Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Een afbeelding toevoegen aan Google

Als u een afbeelding wilt laten opnemen in de zoekresultaten van Google, moet u de afbeelding eerst toevoegen aan een website, samen met een beschrijving. U kunt afbeeldingen niet rechtstreeks uploaden naar zoekresultaten, maar zoekbare afbeeldingen die op een website worden geplaatst, kunnen wel aan onze zoekresultaten worden toegevoegd.

Uw afbeelding op internet plaatsen

1. Plaats uw afbeelding op een website

Als u wilt dat uw foto of afbeelding wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google, moet u de afbeelding op een website plaatsen. Als u geen eigen website heeft, kunt u de volgende kosteloze services voor contenthosting gebruiken:

2. Zorg ervoor dat de afbeelding die u plaatst, openbaar en zoekbaar is

Door de afbeelding op een openbare en doorzoekbare website te plaatsen, zorgt u ervoor dat Google uw afbeelding kan vinden en deze kan toevoegen aan de index van Google Afbeeldingen. Let er bij het uploaden van de afbeelding ook op dat de pagina die uw afbeelding bevat, openbaar toegankelijk is. Als u bijvoorbeeld een foto op Google+ heeft gepost, zorgt u dat de privacyinstelling op Openbaar staat.

Lees het artikel over een site toevoegen aan Google voor meer tips over hoe u content op een site kunt plaatsen die door Google kan worden geïndexeerd.

Tips voor het weergeven van uw afbeelding in Zoeken

Als u ervoor wilt zorgen dat uw afbeelding wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google, volgt u deze richtlijnen voor het plaatsen van afbeeldingen:

• Voeg een beschrijving toe. Plaats tekst in de buurt van de afbeelding, zoals een 'alt'-tag of een bijschrift. Hierdoor ontvangt Google informatie over wat er wordt weergegeven in de afbeelding en aan welke zoekopdrachten de afbeelding kan worden gekoppeld.
  • Upload foto's van hoge kwaliteit. Mooie afbeeldingen vormen een uitstekende manier om meer verkeer naar uw site te halen.

En tot slot: wees geduldig. Afbeeldingen die u uploadt naar internet, worden niet onmiddellijk in de zoekresultaten weergegeven. Uw site moet eerst door Google worden geïndexeerd voordat uw afbeeldingen zichtbaar worden in zoekresultaten.