan lägga till med funktionen Redigera köpgräns i kundens prenumerationsavsnitt.