Zoeken naar afbeeldingen op Google

Als je op zoek bent naar een pagina of antwoord op een vraag, kun je een gerelateerde afbeelding zoeken op Google Afbeeldingen.

Afbeeldingen zoeken

Belangrijk: Afbeeldingen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Als je een afbeelding opnieuw wilt gebruiken, kun je de resultaten verfijnen op gebruiksrechten. Meer informatie over hoe je afbeeldingen vindt om te gebruiken en te delen

1. Ga naar images.google.com.
  2. Zoek een afbeelding.

Je kunt ook op Google naar de afbeelding zoeken en daarna bovenaan Afbeeldingen selecteren.

Gerelateerde afbeeldingen zoeken

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar images.google.com.
  2. Zoek een afbeelding.
  3. Tik op een afbeelding.
  4. Scroll om afbeeldingen te bekijken die zijn gerelateerd aan de geselecteerde afbeelding.

Een afbeelding toevoegen aan een collectie

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar images.google.com.
  2. Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. Zoek een afbeelding.
  4. Tik op de afbeelding die je wilt toevoegen.
  5. Tik rechtsboven op Toevoegen aan collectie Toevoegen aan.

Informatie vinden over resultaten op Google Afbeeldingen

Met Google Lens kun je informatie vinden over objecten, dieren en mensen in resultaten van Afbeeldingen. Meer informatie over hoe je informatie krijgt via Google Afbeeldingen

Belangrijk: Een zoekopdracht via Google Lens werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen. Momenteel werkt Google Lens alleen met:
  • Engels (VS) voor Google Afbeeldingen
  • Foto's
  • Mobiele browsers, maar niet met de Google-app