Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Henkilökohtaisten tunnistetietojen tai doksatun sisällön poistaminen Google Hausta

Voit pyytää henkilökohtaisten tunnistetietojen poistamista Googlen hakutuloksista. Näihin tietoihin kuuluvat seuraavat:

• Luottamukselliset viralliset henkilötunnukset, kuten yhdysvaltalainen henkilötunnus, argentiinalainen yksittäinen verotunnistenumero, brasilialainen Cadastro de pessoas Físicas, korealainen kansalaisen rekisteröintinumero tai kiinalainen kansalaisen henkilökortti
  • Pankkitilien numerot
  • Credit-korttien numerot
  • Kuvat käsinkirjoitetuista allekirjoituksista
  • Kuvat henkilötodistuksista
  • Arkaluontoiset, salaiset ja viralliset tiedot, kuten terveystiedot
  • Henkilökohtaiset yhteystiedot (katuosoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet)
  • Luottamukselliset kirjautumistiedot

Doksauksen yhteydessä voimme myös harkita ammattiin liittyvien yhteystietojen poistamista. Lue lisää doksauksen arviointiin vaikuttavista tekijöistä.

Pyyntö tiettyjen tietojen poistamiseksi Google Hausta

Sinä voit (tai valtuutettu edustajasi voi) lähettää pyynnön poistaa sisältöön johtavia linkkejä Googlen hakutuloksista. Valtuutetun edustajan täytyy selittää, millä tavalla ja miksi hänet on valtuutettu toimimaan puolestasi.

Tärkeää: Tarkastamme ainoastaan sellaiset URL-osoitteet, jotka sinä tai valtuutettu edustajasi lähetätte lomakkeella.

Poistopyynnön alullepano

Mitä tapahtuu poistopyynnön jättämisen jälkeen

1. Saat automaattisen sähköpostivahvistuksen. Tämä on vahvistus siitä, että olemme vastaanottaneet pyynnön.
  2. Tarkastamme pyynnön. Arvioimme jokaisen pyynnön esimerkiksi yllä olevien ehtojen perusteella. Arvioimme sisällön myös yleisen edun perusteella.
  3. Keräämme tarvittaessa lisätietoja. Jos pyynnöstä puuttuu arvioinnin kannalta tarpeellisia tietoja, kuten URL-osoitteita, lähetämme tarkemmat ohjeet ja pyydämme sinua lähettämään pyynnön uudelleen.
  4. Saat ilmoituksen kaikista toimenpiteistä:
    • Jos havaitsemme, että URL-osoitteet kuuluvat käytäntöjemme piiriin, osoitteet poistetaan joko kaikista hakulausekkeista tai vain hakutuloksista, joissa lauseke sisältää asianomaisen nimen tai muita tunnisteita, kuten aliaksia.
    • Jos pyyntö ei täytä poiston vaatimuksia, saat myös lyhyen selityksen syystä. Jos pyyntö evätään ja löydät myöhemmin sitä tukevaa lisämateriaalia, voit lähettää pyynnön uudelleen.

Usein kysyttyä

Minkä poistovaihtoehdon valitsen?
  1. Valitse ensimmäisen kysymyksen vaihtoehdoista Sisällössä on henkilökohtaisia tietojasi.
  2. Valitse asuinmaasi.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Valitse, minkätyyppisiä henkilökohtaisia tietoja haluat poistaa:
    • Osoite
    • Puhelinnumero
    • Sähköpostiosoite
    • Luottamukselliset viralliset henkilötunnukset:
      • Henkilötunnus
      • Verotunnistenumero
      • Kansalaisen rekisteröintinumero
      • Kansalaisen henkilökortin numero
    • Pankkitili
    • Credit-kortin numero
    • Kuvat käsinkirjoitetusta allekirjoituksesta
    • Kuvat henkilötodistuksesta
    • Arkaluonteiset, salaiset ja viralliset tiedot:
      • Terveystiedot
    • Luottamukselliset kirjautumistiedot
Mitä tekijöitä otamme huomioon arvioitaessa pyyntöjä?

Google voi poistaa henkilökohtaisia tunnistetietoja, jotka voivat aiheuttaa merkittävän identiteettivarkauden, talouspetoksen, haitallisen suoran yhteydenoton tai muiden vahinkojen riskin. Pyrimme yleensä säilyttämään pääsyn tietoihin, jos sisältö määritellään yleisen hyödyn kannalta merkittäväksi. Esimerkkejä:

• Viranomaisten tai muiden virallisten lähteiden sisältö
  • Uutisarvoinen sisältö
  • Ammattien kannalta olennainen sisältö
Mitä tekijöitä otamme huomioon arvioidessamme doksausta?

Joissakin tapauksissa ammattiin liittyvät tai muut yhteystietosi voivat näkyä uhkaavan sisällön vierellä. Voimme poistaa tällaisen sisällön doksauskäytäntömme mukaisesti, jos se täyttää molemmat näistä vaatimuksista:

• Yhteystietosi löytyvät sisällöstä.
  • Havaittavissa on
    • suoraa tai epäsuoraa uhkailua tai
    • muiden suoraa tai epäsuoraa yllyttämistä toisten vahingoittamiseen tai ahdisteluun.
Mitä URL-osoitteille tapahtuu, jos niiden poistaminen hyväksytään?

Kun URL-osoitteiden poistaminen hyväksytään, siitä seuraa jokin näistä:

1. URL-osoitetta ei näy minkään hakulausekkeen tuloksissa. Tämä on yleistä, jos sisältö liittyy luottamuksellisiin tunnuksiin, pankkitileihin, credit-korttien numeroihin ja vastaaviin tietoihin.
  2. URL-osoite ei näy, jos hakulauseke sisältää nimesi tai muun vastaavan tunnisteen. Näin voi käydä, kun sivulla on käytäntöjen vastaista tietoa sekä yleishyödyllistä sisältöä tai tietoa muista yksityishenkilöistä.

Vaikka poistamme sisällön Google Hausta, se voi näkyä edelleen verkossa. Tämä tarkoittaa, että joku voi nähdä sisällön sitä isännöivällä sivulla, löytää sisällön sosiaalisen median tai muiden hakukoneiden kautta tai muilla tavoin.

Lomakkeessa on useita poistovaihtoehtoja. Minkä valitsen?

Valitse poistettavaksi sisältötyypiksi henkilökohtaiset tiedot, kuten henkilötunnukset. Valitse sitten henkilökohtaisten tietojen tyyppi:

• Luottamuksellinen virallinen henkilötunnus
  • Pankkitilin tai credit-kortin numero
  • Oman allekirjoituksen kuva
  • Arkaluonteiset, rajoitetut ja viralliset tiedot
  • Yhteystiedot (katuosoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet)
  • Luottamukselliset kirjautumistiedot
Mitkä URL-osoitteet lähetän tarkastusta varten?

Lähetä kaikki kuvat ja verkkosivujen URL-osoitteet, jotka haluat meidän tarkastavan ja poistavan Googlen hakutuloksista.

Kuinka löydän ilmoituksen kohteena olevan sisällön URL-osoitteen?

Etsi sisällön URL-osoite hakemalla sivua tai kuvaa, josta haluat tehdä ilmoituksen.

Lue lisää:

Miten lähetän useamman kuin yhden URL-osoitteen tarkastettavaksi?

Lisää yksi URL-osoite riviä kohti. Voit lisätä korkeintaan 1 000 URL-osoitetta.

Miksi lomakkeessa pyydetään kuvakaappauksia?

Kuvakaappaukset sinuun liittyvästä sisällöstä auttavat meitä tunnistamaan loukkaavan, poistettavan sisällön. Kuvassa voi olla sisältöä, joka koskee montaa henkilöä.

Miten otan kuvakaappauksen?

Voit ottaa kuvakaappauksen tietokoneella tai mobiililaitteella. Sinun kannattaa ottaa kuvakaappaus samalla laitteella, jolla lähetät lomakkeen. Muokkaa lähettämiäsi kuvakaappauksia niin, että seksuaalissävytteiset kohdat eivät ole näkyvissä.

Katso ohjeet kuvakaappauksen ottamiseen:

Tärkeää: Kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ovat laittomia, eikä niitä saa jakaa tällä lomakkeella. Älä ota tai liitä kuvakaappauksia sisällöstä, jossa on kuvia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai mitään sisältöä, jossa alle 18-vuotiasta esitetään seksuaalisella tavalla. Katso, miten voit ilmoittaa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvistä kuvista.

Miten pyydän sisällön poistoa, jos se ei ole enää näkyvissä?

Jos sisältö ei enää näy verkkosivulla mutta näkyy Googlen hakutuloksissa tai välimuistiin tallennettuna sivuna, voit pyytää vanhentuneen sisällön päivittämistä.