Använda Android med hanterade Google-domäner

Med hanterade Google-domäner kan kunder använda flera Google-produkter i sin organisation. Med Googles administratörskonsol kan IT-administratörer hantera dessa produkter.

Säkerhets- och hanteringsfunktioner för Android ingår i Googles ändpunktshantering för vissa produkter som Google Workspace och Cloud Identity. Du kan även använda en tredjepartsleveratör av EMM (enterprise mobility management).

Använda Googles ändpunktshantering

Obs! Googles ändpunktshantering ingår i de flesta utgåvorna av Google Workspace och Cloud Identity. Om din hanterade Google-domän inte innehåller den här funktionen kan du behöva uppgradera din prenumeration.

När du konfigurerar Googles ändpunktshantering kan du välja mellan grundläggande och avancerad hantering. Det går även att anpassa hanteringen för olika enhetsplattformar.

• Med grundläggande hantering kan du skydda enheter med hjälp av ett skärmlås eller lösenord, fjärrensa företagskonton på dem och hantera Android-appar.
  • Med avancerad hantering får du mer kontroll över enhetsprinciper och lösenord, du kan hålla jobbappar och personliga appar åtskilda och rensa all data från enheter.

Jämför funktioner för mobilhantering.

Gör så här för att använda Googles slutpunktshantering som EMM-leverantör:

1. Konfigurera grundläggande hantering av mobila enheter eller avancerad hantering av mobila enheter.
  2. Källenheter.

Använda en tredje part som Android EMM-leverantör

I stället för Googles ändpunktshantering kan du använda en extern Android EMM-leverantör med din hanterade Google-domän. Tredjepartsleverantörer av EMM har stöd för liknande funktioner som i Googles avancerade ändpunktshantering.

Flera EMM-leverantörer kan nu vara bundna till en enda hanterad Google-domän. Det gör det möjligt för olika EMM-leverantörer att hantera olika användargrupper. Varje leverantör kan konfigureras med olika inställningar och användas för att hantera enheter för olika användarorganisationsenheter genom att aktivera önskad EMM-leverantör för organisationsenheten.

Steg 1: Välj en EMM-leverantör från tredje part

Du kan hitta en EMM-leverantör till organisationen med hjälp av katalogen för Enterprise-lösningar. Leverantörer under Rekommenderas för Android Enterprise uppfyller en mängd avancerade företagskrav.

Från och med 2024 får alla nya Android Enterprise-kunder en hanterad Google-domän när de aktiverar Android-hantering via den valda EMM-leverantören. När registreringen för Android Enterprise har slutförts kopplas den valda EMM-leverantören automatiskt till deras hanterade Google-domän. Steg 2 nedan kan hoppas över.

Steg 2: Koppla en extern EMM-leverantör

Om organisationen redan har en hanterad Google-domän kan du tillåta att en extern EMM-leverantör hanterar Android-enheter i organisationen. När du har valt en extern EMM-leverantör följer du den tredje partens anvisningar för att aktivera Android Enterprise-hantering och koppla den till din befintliga hanterade Google-domän. Du kan sedan aktivera EMM-leverantören för utvalda organisationsenheter via Googles administratörskonsol.

Innan du börjar: Om du har använt Googles ändpunktshantering som EMM-leverantör ställer du in hanteringen av mobila enheter på Grundläggande för de organisationsenheter du vill hantera med den externa EMM-leverantören. Läs mer

När du har lagt till en extern EMM-leverantör gäller följande:

• Du kan inte hantera Android-appar för en organisationsenhet via administratörskonsolen.
    • Obs! Om du tidigare hanterade appar med Googles ändpunktshantering går det inte att hantera de apparna förrän du aktiverar leverantören för organisationsenheterna.
  • Du kan fortfarande använda grundläggande mobilhantering i Googles ändpunktshantering för att hantera enhetssäkerhet för organisationsenheter som du inte aktiverar EMM-leverantören för.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avTredjepartsintegrationer.
  3. Klicka på Android EMMföljt avHantera EMM-leverantörer.
  4. Om det finns en token i generatorn kopierar du den. I annat fall klickar du på Skapa token för att skapa en ny token och kopierar den.
  5. Besök EMM-leverantörens webbplats och dela din token. EMM-leverantören ger dig de återstående konfigureringsanvisningarna.
  6. När leverantören har fått din token visas leverantören i tabellen.

7. Återgå till inställningssidan genom att stänga dialogrutan Hantera EMM-leverantörer.

Nu visas EMM-leverantören på inställningskortet för Android EMM. Fortsätt till nästa steg för att aktivera leverantören för dina användare.

Steg 3: Aktivera EMM-leverantören

Innan du börjar: Om du behöver konfigurera en avdelning eller ett team för den här inställningen går du till Lägga till en organisationsenhet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avTredjepartsintegrationer.
  3.  Klicka på Android EMM.
  4. (Valfritt) Om du vill tillämpa inställningen på en avdelning eller ett team väljer du en organisationsenhet vid sidan. Visa hur
  5. Markera kryssrutan Aktivera mobilhantering för Android från tredje part.
  6. Klicka på Spara. Du kan även klicka på Åsidosätt för en organisationsenhet.

Om du vill återställa det ärvda värdet senare klickar du på Ärv.

Nästa: Steg 2. Källenheter