To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hitaan verkon ongelmanratkaisu Google Nest Wifillä tai Google Wifillä

Kun Google Nest Wifin tai Google Wifin internet- tai Wi-Fi-yhteys on hidas, se voi vaikuttaa kaikkien laitteidesi toimintaan. Näitä voivat olla puhelimet, tabletit, tietokoneet, televisiot, älynäytöt ja ‐kaiuttimet sekä kaikki muut Wifi-reitittimeen tai ‐pisteisiin yhdistetyt laitteet.

Liian kaukana Wifi-pisteestä

Mitä lähempänä Wifi-reititintä tai ‐pistettä laitteesi on, sitä paremmin langaton yhteys toimii. Wifi-reitittimet ja ‐pisteet tulee asettaa keskeiselle paikalle. Varmista, että reititin ja pisteet ovat näköetäisyydellä toisistaan ja ettei mikään esine niiden lähellä estä signaalin pääsyä laitteeseen. Lue lisää Wifi‑pisteiden sijoittamisesta.

Muut laitteet käyttävät kaistaa

Jokainen langattomaan verkkoon yhdistetty laite kilpailee kaistanleveydestä (internetin käyttönopeudesta) muiden laitteiden kanssa. Netflix-striimi televisiossa, lataus kannettavalla tietokoneella ja pelisessio Xbox Livella tarvitsevat kaikki kaistanleveyttä. Kun meneillään on yhtä aikaa monia kaistanleveyttä vaativia asioita, yhteys voi hidastua (sopimuksestasi riippuen).

Näin voit ratkaista ongelman:

Hidas WAN-yhteys
Modeemiongelmat

Modeemin käynnistäminen uudelleen voi korjata joitakin internetyhteyteen tai langattomiin yhteyksiin liittyviä ongelmia ja myös saada hitaan yhteyden toimimaan nopeammin. Vaikka modeemisi näyttäisi toimivan oikein, se täytyy ehkä käynnistää uudelleen, jotta se voi muodostaa vakaan yhteyden Wifi-pisteeseen.

Näin käynnistät modeemin uudelleen:

1. Irrota modeemin virtajohto.
  2. Odota kaksi minuuttia.
  3. Kytke modeemin virtajohto takaisin.
  4. Odota, kunnes modeemi ja reititin tai ensisijainen Wifi-piste käynnistyvät ja internetyhteyden merkkivalo syttyy, ja tarkista sen jälkeen, toimiiko yhteys nopeammin.
Ethernet-johtojen tai paluusuunnan laitteiden ongelmat

Nest Wifi ja Google Wifi tukevat nopeutta 10/100/1000 Mb/s (megabittiä sekunnissa) Ethernet-portissa. Verkkoyhteyden nopeutta rajoittaa kuitenkin verkon hitain osa. Nopeus voi laskea 100 tai 10 Mb/s:ään, jos yhteys internetin polulla ei tue korkeampaa nopeutta.

Jos et saa odotettua nopeutta internetyhteyden nopeustestissä tai jos Google Home ‑sovelluksen fiidissä on ilmoitus siitä, että Ethernet-yhteys rajoittaa nopeutta:

1. Tarkista, onko Ethernet-johtosi nopeusluokitus on alhaisempi kuin internetpalveluntarjoajan odotetut nopeudet.
    • Tärkeää: Suosittelemme Cat 5e- tai Cat 6 ‐johtojen käyttämistä yli 100 Mb/s:n internetnopeuksille.
  2. Tarkista kaikkien verkkoon yhdistettyjen laitteiden Ethernet-portin luokitukset. Käy läpi esimerkiksi kytkin, modeemi tai jakaja.
    • Kaikkien näiden laitteiden nopeusluokituksen pitäisi olla korkeampi kuin ISP:n luokitus.
    • Laitteen ohjelmistomääritys voi myös hidastaa verkon nopeutta.
Internetpalveluntarjoajan ongelmat

Internetpalveluntarjoajasi (ISP) hallitsee kotisi internetyhteyden kaistanleveyttä ja nopeutta. Tämä voi vaikuttaa kaikkien laitteidesi toimintaan.

ISP:n internetyhteys voi väliaikaisesti hidastua, jos alueesi verkkoon tehdään tai on tehty muutoksia. Sopimuksesi voi myös rajoittaa nopeutta.

Jos sinulla on toistuvasti hidas internetyhteys, kysy ISP:ltä, voiko hidas yhteys johtua jostain tämänhetkisestä ongelmasta tai pystyvätkö he parantamaan nopeutta jollakin tavalla.

Lähellä olevien reitittimien aiheuttamat häiriöt

Wifi-reitittimen tai ‑pisteiden lähellä olevat, omia verkkosignaalejaan lähettävät reitittimet voivat aiheuttaa häiriöitä. Tämä voi heikentää verkon toimivuutta.

Jos Google Nest Wifi ‑reitittimesi tai Google Wifi ‑pisteesi ja toinen reititin lähettävät saman verkon nimen, laitteesi saattavat vaihdella pisteiden ja toisen reitittimen välillä tai ne eivät voi muodostaa yhteyttä lainkaan.

Kokeile laittaa muun kuin Google-reitittimen langaton verkko pois päältä tai siirtää reitittimet kauemmaksi toisistaan.

Muiden kuin Google Wifi ‑reitittimien verkon laittaminen pois päältä

Yksi ratkaisu on laittaa toisen reitittimen (ei Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteiden) verkko pois päältä. Tarkista reitittimen merkkivalot. Useimmissa reitittimissä on valo, joka kertoo, ovatko laitteen langattomat lähettimet käytössä. Valo voi näyttää esimerkiksi tältä: .

Voit poistaa Wi-Fin käytöstä avaamalla reitittimen asetukset ja laittamalla langattoman yhteyden pois päältä. Reitittimen asetukset on ehkä avattava verkkoselaimella, jolloin laitteesi täytyy olla yhteydessä muuhun kuin Google-reitittimeen. Avaa selain ja kirjoita reitittimesi IP-osoite osoitepalkkiin näin:

Vaiheet ovat erilaiset reitittimestä riippuen. Jos sait reitittimesi internetpalveluntarjoajalta, voit pyytää heiltä apua Wi-Fin sammuttamiseen. Monet internetpalveluntarjoajat ja valmistajat antavat ohjeita tämän tekemiseen.

Wifi-reitittimen tai ‑pisteen ongelmat
Wifi-reitittimen tai ‑pisteen käynnistäminen uudelleen voi joskus korjata yhteysongelmat. Tämä ei poista dataa, ja kaikki asetuksesi pysyvät ennallaan. Lue lisää Google Nest‑ tai Google Wifi ‑laitteiden uudelleenkäynnistämisestä.

Verkonkäyttötiedot

Google Homen fiidissä voi olla saatavilla tässä artikkelissa mainittuja ongelmia koskevia Wi-Fi-verkonkäyttötietoja. Kun Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laite tunnistaa verkossasi ongelman, Google Homen fiidiin lisätään huomiokortti, jossa kerrotaan mahdollisesta ongelmasta ja ehdotetaan ratkaisua.

Jos olet saanut aiheeseen liittyvän verkonkäyttötiedotteen, saat lisätietoja katsomalla alta huomiokortin viestin:

Ethernet-yhteys rajoittaa verkkosi nopeutta

Käyttötiedot tulevat näkyviin, kun äskettäin on tehty nopeustesti, jossa verkkoyhteyden nopeus on ollut 100 Mb/s tai alle ja pisteen nopeus on ollut reitittimen nopeudesta 90 % tai vähemmän. Tämän todennäköisesti tarkoittaa, että Ethernet-johdoissa, ‑yhteydessä tai muissa verkkolaitteissa on ongelma.

Korjaus: Ethernet-johtojen tai paluusuunnan laitteiden ongelmien tarkistaminen.

Hidas internetyhteys – internetpalveluntarjoajat

Saat tämän ilmoituksen, kun Nest Wifi tai Google Wifi huomaa, että internetpyyntöjen suorittaminen kestää odotettua pidempään. Nest Wifi ja Google Wifi tunnistavat hitauden internetpalveluntarjoajan verkossa lähettämällä testipaketteja. Ne pystyvät sitten päättelemään, että tässä tilanteessa internet on todennäköisesti hidas internetpalveluntarjoajasta johtuvasta syystä.

Internetpalveluntarjoajasi hallitsee kotisi internetyhteyden kaistanleveyttä ja nopeutta. Jos haluat parantaa nopeutta, sinun on otettava yhteyttä palveluntarjoajaan ja selvitettävä, onko kyse väliaikaisesta ongelmasta vai jostain, jonka he voivat korjata.

Korjaus: Tarkista yltä internetpalveluntarjoajan ongelmat ja ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaan.

Hidas internetyhteys – verkon ruuhkautuminen

Saat tämän ilmoituksen, kun Nest Wifi tai Google Wifi havaitsee, että internetyhteytesi on hidas ruuhkautumisen tai riittämättömän kaistanleveyden takia.

Tämä tarkoittaa, että kodissasi olevat laitteet saattavat ylittää internetpalveluntarjoajan kaistanleveyden kapasiteetin. Kun kaistanleveys ei riitä, internetyhteys hidastuu.

Korjaus: Tarkista verkon käyttö ja laita pois päältä verkkoon yhdistetyt turhat laitteet.

Muita artikkeleita

Wifi-pisteiden välisen mesh-yhteyden testaaminen
Yhdistettyjen laitteiden yhteysnopeuden testaaminen
Verkko-ongelmat
Nest Wifi ‑reitittimien, Google Wifi ‑pisteiden ja muiden laitteiden kiinteät yhteydet
Montako Google Nest- tai Google Wifi ‑pistettä tarvitsen?
Laite ei saa yhteyttä Nest Wifin tai Google Wifin verkkoon