Afbeeldingen zoeken, opslaan en downloaden op Google

Je kunt met Google naar afbeeldingen zoeken, net zoals je naar websites zoekt. Je kunt bijvoorbeeld foto's van potentiële vakantiebestemmingen bekijken of een afbeelding zoeken die je in een presentatie kunt gebruiken.

Afbeeldingen zoeken

1. Ga naar images.google.nl.
  2. Zoek naar een woord of zin. Alle resultaten zijn afbeeldingen.

Je kunt ook op Google naar de afbeelding zoeken en vervolgens op Afbeeldingen klikken.

Gevonden afbeeldingen opslaan en downloaden

Opmerking: Er kunnen auteursrechten van toepassing zijn op afbeeldingen. Als je een afbeelding zoekt die opnieuw mag worden gebruikt, kun je 'Geavanceerd zoeken' gebruiken. Meer informatie over hoe je afbeeldingen kunt vinden die je gratis mag gebruiken

1. Ga op je computer naar images.google.nl en zoek naar de afbeelding die je wilt opslaan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die je wilt opslaan.
  3. Klik op Afbeelding opslaan als.
  4. Kies de locatie waar je de afbeelding wilt opslaan.

Nadat je de afbeelding hebt opgeslagen, heb je een gedownloade kopie op je computer staan.

Gerelateerde afbeeldingen zoeken

1. Ga op je computer naar images.google.nl.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Klik op een afbeelding.
  4. Afbeeldingen zoeken:
    • Scroll in het venster aan de rechterkant omlaag om afbeeldingen te bekijken die zijn gerelateerd aan de afbeelding waarop je hebt geklikt.
    • Scroll in het deelvenster aan de linkerkant naar afbeeldingen die gerelateerd zijn aan je zoekopdracht.

Informatie vinden over resultaten op Google Afbeeldingen

Met Google Lens kun je informatie over objecten, dieren en mensen in resultaten van Google Afbeeldingen vinden. Bekijk hoe je informatie krijgt via Google Afbeeldingen.

Opmerking: Momenteel werkt Google Lens voor zoeken alleen in het Amerikaans-Engels, alleen vanuit Google Afbeeldingen, alleen voor foto's en alleen in mobiele browsers (niet in de Google-app). De app werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen.