Zoeken naar afbeeldingen op Google

Je kunt met Google naar afbeeldingen zoeken, net zoals je naar websites zoekt. Je kunt bijvoorbeeld foto's van potentiële vakantiebestemmingen bekijken of een afbeelding zoeken die je in een presentatie kunt gebruiken.

Afbeeldingen zoeken

1. Ga naar images.google.nl.
  2. Zoek naar een woord of zin. Alle resultaten zijn afbeeldingen.

Je kunt ook op Google naar de afbeelding zoeken en vervolgens op Afbeeldingen klikken.

Een afbeelding toevoegen aan een collectie

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Google.com of open de Google-app Google Zoeken.
  2. Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. Zoek een afbeelding.
  4. Tik op de afbeelding en houd deze vast.
  5. Tik op Toevoegen aan Toevoegen aan.

Een afbeelding delen

Opmerking: Er kunnen auteursrechten van toepassing zijn op afbeeldingen. Als je een afbeelding zoekt die opnieuw mag worden gebruikt, kun je 'Geavanceerd zoeken' gebruiken. Meer informatie over hoe je afbeeldingen kunt vinden die je gratis mag gebruiken.

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar images.google.com of open de Google-app Google Zoeken.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Tik op de afbeelding en houd deze vast.
  4. Tik op Delen Delen.

Gevonden afbeeldingen opslaan en downloaden

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar images.google.com of open de Google-app Google Zoeken.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Tik op de afbeelding. Er wordt een grotere versie geopend.
  4. Tik op de afbeelding en houd deze vast.
  5. Tik op Afbeelding downloaden.

Informatie vinden over resultaten op Google Afbeeldingen

Met Google Lens kun je informatie over objecten, dieren en mensen in resultaten van Google Afbeeldingen vinden. Bekijk hoe je informatie krijgt via Google Afbeeldingen.

Opmerking: Momenteel werkt Google Lens voor zoeken alleen in het Amerikaans-Engels, alleen vanuit Google Afbeeldingen, alleen voor foto's en alleen in mobiele browsers (niet in de Google-app). De app werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen.