To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Apparaat kan geen verbinding maken met mijn Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk

Als je telefoon, computer of ander wifi-apparaat niet is verbonden met je Google Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk, of als de verbinding vaak wordt verbroken, kan het volgende van invloed zijn op je verbinding:

• Het apparaat heeft niet het juiste wifi-wachtwoord.
  • Sommige apparaatinstellingen staan uit.
  • Het apparaat heeft geen wifi-bereik of de dekking moet worden verbeterd.
  • Er zijn problemen met je internet of netwerk.
  • Er zijn problemen met het apparaat zelf.

Onjuist of oud wachtwoord

Als het wachtwoord voor het wifi-netwerk op je apparaat niet klopt, kan het apparaat geen verbinding maken met je netwerk. Dit kan gebeuren als het netwerkwachtwoord verkeerd is opgegeven, als het netwerkwachtwoord onlangs is gewijzigd of als je apparaat een update krijgt. Update het netwerkwachtwoord op je apparaat of geef dit opnieuw op om het probleem op te lossen.

Apparaatinstellingen

• Zorg dat de wifi-functie op je apparaat aanstaat en dat de vliegtuigmodus uitstaat.
    • Wifi-instellingen zijn meestal te vinden in de app Instellingen van je apparaat of door van de bovenkant van het scherm naar beneden te swipen (of vanaf de onderkant naar boven).
  • Zorg ervoor dat je Google Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk is geselecteerd.
  • Zorg dat het apparaat niet is ingesteld om een statisch IP-adres te gebruiken dat niet binnen het IP-subbereik valt. Dit komt overigens maar weinig voor.
  • Ga na of je apparaat is niet gepauzeerd in de Google Home-app.

Slechte dekking

Trage internetverbinding

Traag internet kan ervoor zorgen dat je apparaat niet goed werkt en dat de verbinding instabiel is. Meer informatie over manieren om je internetsnelheid te verbeteren

Netwerkproblemen

Als geen van de apparaten in je netwerk werkt, of als meerdere apparaten in hetzelfde deel van je huis niet werken, is er misschien een probleem met je internet of netwerk. Bekijk meer informatie over hoe je netwerkproblemen met Nest Wifi of Google Wifi oplost.

Apparaatproblemen

Als de bovenstaande oplossingen je probleem niet hebben opgelost, heeft het probleem misschien te maken met je specifieke apparaat. Het kan zijn dat je je apparaat opnieuw moet opstarten, updaten of resetten. Ga naar de website van de fabrikant van je apparaat voor informatie over hoe je verbinding maakt met wifi of de wifi-instellingen wijzigt.

Google Nest-apparaten:

Opmerking: Hoewel de meeste apparaten die wifi gebruiken, werken met Nest Wifi of Google Wifi, zijn er een paar die dat niet doen. Check of je apparaat werkt met Nest Wifi en Google Wifi.

Netwerkinzichten

Wifi-netwerkinzichten zijn mogelijk beschikbaar in je Google Huisfeed  voor problemen met betrekking tot dit artikel. Als Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten een netwerkprobleem vaststellen, zie je een inzichtenkaart in je Google Huisfeed waarop wordt vermeld dat er mogelijk een probleem is en een oplossing wordt voorgesteld.

Als je een gerelateerd netwerkinzicht ziet, check dan het inzichtbericht hieronder voor meer informatie:

Wifi-wachtwoord updaten voor [apparaatnaam of aantal apparaten]

Je krijgt deze melding als het wachtwoord voor je Nest Wifi- of Google Wifi-netwerk in de afgelopen 7 dagen is gewijzigd en een apparaat geen verbinding kan maken. Het apparaat heeft minstens 5 keer geprobeerd verbinding te maken en het is minstens 2 minuten geleden sinds de laatste poging. Meestal betekent dit dat je apparaat nog steeds het vorige wachtwoord gebruikt om verbinding te maken en moet worden geüpdatet.

Oplossing: Update het wachtwoord van het betreffende apparaat met je huidige netwerkwachtwoord.

Een of meer apparaten kunnen geen verbinding maken met wifi

Je krijgt deze melding als Nest Wifi of Google Wifi waarneemt dat een apparaat dat eerder in de afgelopen 30 dagen met het netwerk was verbonden, geen verbinding meer heeft. Het apparaat heeft onlangs minstens 5 keer geprobeerd verbinding te maken en het is minstens 2 minuten geleden sinds de laatste poging.

OF

Als het apparaat niet wordt geïdentificeerd in de melding, kan de melding ook verband houden met een nieuw apparaat dat wordt ingesteld of met een ouder apparaat dat opnieuw verbinding met het netwerk probeert te maken nadat de verbinding langer dan 30 dagen is verbroken. Je kunt bekijken welke apparaten in de afgelopen 30 dagen zijn verbonden om te bepalen welk apparaat geen verbinding kan maken.

Oplossing: In beide situaties gebruikt je apparaat waarschijnlijk het verkeerde wachtwoord om verbinding te maken. Update het wachtwoord van het betreffende apparaat met je huidige netwerkwachtwoord.

[Apparaat] heeft een slechte netwerkverbinding

Je krijgt deze melding als Nest Wifi of Google Wifi waarneemt dat ten minste 1 apparaat dat is verbonden met je netwerk een slechte wifi-signaalsterkte heeft en verbindingsproblemen ondervindt. Dit betekent dat het signaal het grootste deel van de afgelopen 2 uur gemiddeld < -77 dBm (decibel-milliwatt) was en dat het apparaat de afgelopen 2 uur minstens 3 keer is losgekoppeld van je netwerk.

Oplossing: Het kan zijn dat je de plaatsing van je Wifi-apparaten moet aanpassen. Bekijk meer informatie over hoe je een slechte dekking verbetert.