Sivun hakemistoraportti

Katso, mitkä sivuston sivut Google voi löytää ja lisätä hakemistoon, ja lue lisää mahdollisista ongelmista hakemistoon lisäämisessä.

Avaa Sivun hakemistoraportti

Indeksoinnin kattavuus ‑tila Search Consolessa – Google Search Console ‑koulutus

Aloittaminen

Käyttöohjeet muille kuin asiantuntijoille

Jos hakemistot tai hakukoneoptimointi eivät ole sinulle ennestään tuttuja tai sinulla on pieni sivusto, pääset alkuun näin:

1. Päätä, tarvitsetko tätä raporttia. Jos sivustolla on alle 500 sivua, et luultavasti tarvitse tätä raporttia. Käytä sen sijaan seuraavia Google-hakuja nähdäksesi, onko sivustosi tärkeitä sivuja (tai mitään sivuja) lisätty hakemistoon. Jos nämä haut eivät tuota tuloksia sivustoltasi ja olet valmis käyttämään aikaa raportin syvälliseen tulkitsemiseen, sinun kannattaa tarkistaa sivun hakemistoraportista, miksi sivustoasi ei ole lisätty hakemistoon (katso ohjeita ongelmatilanteisiin).
    • Katso esimerkkejä sivustosi sivuista, joista Google tietää:
      Syntaksi: site:<<site_root_domain_or_path>>
      Esimerkkejä: site:example.com tai site:example.com/petstore
    • Etsi sivustollasi olevia aiheita (hae termejä sivustosi tärkeimmiltä sivuilta, myös etusivulta):
      Syntaksi: site:<<site_root_domain_or_path>> termi1 termi2
      Esimerkki: site:example.com/petstore iguaanit seeprat.
    • Hae sivun tarkkaa URL-osoitetta tarkistaaksesi, onko Google lisännyt sen hakemistoon (hae sivustosi tärkeimpiä sivuja, myös etusivua):
      Syntaksi: site:<<exact-url>
      Esimerkki: site:http://example.com/petstore/gerbil
  2. Lue tämä lyhyt käyttöopas, jossa on pikainen selitys raportista.
  3. Jos haluat tarkempia tietoja:
    • Tutustu Google Haun toimintaan. Jos et tiedä, mitä hakemistoon lisääminen on, tämän raportin lukeminen voi olla hämmentävää tai turhauttavaa.
    • Tätä raporttia ei käytetä tiettyjen sivujen hakemistotilan tutkimiseen. Voit katsoa tietyn sivun hakemistotilan käyttämällä URL-tarkastustyökalua.
    • Mitä raportista kannattaa tarkistaa:
      • Ovatko kaikki tärkeät URL-osoitteet vihreitä (lisätty hakemistoon)? Useimmilla sivustoilla on vähintään muutama hakemistosta puuttuva sivu, mutta kaikkien tärkeiden sivujen tulisi olla hakemistossa. Muista, että päällekkäisiä URL-osoitteita ei tule lisätä hakemistoon. Tarkista etusivusi ja tärkeiden sivujen hakemistotila URL ‑tarkastustyökalulla. Huomaa, että raportissa näytetään enimmillään 1 000 esimerkki-URL-osoitetta. Kaikkien tietyn tilan URL-osoitteiden näkymistä ei voida kuitenkaan taata, vaikka niitä olisi alle 1 000.
      • Ovatko harmaiden (ei lisätty hakemistoon) URL-osoitteiden syyt hyviä? URL-osoitetta ei aina lisätä hakemistoon, mutta sille voi olla hyvä syy. Sivustolla voi esimerkiksi olla robots.txt-tiedosto, sivulle on voitu lisätä noindex-tagi, URL-osoite voi olla päällekkäinen tai sivu on voitu poistaa eikä sitä olla korvaamassa (404-virhe).
      • Jos raportissa oleva URL-osoitteiden kokonaismäärä on huomattavasti pienempi kuin sivustosi sivumäärä, Google ei löydä sivustosi sivuja. Mahdollisia syitä tälle:
        • Puuttuvat sivut tai sivustosi ovat uusia. Googlella voi kestää noin viikko ennen kuin uutta sivua tai sivustoa aletaan indeksoimaan ja lisäämään hakemistoon. Jos sivusi tai sivustosi on uusi, odota muutama päivä, että Google löytää ja indeksoi sen. Kiireellisessä tilanteessa tai jos odottaminen ei näytä toimivan, voit pyytää Googlea indeksoimaan yksittäisiä sivuja erikseen.
        • Puuttuvat sivut eivät ole Googlen löydettävissä. Googlen on voitava löytää sivu, jotta se voi indeksoida sen. Tämä tarkoittaa, että sivulle on oltava linkki tunnetulla sivulla tai sivustokartassa. Jos verkkosivusto on uusi, suosittelemme pyytämään ensin etusivun lisäämistä hakemistoon, jonka jälkeen Google alkaa indeksoimaan verkkosivustoasi. Varmista, että sivuston puuttuvat osat on linkitetty oikein. Jos käytät sivustojen hosting-palvelua (esim. Wixiä tai SquareSpacea), ne todennäköisesti ilmoittavat Googlelle uusista sivuista aina, kun julkaiset sellaisen. Tarkista hosting-palvelun dokumentaatioista, miten voit julkaista sivujasi ja tehdä niistä hakukoneille löydettäviä.
      • Tutustu hakemistoon lisäämistä koskevaan ongelman dokumentaatioon, jotta ymmärrät ongelmaa ja voit tarvittaessa korjata sen. Pitkällä aikavälillä dokumentaation ohittaminen vie enemmän aikaa ja vaivaa kuin sen lukeminen.
    • Miten raporttia ei kannata tulkita:
      • Älä odota, että kaikki sivustosi URL-osoitteet lisätään hakemistoon. Osa URL-osoitteista voi olla päällekkäisiä tai ne eivät välttämättä sisällä merkityksellistä tietoa. Varmista, että sivustosi tärkeimmät sivut on lisätty hakemistoon.
      • Hakemistoon lisäämättömät URL-osoitteet saattavat olla kunnossa. Lue jokaisen hakemistoon lisäämättömän URL-osoitteen tarkka syy varmistaaksesi, että sivua ei tule lisätä hakemistoon.
      • Älä odota, että kokonaismäärät vastaavat täsmälleen sivustosi arvioitua URL-osoitteiden määrää. Kaavion yläpuolella olevat hakemistoon lisättyjen ja lisäämättömien URL-osoitteiden kokonaismäärät ovat Googlen näkökulmasta täydelliset ja paikkansapitävät, mutta pieniä eroja voi esiintyä eri syistä.
      • Vaikka sivu lisätään hakemistoon, se ei välttämättä näy hakutuloksissasi. Hakutulokset räätälöidään kunkin käyttäjän hakuhistorian, sijainnin ja monien muiden muuttujien mukaan, joten vaikka sivu olisi lisätty hakemistoon, se ei näy jokaisessa haussa tai edes samassa sijoituksessa silloinkin, kun se näkyy. Jos Search Console ilmoittaa, että URL-osoite on lisätty hakemistoon, mutta se ei näy hakutuloksissa, voit olettaa, että URL-osoite on lisätty hakemistoon ja että se voi näkyä hakutuloksissa.

Usein kysyttyä

Mitä tässä raportissa näytetään?

Sivun hakemistoraportissa näkyy, kuinka monta sivustosi URL-osoitetta Google on indeksoinut ja lisännyt hakemistoon (jos nämä termit eivät ole tuttuja, lue artikkeli How Google Search Works). Google löytää URL-osoitteita monin eri tavoin ja pyrkii indeksoimaan niistä suurimman osan. Jos URL-osoite puuttuu tai se ei ole saatavilla, Google yrittää todennäköisesti indeksoida kyseistä URL-osoitetta vielä jonkin aikaa.

Mitä hakemistoon lisääminen tarkoittaa?

Hakemistoon lisääminen tarkoittaa sitä, että Google löytää (indeksoi) sivusi, käsittelee sivun sisällön ja laittaa sen sitten Googlen hakemistoon. Tämän jälkeen sivusi voi näkyä Googlen hakutuloksissa sekä Discoverin kaltaisissa muissa Googlen palveluissa. Lue lisää hakemistoon lisäämisestä Google Haun toiminnasta kertovasta osiosta.

Miten sivun tai sivuston voi lisätä hakemistoon?

Jos käytät Wixiä, Squarespacea tai muuta sivuston hosting-palvelua, hosting-palvelusi todennäköisesti ilmoittaa Googlelle aina, kun julkaiset tai päivität sivun. Tarkista sivustosi hosting-palvelun dokumentaatiosta, miten voit julkaista sivujasi ja tehdä niistä hakukoneille löydettäviä.

Jos luot sivuston tai sivun ilman hosting-palvelua, voit ilmoittaa Googlelle uusista sivustoista tai sivuista sivustokartan tai monien muiden menetelmien avulla.

Suosittelemme erityisesti varmistamaan, että etusivusi on lisätty hakemistoon. Jos kävijöiden on helppoa siirtyä sivustolla sen kaikkiin osiin, Googlen pitäisi pystyä lisäämään kaikki muut sivut hakemistoon etusivun kautta.

Voiko sivun jättää lisäämättä hakemistoon?

Ehdottomasti. Google ei lisää hakemistoon sivuja, jotka on estetty robots.txt-säännöllä, noindex-tagilla tai jotka ovat kopioita muista sivustosi sivuista. Myöskään muilla tavoilla hakemistoon sopimattomia sivuja ei lisätä (esimerkiksi sivusta erilaisilla suodattimilla luotuja muunnelmia). Selvitä URL-tarkastustyökalulla, miksi tiettyä sivua ei lisätty hakemistoon. Jos kyseessä on hakemistovirhe tai jos sivua ei lisätty selittämättömästä syystä, korjaa ongelma seuraamalla dokumentaatiota.

Käyttöopas hakukoneoptimoijille, kehittäjille ja kokeneille verkkosivustojen omistajille

Jos olet kokenut hakukoneoptimoija, kehittäjä tai verkkosivuston omistaja, mutta et ole vielä käyttänyt sivun hakemistoraporttia:
  1. Tutustu Google Haun toimintaan. Jos et tiedä, mitä hakemistoon lisääminen on, tämän raportin lukeminen voi olla hämmentävää tai turhauttavaa – usko pois.
  2. Seuraa Raportin lukeminen ‑osion ohjeita sekä kohtia Miten raporttia kannattaa tulkita ja Miten raporttia ei kannata tulkita.
  3. Tutustu vianetsintäosioon, niin ymmärrät yleisiä ongelmia ja osaat korjata ne.
  4. Muista, että Ei lisätty hakemistoon ‑tila ei välttämättä ole huono. Tutustu annettuun syyhyn, jonka vuoksi URL-osoitetta ei ole lisätty hakemistoon.
  5. Tutustu ongelmaasi koskevaan dokumentaatioon, niin ymmärrät, mistä ongelmassa on kyse, ja saat ohjeet sen korjaamiseen.

Raportin lukeminen

Sivun hakemistoraportissa näkyy kaikkien omaisuutesi URL-osoitteiden Google-hakemistotilat, jotka Google tietää.

Yhteenvetosivu

Raportin ylätason yhteenvetosivulla on kaavio, josta näet hakemistoon lisättyjen ja lisäämättömien (mutta pyydettyjen) sivujesi määrän. Yhteenvetosivulta löydät myös taulukot, joista näet syyt siihen, miksi URL-osoitteita ei voitu lisätä hakemistoon, tai muita hakemistoon lisäämiseen liittyviä parannusehdotuksia.

• Miksi sivuja ei lisätä hakemistoon ‐taulukossa näkyvät ongelmat, jotka estivät URL-osoitteiden lisäämisen hakemistoon. Klikkaamalla riviä näet tietosivun, jolla näkyvät ongelman vaikutuspiirissä olevat URL-osoitteet ja sivustosi historiatiedot ongelmasta.
  • Paranna sivun käyttökokemusta ‐taulukossa näkyvät ongelmat, jotka eivät estäneet sivun indeksointia, mutta suosittelemme korjaamaan ne, jotta Google ymmärtää sivujasi paremmin. Klikkaamalla riviä näet tietosivun, jolta löydät kaikki URL-osoitteet, joilla on sama ongelma.
  • Katso dataa hakemistoon lisätyistä sivuista ‐linkin kautta löydät historiatiedot hakemistoon lisättyjen sivujen määrästä sekä esimerkkilistan, joka sisältää enintään 1 000 hakemistoon lisättyä URL-osoitetta.

Miten raporttia kannattaa tulkita

Ihannetilanteessa hakemistoon lisättyjen sivujen määrä suurenee sivuston kasvaessa. Jos näet määrissä laskuja tai piikkejä, tutustu vianetsintäosioon.

Tavoitteena on saada hakemistoon jokaisen sivun ensisijainen versio. Päällekkäisiä tai vaihtoehtoisia sivuja ei tule lisätä hakemistoon. Sivun merkitseminen päällekkäiseksi tai vaihtoehtoiseksi on yleensä hyvä asia. Se tarkoittaa sitä, että olemme löytäneet ensisijaisen sivun ja lisänneet sen hakemistoon. Voit löytää minkä tahansa URL-osoitteen ensisijaisen sivun käyttämällä URL-tarkastustyökalua.

Katso lisää syitä sivujen puuttumiseen.

Miten raporttia ei kannata tulkita

• 100-prosenttinen kattavuus: Älä odota, että kaikki sivustosi URL-osoitteet lisätään hakemistoon, vaan ainoastaan ensisijaiset sivut (kuvattu yllä).
  • Välitön hakemistoon lisääminen: Kun lisäät uutta sisältöä, Googlella voi kulua muutama päivä sen lisäämisessä hakemistoon. Voit vähentää tätä viivettä pyytämällä hakemistoon lisäämistä.

Tila

URL-osoitteen tila voi olla jokin seuraavista:

• Ei lisätty hakemistoon: URL-osoitetta ei ole lisätty hakemistoon hakemistovirheen tai hyväksyttävän syyn vuoksi (esimerkiksi jos sivun lisääminen hakemistoon on estetty robots.txt-tiedostolla tai kyseessä on päällekkäinen sivu). Syyt, joiden vuoksi URL-osoitteita ei lisätty hakemistoon, löytyvät Miksi sivuja ei lisätä hakemistoon ‑taulukosta. Tutustu kunkin syyn dokumentaatioon nähdäksesi, vaatiiko ongelma korjausta. Lähde-arvo kertoo, voitko mahdollisesti korjata ongelman.
  • Lisätty hakemistoon: Nämä URL-osoitteet on lisätty hakemistoon. Jos haluat nähdä esimerkin hakemistoon lisätyistä URL-osoitteista, klikkaa raportin yhteenvetosivulla olevan kaavion alta Katso dataa hakemistoon lisätyistä sivuista.

Syy

Syy, jonka vuoksi URL-osoitetta ei voitu lisätä hakemistoon. Katso alta ongelmien selitykset ja mahdolliset korjausohjeet.

Lähde

Taulukon Lähde-arvo näyttää, onko ongelman lähde Google vai verkkosivusto. Yleensä voit korjata vain ongelmat, joiden lähteeksi on merkitty "Verkkosivusto".

Vahvistaminen

Oletko pyytänyt ongelman korjauksen vahvistusta ja jos olet, mikä on vahvistusyrityksen tila. Suosittelemme priorisoimaan sellaisten ongelmien korjaamisen, joiden vahvistamisen tila on "Epäonnistui" tai "Ei aloitettu" ja lähde on "Verkkosivusto".

Korjausten vahvistaminen

Korjattuasi tietyn ongelman kaikki esiintymät sivustollasi voit pyytää Googlea vahvistamaan korjaukset. Jos kaikki havaitut esiintymät on korjattu, ongelmataulukossa näkyvä esiintymien määrä laskee nollaan ja siirretään taulukon loppuun.

Vahvistamisen hyödyt

Kun kerrot Googlelle, että olet korjannut kaikki tiettyyn ongelmatilaan tai ‑kategoriaan liittyvät ongelmat, tapahtuu seuraavaa:

• Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun Google on vahvistanut korjauksesi kaikissa URL-osoitteissa tai jos Google on löytänyt ongelman muita esiintymiä.
  • Voit seurata Googlen etenemistä korjausten vahvistamisessa ja nähdä lokin kaikista tarkistettavista sivuista sekä kunkin URL-osoitteen korjaustilan.

Tietyn sivustolla olevan ongelman korjaaminen ei ole välttämättä tarpeellista. Esimerkiksi robots.txt:n estämät URL-osoitteet on todennäköisesti estetty tarkoituksella. Päätä, miten haluat ratkaista kunkin ongelman.

Ongelmia voi myös korjata ilman vahvistusta. Google päivittää esiintymien määrän aina indeksoidessaan sivun, jolla on tunnettuja ongelmia, riippumatta siitä, pyysitkö erikseen korjauksen vahvistusta.

Ammattilaisvinkki: vahvista korjaukset sivustokartan mukaan
Voit nopeuttaa korjauspyyntöä luomalla ja lähettämällä sivustokartan, joka sisältää vain tärkeimmät sivusi. Suodata sitten raportti sivustokartan mukaan ennen kuin pyydät korjausta. Jos vahvistuspyyntö koskee vain osaa sivustosi URL-osoitteista, joihin ongelma vaikuttaa, se voi olla nopeampi käsitellä kuin pyyntö, joka sisältää kaikki sivustosi ongelmalliset URL-osoitteet.

Vahvistuksen aloittaminen

Näin voit kertoa Search Consolelle, että olet korjannut ongelman:

1. Korjaa kaikki ongelman esiintymät sivustollasi. Jos ohitit korjauksen, vahvistus keskeytetään Googlen löytäessä ongelmasta jäljellä olevan esiintymän.
  2. Avaa korjatun ongelman tietosivu. Klikkaa ongelmaa raportin ongelmalistalta.
    • ⚠️ Jos suodatat raportin tietyn sivustokartan mukaan, vahvistus koskee vain kohteita, jotka ovat sivustokartassa silloin, kun pyydät vahvistusta. Tämä saattaa olla tarkoituksellista, tai sitten ei. Sinun on joka tapauksessa hyvä olla siitä tietoinen.
  3. Klikkaa Vahvista korjaus. Älä klikkaa Vahvista korjaus uudelleen, ennen kuin vahvistus on onnistunut tai epäonnistunut. Lue, miten Google tarkistaa korjaukset.
  4. Voit seurata vahvistuksen etenemistä. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi. Saat ilmoituksen, kun vahvistus onnistuu tai epäonnistuu.
  5. Jos vahvistus epäonnistuu, voit klikata ongelman tietosivulta Näytä tiedot, niin näet virheellisen sivun URL-osoitteen. Korjaa tämä sivu, vahvista korjaus kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa, ja aloita vahvistus uudelleen.

Milloin URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma katsotaan korjatuksi?

URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma merkitään korjatuksi, kun toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

• Ongelmaa ei enää löydy sivulta URL-osoitteen indeksoinnin yhteydessä. AMP-tagivirheen kohdalla tämä voi tarkoittaa, että tagi on korjattu tai poistettu (jos tagi ei ole pakollinen). Vahvistusyrityksen aikana URL-osoitteen kohdalla lukee Hyväksytty.
  • Jos sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on poistettu, merkitty noindex-tagilla, vaatii todennusta tms.), ongelma katsotaan korjatuksi kyseisen URL-osoitteen osalta. Vahvistusyrityksen aikana sen vahvistuksen tila on Muu.

Ongelman elinkaari

Ongelman elinkaari alkaa, kun siitä havaitaan sivustolla ensimmäinen esiintymä, ja päättyy, kun viimeisimmän esiintymän korjausmerkinnästä on kulunut 90 päivää. Jos ongelma ei toistu 90 päivän kuluessa, se poistuu taulukosta.

Ongelman ensimmäisen havainnon päiväys määrittyy hetkestä, kun ongelma ensin havaittiin sen elinkaaressa, ja se pysyy muuttumattomana. Joten:

• Jos ongelman kaikki esiintymät on korjattu mutta 15 päivän kuluttua ilmenee uusi esiintymä, ongelma merkitään avoimeksi. Ensimmäisen havainnon päivämäärä säilyy alkuperäisenä.
  • Jos sama ongelma esiintyy uudelleen 91 päivän kuluttua esiintymän korjaamisesta, edellinen ongelma on jo suljettu. Tällöin uusi esiintymä tallennetaan uutena ongelmana ja ensimmäisen havainnon päivämääräksi asetetaan uusi havainnon päivä.
Vahvistusprosessi

Alla kuvataan, mitä tapahtuu, kun valitset Vahvista korjaus ‑valinnan ongelman tarkistamiseksi. Prosessi voi kestää useita päiviä tai pidempään, ja saat sähköpostitse ilmoituksia sen edistymisestä.

1. Kun valitset Vahvista korjaus, Search Console tarkistaa muutaman sivun välittömästi.
    • Jos nykyinen esiintymä on yhdelläkin näistä sivuista, vahvistus lopetetaan eikä vahvistuksen tila muutu.
    • Jos ongelmaa ei löydy esimerkkisivuilta, vahvistus jatkuu tilassa Aloitettu. Jos vahvistuksen aikana löytyy muita, erillisiä ongelmia, ne lasketaan mukaan toiseen ongelmatyyppiin. Vahvistus jatkuu.
  2. Search Console käy läpi kaikki tunnetut URL-osoitteet, joita ongelma koskee. Uudelleenindeksointijonoon ei lisätä koko sivustoa vaan ainoastaan URL-osoitteet, joilla on ongelman tunnettuja esiintymiä. Search Console tallentaa kaikkien tarkastettujen URL-osoitteiden tiedot vahvistushistoriaan, johon pääsee ongelman tietosivun kautta.
  3. Kun URL-osoite tarkistetaan:
    1. Jos ongelmaa ei löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyväksytty. Jos tämä on ensimmäinen vahvistuksen aikana tarkistettu esiintymä, ongelman vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyvältä näyttää.
    2. Jos URL-osoitetta ei enää löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi vaihtuu Muu (tämä ei ole virhetila).
    3. Jos ongelma on edelleen olemassa, ongelman tilaksi muutetaan Hylätty ja vahvistus päättyy. Jos kyseessä on tavallisen indeksoinnin aikana löytynyt uusi sivu, se katsotaan nykyisen ongelman yhdeksi esiintymäksi.
  4. Kun ongelmaan liittyvät URL-osoitteet on tarkistettu ja ongelma on korjattu, ongelman tilaksi muutetaan Hyväksytty. Vaikka kaikki esiintymät on korjattu, ongelman vakavuusaste ei muutu (Virhe tai Varoitus), vaan vain ongelmaan liittyvien kohteiden määrä (0).

Google voi havaita ongelman korjattuja esiintymiä, vaikka et aloittaisi vahvistusta. Jos Google havaitsee, että ongelman kaikki esiintymät on korjattu normaalin indeksoinnin aikana, ongelman määräksi ilmoitetaan raportissa nolla.

Uudelleenvahvistus

⚠️ Odota vahvistusjakson valmistumista ennen uuden pyytämistä, vaikka olisit korjannut osan ongelmista nykyisen jakson aikana.

Näin voit aloittaa epäonnistuneen vahvistuksen uudelleen:

1. Siirry epäonnistuneen vahvistuksen lokiin: Avaa epäonnistuneen vahvistuksen ongelman tietosivu ja valitse Näytä tiedot.
  2. Klikkaa Aloita uusi vahvistus.
  3. Vahvistaminen alkaa uudelleen kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa tai Epäonnistui. Myös mahdollisten uusien, tavallisen indeksoinnin jälkeen havaittujen esiintymien korjaus vahvistetaan. Hyväksytty- tai Muu-merkittyjä URL-osoitteita ei tarkisteta uudelleen.
  4. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.

Vahvistuksen etenemisen näkeminen

Jos haluat nähdä nykyisen vahvistuspyynnön etenemisen, tai jos viimeisen vahvistuspyynnön historia ei edisty:

1. Avaa ongelman tietosivu. Avaa ongelman tietosivu klikkaamalla päätietosivun ongelmariviä.
  2. Avaa pyynnön vahvistussivu klikkaamalla Näytä tiedot.
    • Pyynnössä mainittujen URL-osoitteiden esiintymän tila näkyy taulukossa.
    • Esiintymätila koskee tutkimaasi ongelmaa. Yhden sivun ongelman tila saattaa olla Hyväksytty, mutta saman sivun muiden ongelmien tila voi olla Hylätty, Odottaa tai Muu.
    • AMP-raportissa ja sivun hakemistoraportissa vahvistushistoriasivun merkinnät on ryhmitelty URL-osoitteiden mukaan.
    • Mobiilikäytettävyys- ja Rich-tulokset-raporteissa kohteet ryhmitellään URL-osoitteen ja strukturoidun datakohteen yhdistelmän perusteella (kohteen nimiarvon mukaisesti).
Vahvistuspyynnön tila

Ongelman vahvistuksen tilat ovat seuraavat:

• Ei aloitettu: Vähintään yksi ongelman esiintymä ei ole koskaan saanut vahvistuspyyntöä.
    Seuraavat vaiheet:
    1. Klikkaa ongelmaa nähdäksesi lisätietoja virheestä. Tarkasta sivut yksitellen nähdäksesi esimerkkejä ongelmasta verkossa olevilla sivuilla.
    2. Klikkaa tietosivun Lisätietoja-painiketta, niin näet ongelman tiedot.
    3. Klikkaa taulukon esimerkkiriviä lukeaksesi lisätietoja tietystä virheestä.
    4. Korjaa sivut ja aloita vahvistus klikkaamalla Vahvista korjausVahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.
  • Aloitettu: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, eikä ongelman jäljellä olevia esiintymiä ole vielä löydetty.
    Seuraava vaihe: Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on tarvittaessa myös toimintaohjeet.
  • Hyvältä näyttää: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, ja kaikki tähän mennessä tarkastetut ongelman esiintymät on korjattu.
    Seuraava vaihe: Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on myös toimintaohjeet.
  • Hyväksytty:Yhtään ongelman tunnettua esiintymää ei enää löydy (tai kyseinen URL-osoite ei ole enää käytettävissä). Tähän tilaan pääsee vain valitsemalla Vahvista korjaus (jos esiintymiä poistuu ilman vahvistuspyyntöä, tilaksi muutetaan –).
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • –: Google havaitsi, että ongelma on korjattu kaikkien URL-osoitteiden osalta, vaikket aloittanut vahvistusta.
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • Hylätty: Ongelma on Vahvista-valinnan jälkeen edelleen tietyllä osalla sivuista.
    Seuraavat vaiheet: Korjaa ongelma ja aloita vahvistus uudelleen.
Esiintymän vahvistuksen tila

Vahvistuspyynnön jälkeen ongelman jokaiselle esiintymälle määritellään jokin seuraavista vahvistuksen tiloista:

• Odottaa: Vahvistusjonossa. Tämä esiintymä oli sivulla Googlen edellisen tarkistuksen aikana.
  • Hyväksytty: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Ongelman esiintymää ei enää löytynyt Googlen tarkistuksessa. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Hylätty: Google löysi edelleen ongelman esiintymän. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Muu: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Google ei saanut yhteyttä esiintymän URL-osoitteeseen tai (strukturoidun datan tapauksessa) ei enää löytänyt kohdetta sivulta. Tämä on sama kuin Hyväksytty.

Huomaa, että saman URL-osoitteen eri ongelmien tilat voivat poiketa toisistaan. Jos esimerkiksi tietyllä sivulla on ongelmat X ja Y, X:n vahvistuksen tila voi olla Hyväksytty ja samalla sivulla olevan Y-ongelman vahvistuksen tila voi olla Odottaa.

Sivustokarttasuodatin

Jos haluat suodattaa hakemiston tulokset sen mukaan, sisältyvätkö ne sivustokarttaan, voit käyttää kaavion yläpuolella olevaa avattavaa suodatinta. Käytettävissä on seuraavat vaihtoehdot:

• Kaikki tunnetut sivut [oletus]: Näyttää kaikki Googlen tuntemat URL-osoitteet riippumatta siitä, ovatko ne sivustokartassa.
  • Kaikki lähetetyt sivut: Näyttää vain URL-osoitteet, jotka kuuluvat sivustokarttaan tai sivustokarttahakemistoon, joka on lähetetty Sivustokarttaraportin tai sivustosi robots.txt-tiedoston kautta.
  • Vain sivut, joita ei ole lähetetty: Näyttää vain URL-osoitteet, jotka eivät ole sivustokartassa, joka on lähetetty Sivustokarttaraportin tai sivustosi robots.txt-tiedoston kautta.
  • Tietyssä sivustokartassa oleva URL-osoite: Näyttää vain URL-osoitteet, jotka kuuluvat sivustokarttaan tai sivustokarttahakemistoon, joka on lähetetty Sivustokarttaraportin tai sivustosi robots.txt-tiedoston kautta.

URL-osoite katsotaan sivustokartan kautta lähetetyksi, vaikka se olisi löydetty myös jollakin muulla tavalla (kuten tavalliseen tapaan toisen indeksoidun sivun kautta).

Tietosivu

Voit avata sellaisten sivustolla olevien URL-osoitteiden tietosivun, joilla on sama ongelma tai tila, klikkaamalla yhteenvetosivun riviä. Voit nähdä lisätietoja valitsemastasi ongelmasta klikkaamalla sivun yläreunasta Lue lisää.

Tämän sivun kaaviossa näkyy ongelmaan liittyvien sivujen määrä eri aikoina.

Esimerkkitaulukossa on esimerkkejä sivuista, joihin ongelma vaikuttaa. Listassa ei välttämättä näy kaikkia ongelman sisältäviä URL-osoitteita, ja siinä on enintään 1 000 riviä. Jokaisella esimerkkirivillä on seuraavat toiminnot:

• Katso lisätietoja URL-osoitteesta klikkaamalla sen riviä.
  • avaa URL-osoitteen uudella välilehdellä.
  • avaa kyseisen URL-osoitteen URL-tarkastuksen.
  • kopioi URL-osoitteen.

Korjattuasi kaikki tietyn ongelman virheet tai varoitukset voit kertoa Googlelle, että olet korjannut ongelman, valitsemalla Vahvista korjaus.

Mainitaanko URL-osoitteen yhteydessä ongelma, jonka olet jo korjannut? Olet ehkä korjannut ongelman Googlen edellisen indeksointikerran JÄLKEEN. Tarkista tästä syystä URL-osoitteen indeksointiajankohta, jos raporttiin on merkitty jo korjaamasi ongelma. Tarkista ja vahvista korjaus ja pyydä sitten hakemistoon lisäämistä uudelleen.

Raportin jakaminen

Voit jakaa ongelman tiedot kattavuus- tai parannusraportissa klikkaamalla sivulla olevaa Jaa-painiketta . Linkki antaa käyttöoikeuden vain nykyiseen ongelman tietosivuun sekä ongelmaan liittyviin vahvistushistoriasivuihin. Nämä ovat kaikkien nähtävillä, joilla on linkki. Se ei anna resurssillesi muiden sivujen käyttöoikeutta tai jaetulle käyttäjälle oikeutta suorittaa mitään toimia verkko-omaisuudessasi tai tililläsi. Voit peruuttaa linkin milloin tahansa poistamalla tämän sivun jakamisen käytöstä.

Raporttidatan vieminen

Monissa raporteissa on vientipainike , jolla voit viedä raporttidatan. Sekä kaavio- että taulukkodata viedään. Raportin arvot ~ tai - (ei saatavilla / ei ole numero) näkyvät nollina ladatussa datassa.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Taulukko on lajiteltu sen mukaan, mitkä ovat mielestämme tärkeimpiä ongelmia. Näin voit tutkia tiettyä hakemistovirheiden taulukossa olevaa syytä:

1. Klikkaa Miksi sivuja ei lisätä hakemistoon ‑taulukon riviä. Päätä hakemistoon lisäämättä jättämisen syyn ja hakemistotavoitteesi perusteella, onko ongelma todellinen, ja lähde-arvon perusteella, voitko korjata sen itse.
  2. Lue tarkemmat tiedot ongelmasta.
  3. Tarkasta esimerkki-URL-osoite, johon ongelma vaikuttaa:
    1. Avaa kyseisen URL-osoitteen tarkastus klikkaamalla tarkastuskuvaketta esimerkkitaulukossa olevan osoitteen vierestä.
    2. Katso URL-osoitteen indeksointi- ja hakemistotiedot URL-tarkastusraportin osioista Kattavuus > Indeksointi ja Kattavuus > Hakemistoon lisääminen.
    3. Testaa sivun live-versio valitsemalla Testaa live-URL-osoite.

Yleisiä ongelmia hakemistoon lisäämisessä ja ratkaisuja niihin

Tässä on esimerkkejä yleisimmistä hakemistoon lisäämisen ongelmista, joita raportissa saattaa esiintyä:

Hakemistoon lisättyjen sivujen kokonaismäärän lasku ilman vastaavia virheitä

Jos hakemistoon lisättyjen sivujen kokonaismäärä laskee, mutta virheiden määrä ei kasva vastaavasti, olet ehkä estänyt pääsyn nykyisille sivuille (robots.txt-tiedoston, noindex-tagin tai kirjautumisvaatimuksen kautta). Etsi sellaisia piikkejä hakemistoon lisäämättömien URL-osoitteiden määrässä, jotka vastaavat lisättyjen sivujen määrän laskua.

Enemmän hakemistoon lisäämättömiä kuin lisättyjä sivuja

Jos hakemistoon lisäämättömiä sivuja on enemmän kuin hakemistoon lisättyjä, tarkista syy raportista. Yleisiä syitä hakemistoon lisäämättömien sivujen suurelle määrälle:

• Sinulla on käytössä robots.txt-sääntö, joka estää Googlea lisäämästä hakemistoon suuria osia sivustostasi. Jos olet estänyt väärät sivut, poista niiden esto.
  • Sivustollasi on suuri määrä päällekkäisiä sivuja. Tämä johtuu luultavasti siitä, että yleinen luokka (esimerkiksi: tyyppi=mekko, väri=vihreä tai lajittelu=hinta) suodatetaan tai lajitellaan parametrien avulla. Näitä sivuja ei todennäköisesti pitäisi lisätä hakemistoon, jos ne näyttävät samaa sisältöä, joka vain lajitellaan, suodatetaan tai löydetään eri tavoilla.
Virhepiikit

Virhepiikkien syynä voi olla esimerkiksi sivuston malliin tehty muutos. Ongelma voi johtua myös lähettämästäsi sivustokartasta, jossa näkyvien URL-osoitteiden indeksointi on estetty robots.txt-tiedoston, noindex-tagin tai kirjautumisvaatimuksen kautta.

Jos näet virhepiikin:

1. Voit yrittää selvittää virheiden tai hakemistoon lisättyjen sivujen kokonaismäärään vaikuttavan ongelman syyn tarkistamalla, onko kokonaismäärien ja yhteenvetosivulla virherivin viereisessä sparkline-kaaviossa näkyvien tietojen välillä yhteyttä.
  2. Jos jokin virhe näyttää vaikuttavan virhepiikkiin, voit avata sen tietosivun klikkaamalla. Virhetyypin kuvaus sisältää ohjeita ongelman käsittelyyn.
  3. Klikkaa ongelmaa ja tarkasta esimerkkisivu, niin näet siellä esiintyvän virheen.
  4. Korjaa virheen kaikki esiintymät ja pyydä vahvistusta valitsemalla kyseisen syyn tietosivulta Vahvista korjaus. Lue lisää vahvistuksesta.
  5. Sinulle lähetetään ilmoituksia vahvistuksen edetessä, mutta voit myös palata muutaman päivän kuluttua tarkistamaan, onko virhemäärä laskenut.
Palvelinvirheet
Palvelinvirhe tarkoittaa, että Googlebot ei päässyt URL-osoitteeseen, pyyntö aikakatkaistiin tai sivustosi oli varattu. Googlebot ei siis voinut suorittaa pyyntöä.
Tarkista sivustosi isännän tila Indeksointitilastot-raportista, niin näet, onko Google ilmoittanut sivuston saatavuusongelmista, jotka voit vahvistaa ja korjata.

Palvelinyhteyksien testaaminen

Voit yrittää toistaa sivun hakemistoraportissa näkyvän palvelinvirheen käyttämällä URL-tarkastustyökalua. Huomaa, että palvelinvirheet voivat olla tilapäisiä, joten live-testi voi onnistua, vaikka Googlen indeksointi epäonnistuisi palvelinvirheen vuoksi.

Palvelimen yhteysvirheiden korjaaminen

• Tarkista viimeaikainen isännän saatavuus Indeksointitilastot-raportista. Siitä näet, onko sivustollasi jatkuva tai laaja ongelma.
  • Vähennä turhaa sivujen lataamista dynaamisten sivupyyntöjen yhteydessä.
    Jos sivusto näyttää saman sisällön useissa URL-osoitteissa, se jakaa sisältöä dynaamisesti (esimerkiksi osoitteissa www.example.com/kengät.php?väri=punainen&koko=7 ja www.example.com/kengät.php?koko=7&väri=punainen näytetään sama sisältö). Dynaaminen sivu saattaa vastata liian hitaasti, mikä aiheuttaa aikakatkaisun. Palvelin voi myös palauttaa ilmoituksen ylikuormittumisesta ja pyytää Googlebotia indeksoimaan sivuston hitaammin. Suosittelemme yleensä käyttämään lyhyitä parametriluetteloita. Älä myöskään käytä parametreja liikaa.
  • Varmista, ettei sivustosi isännöintipalvelin ole kaatunut, ylikuormittunut tai ettei sitä ole määritetty väärin.
    Jos yhteyteen, aikakatkaisuihin tai vastauksiin liittyvät ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä verkkopalvelusi isännöijään ja harkitse sivustosi liikenneresurssien lisäämistä.
  • Varmista, ettet estä Googlea vahingossa.
    Google saatetaan estää koko järjestelmää koskevan ongelman takia, kuten virheellisen DNS- tai palomuurimäärityksen, DoS-suojausjärjestelmän tai sisällönhallintajärjestelmän takia. Suojausjärjestelmät ovat tärkeä osa hyvää sivuston ylläpitoa, ja ne on usein asetettu estämään automaattisesti epätavallisen korkeat palvelinpyyntöjen määrät. Googlebot tekee kuitenkin usein ihmiskäyttäjiä enemmän pyyntöjä, joten se voi laukaista suojausjärjestelmän. Tällöin Googlebotia estetään indeksoimasta sivustoasi. Voit korjata ongelman tarkistamalla, mikä sivustosi infrastruktuurin osa estää Googlebotin, ja poistamalla eston. Jos et voi itse hallinnoida palomuuria, ota yhteyttä verkkopalveluntarjoajaasi.
  • Harkitse tarkkaan, miten hallinnoit sivustosi indeksointia.
    Jotkut verkkovastaavat estävät tarkoituksellisesti Googlebotia käyttämästä sivustojaan, mahdollisesti yllä kuvatun palomuurin avulla. Näissä tapauksissa tarkoituksena ei yleensä ole koko Googlebotin estäminen, vaan sivuston indeksoinnin hallinnoiminen. Jos haluat hallinnoida indeksointia, seuraa näitä ohjeita:
404-virheet

Yleensä kannattaa korjata vain 404-virheet, joihin olet linkittänyt tai jotka olet lisännyt sivustokarttaan. Jos sivu on siirretty, ohjaa uudelle sivulle 3XX-uudelleenohjauksella. Lue lisää 404-virheiden arvioinnista ja korjaamisesta.

Puuttuvat sivut tai sivustot

Jos sivu puuttuu raportista kokonaan, syy on luultavasti jokin seuraavista:

• Google ei tiedä sivun olemassaolosta. Huomioitavaa sivujen löydettävyydestä:
    • Jos sivusto tai sivu on uusi, Google ei välttämättä huomaa ja indeksoi sitä heti.
    • Jotta Google voi saada tiedon sivusta, sinun on joko lähetettävä sivustokartta tai sivun indeksointipyyntö tai Googlen on löydettävä jotakin kautta linkki sivullesi.
    • Kun Google tuntee sivun URL-osoitteen, voi kestää hetken (korkeintaan muutaman viikon) ennen kuin Google indeksoi osan sivustosta tai koko sivuston.
    • Hakemistoon lisääminen ei tapahdu koskaan hetkessä, vaikka tekisit indeksointipyynnön suoraan.
    • Google ei takaa, että kaikki sivut lisätään Googlen hakemistoon.
  • Google ei pääse sivulle (se edellyttää kirjautumista tai ei muuten ole kaikkien käytettävissä verkossa).
  • Sivulla on noindex-tagi, joka estää Googlea lisäämästä sivun hakemistoon.
  • Sivu on jätetty pois hakemistosta jostakin syystä.

Korjaaminen:

Testaa sivun ongelma URL-tarkastustyökalulla. Jos sivua ei löydy sivun hakemistoraportista mutta se on URL-tarkastusraportin mukaan lisätty hakemistoon, se on luultavasti lisätty äskettäin ja ilmestyy raporttiin pian. Jos sivua ei URL-tarkastustyökalun mukaan ole lisätty hakemistoon (odotettu tulos), testaa live-sivu. Live-sivun testituloksista pitäisi käydä ilmi ongelman laatu. Saat ohjeet ongelman korjaamiseen testistä ja sen dokumentaatiosta.

Usein kysyttyä

Miksi sivuni on hakemistossa? En halua sen näkyvän siellä.

Google voi lisätä hakemistoon minkä tahansa löytämänsä URL-osoitteen, ellet lisää sivulle noindex-sääntöä (tai jos sivu on estetty tilapäisesti). Google voi löytää sivun useilla eri tavoilla, esimerkiksi jos joku toinen on linkittänyt sivullesi toiselta sivustolta.

• Jos haluat, että sivusi estetään Google Haun tuloksista, voit edellyttää jonkinlaista kirjautumista sivulle tai käyttää sivulla noindex-sääntöä. Robots.txt-säännön käyttämistä ei suositella sivun estämiseen, ja se estää Googlea näkemästä noindex-sääntöä.
  • Jos haluat, että sivusi poistetaan Google Haun tuloksista sen löytymisen jälkeen, seuraa näitä ohjeita.

Miksi sivustoani ei ole lisätty hakemistoon uudestaan viime aikoina?

Google lisää sivut hakemistoon uudelleen erilaisten ehtojen perusteella, esimerkiksi sen mukaan, miten usein sivu vaikuttaa muuttuvan. Jos sivustosi ei muutu usein, sen päivitysväli saattaa olla hitaampi. Tämä ei aiheuta ongelmaa, jos sivusi eivät ole muuttuneet. Jos sivusi on muuttunut viimeisimmän indeksoinnin jälkeen merkittävästi, voit pyytää Googlea indeksoimaan sen uudelleen. Muista kuitenkin, että Google indeksoi sivut automaattisesti uudelleen. Älä siis pyydä uudelleenindeksointia, ellei kyseessä ole tärkeä muutos, jota Google ei näytä havainneen vähään aikaan (vähintään viikkoon).

Voitteko indeksoida sivuni/sivustoni uudelleen?

Pyydä Googlea indeksoimaan se uudelleen.

Miksi niin monia sivuistani ei ole lisätty hakemistoon?

Katso sivun hakemistoraportissa luetellut syyt. Tässä ovat yleisimmät syyt siihen, miksi suuria URL-osoitemääriä ei lisätä hakemistoon:

• Sinulla on käytössä robots.txt-sääntö, joka estää Googlea lisäämästä hakemistoon suuria osia sivustostasi. Nämä sivut on merkitty sivun hakemistoraportissa robots.txt-tiedoston estämiksi. Etsi ja poista estosääntö robots.txt-tiedostosta.
  • Sivustollasi on suuri määrä päällekkäisiä sivuja. Tämä johtuu yleensä siitä, että yleinen luokka (esimerkiksi: tyyppi=mekko, väri=vihreä tai lajittelu=hinta) suodatetaan tai lajitellaan parametrien avulla. Sivut merkitään sivun hakemistoraportissa päällekkäisiksi tai vaihtoehtoisiksi. Google ei lisää hakemistoon päällekkäisiä versioita sivusta.
  • URL-osoite uudelleenohjaa toiseen URL-osoitteeseen. Hakemistoon lisätään vain kohdesivu, ei uudelleenohjausosoitetta.

Googlella ei pääsyä sivustokarttaani

Varmista, että sivustokarttasi ei ole robots.txt:n estämä, että se on hyväksytty ja että käytät oikeaa URL-osoitetta robots.txt-merkinnässäsi tai lähettäessäsi sivustokarttaraportin. Voit testata sivustokartan URL-osoitteen käyttämällä yleisessä käytössä olevaa sivustokartan testaustyökalua.

Miksi Google jatkaa poistetun sivun indeksointia?

Google jatkaa kaikkien tunnettujen URL-osoitteiden indeksointia, vaikka ne palauttaisivat 4XX-virheitä jonkin aikaa, jos virhe on tilapäinen. URL-osoitetta ei indeksoida ainoastaan, jos se palauttaa noindex-säännön.

Selkeyden vuoksi sivun hakemistoraportissa näkyvät vain URL-osoitteet, joissa on havaittu 404-virheitä viimeisen kuukauden aikana.

Näen oman sivuni, joten miksi Google ei?

Selvitä URL-tarkastustyökalulla, näkeekö Google live-sivun. Jos sivua ei näy, työkalussa pitäisi näkyä tälle syy. Jos sivu näkyy, ongelmana on luultavasti se, että pääsyyn liittyvä virhe on korjattu edellisen indeksoinnin jälkeen. Tee live-indeksointi URL-tarkastustyökalun avulla ja pyydä hakemistoon lisäämistä.

URL-tarkastustyökalussa ei näy ongelmia, mutta sivun hakemistoraportissa näkyy. Miksi?

Olet ehkä korjannut virheen sen jälkeen, kun Google indeksoi URL-osoitteen viimeksi. Katso URL-osoitteen indeksointipäivää (sen pitäisi näkyä joko URL-osoitteen tietosivulla sivun hakemistoraportissa tai hakemistoon lisätyn version näkymässä URL-tarkastustyökalussa). Selvitä, teitkö korjauksia sivun indeksoinnin jälkeen.

URL-osoitteen live-tarkastus ei myöskään testaa kaikkia sivun hakemistoraportissa käsiteltyjä ongelmia. Esimerkiksi päällekkäisyys- tai ensisijaisuusehtoja ei testata live-testissä.

Miten selvitän tietyn URL-osoitteen hakemistotilan?

URL-tarkastustyökalun avulla voit selvittää tietyn URL-osoitteen hakemistoon lisäämisen tilan. Sivun hakemistoraportissa et voi etsiä tai suodattaa tuloksia URL-osoitteen mukaan.

Hakemistoon lisäämisen syyt

Jos sivua ei ole lisätty hakemistoon tai hakemistoon lisääminen aiheuttaa ongelmia, Sivun hakemistoraportissa voi näkyä seuraavia syitä:

Ei lisätty hakemistoon

Näitä sivuja ei ole lisätty hakemistoon, mutta tämä ei välttämättä johdu virheestä. Lue tarkka kuvaus ja katso, onko kyseessä virhe, joka sinun täytyy korjata.

Palvelinvirhe (5xx)

Palvelimesi palautti 500-tason virheen, kun sivua pyydettiin. Lue lisää kohdasta Palvelinvirheiden korjaaminen.

Uudelleenohjausvirhe

Google on havainnut jonkin seuraavista uudelleenohjausvirheistä:

• Liian pitkä uudelleenohjausketju
  • Uudelleenohjaussilmukka
  • Uudelleenohjausosoite ylitti URL-osoitteiden enimmäispituuden
  • Virheellinen tai tyhjä URL-osoite uudelleenohjausketjussa

Verkkosivujen virheenkorjaustyökaluilla, esim. Lighthousella, saat lisätietoja uudelleenohjauksesta.

robots.txt-tiedosto esti URL-osoitteen

Sivustosi robots.txt-tiedosto esti tämän sivun. Voit varmistaa asian robots.txt-testaustyökalulla. Huomaa, että sivu saatetaan silti lisätä hakemistoon muilla keinoin. Jos Google löytää muita tietoja sivusta lataamatta sitä, on hyvin pieni mahdollisuus, että sivu saatetaan lisätä hakemistoon. Estääksesi Googlea lisäämästä sivua hakemistoon poista robots.txt-esto ja käytä noindex-sääntöä.

URL-osoitteella on noindex-merkintä

Google yritti lisätä sivun hakemistoon, mutta ei voinut tehdä sitä noindex-säännön vuoksi. Jos et halua sivua hakemistoon, esto toimii niin kuin pitää. Jos haluat, että sivu lisätään hakemistoon, poista noindex-sääntö.

Näin voit varmistua ongelmasta:

1. Klikkaa taulukossa olevan URL-osoitteen vierestä tarkastuskuvaketta .
  2. Kohdassa Kattavuus > Hakemistoon lisääminen > Sallitaanko hakemistoon lisääminen? pitäisi näkyä ilmoitus, että noindex-sääntö estää hakemistoon lisäämisen. Voit hakea sivun lähteestä tai vastausten otsikoista "noindex"-sanalla.
  3. Näin vahvistat, että live-versiossa on edelleen noindex-tagi:
    1. Valitse Testaa live-URL-osoite
    2. Tarkista kohdasta Saatavuus > Hakemistoon lisääminen > Sallitaanko hakemistoon lisääminen? näkyykö noindex-sääntö edelleen. Jos sitä ei näy, voit pyytää Googlea lisäämään sivun hakemistoon uudelleen valitsemalla Pyydä lisäämään hakemistoon. Jos noindex-sääntö näkyy edelleen, sinun on poistettava se, jotta sivu voidaan lisätä hakemistoon.
  4. Jos haluat, että tämä sivu indeksoidaan, sinun on poistettava tagi tai HTTP-otsikko.

404-uudelleenohjaus

Sivupyyntö palauttaa 404-uudelleenohjauksen. Tämä tarkoittaa sitä, että sivu näyttää käyttäjäystävällisen ei löydy ‑ilmoituksen ilman 404-HTTP-vastauskoodia. Jos sivua ei todella löydy, suosittelemme palauttamaan 404-vastauskoodin ja ilmoittamaan sivulla, että kyseessä ei ole 404-uudelleenohjaus. Jos haluat nähdä, miten Google näkee sivun, tee sivulle URL-osoitteen live-tarkastus ja valitse Katso testattu sivu, niin näet kuvakaappauksen siitä, miten Google renderöi sivun. Katso, miten voit korjata 404-uudelleenohjauksen.

Estetty luvattoman pyynnön vuoksi (401)

Todennusvaatimus estää Googlebotia käyttämästä sivua (401-vastaus). Jos haluat, että Googlebot voi lisätä sivun hakemistoon, poista sivun todennusvaatimukset tai anna Googlebotille lupa päästä sivuillesi vahvistamalla sen identiteetti. Voit vahvistaa virheen vierailemalla sivulla incognito-tilassa.

Ei löydy (404)

Sivupyyntö palautti 404-virheen. Google löysi tämän URL-osoitteen ilman erillistä pyyntöä tai sivustokarttaa. Google on voinut löytää URL-osoitteen linkkinä toiselta sivulta, tai sivu on voitu tällä välin poistaa. Googlebot yrittää luultavasti jonkin aikaa löytää URL-osoitetta. Googlebotia ei voi saada pysyvästi unohtamaan URL-osoitetta, mutta se indeksoi osoitteen jatkossa yhä harvemmin. 404-vastaukset eivät välttämättä ole ongelma, jos sivu on poistettu eikä sitä ole korvattu toisella sivulla. Jos sivu on siirretty, käytä 301-uudelleenohjausta. Lue lisää kohdasta 404-virheiden korjaaminen.

Estetty, koska pääsy kielletty (403)

HTTP 403 tarkoittaa, että käyttäjäagentti antoi kirjautumistiedot, mutta sille ei annettu pääsyoikeutta. Googlebot ei kuitenkaan koskaan anna kirjautumistietoja, joten palvelimesi näyttää tämän virheilmoituksen virheellisesti. Sivua ei lisätä hakemistoon.

Jos haluat Googlebotin lisäävän tämän sivun hakemistoon, sinun tulee joko sallia kirjautumattomat käyttäjät tai nimenomaisesti sallia Googlebotin pyynnöt ilman todennusta (sinun kannattaa kuitenkin vahvistaa sen identiteetti).

URL-osoite estetty toisen 4xx-virheen vuoksi

Palvelin kohtasi 4xx-virheen, joka ei koske mitään muuta tässä kuvattua virhetyyppiä. Yritä korjata sivun virheet URL-tarkastustyökalun avulla.

Sivunpoistotyökalun estämä

Sivu on parhaillaan estetty URL-osoitteen poistopyynnön vuoksi. Sen on voinut estää omaisuuden ylläpitäjä Search Consolessa tai hyväksytyn pyynnön lähettänyt sivuston kävijä.

Tarkista poistopyynnön lähettäjä käyttämällä URL-poistotyökalua. Poistopyynnöt ovat voimassa vain noin 90 päivää poistopäivän jälkeen. Tämän jälkeen Googlebot voi palata sivulle ja yrittää lisätä sen hakemistoon, vaikka et lähettäisi uutta lisäyspyyntöä. Jos et halua, että sivu lisätään hakemistoon, käytä noindex-tagia, lisää sivulle todennusvaatimus tai poista sivu.

Indeksoitu, ei tällä hetkellä hakemistossa

Google indeksoi sivun, mutta ei lisännyt sitä hakemistoon. Se saatetaan lisätä hakemistoon myöhemmin. Sivua ei tarvitse lähettää indeksoitavaksi uudelleen.

Havaittu, ei tällä hetkellä hakemistossa

Google löysi sivun, mutta ei vielä indeksoinut sitä. Google halusi indeksoida URL-osoitteen kuten yleensä, mutta tämän arveltiin ylikuormittavan sivustoa, joten Google lykkäsi indeksointia. Tästä johtuen raportin indeksointipäivämäärä on tyhjä.

Vaihtoehtoinen sivu, jossa on oikea ensisijainen tagi

Tämä sivu on merkitty toisen sivun vaihtoehtoiseksi versioksi (eli AMP-sivu, jonka ensisijainen sivu on tietokoneversio, ensisijaisen tietokonesivun mobiiliversio tai ensisijaisen mobiilisivun tietokoneversio). Se johtaa oikealle ensisijaiselle sivulle, joka on lisätty hakemistoon, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään. Search Console ei havaitse sivujen vaihtoehtoisia kieliversioita.

Sivu on kopio, jolla ei ole käyttäjän valitsemaa ensisijaista osoitetta

Tämä sivu on kopio toisesta sivusta, vaikka se ei näytä haluamaasi ensisijaista sivua. Google on valinnut toisen sivun tämän sivun ensisijaiseksi versioksi, joten tätä sivua ei näytetä Haussa. Tarkasta tämä URL-osoite nähdäksesi, mikä URL-osoite on Googlen mielestä ensisijainen.

Tämä ei ole virhe, mutta se toimii oikein, koska Google ei näytä päällekkäisiä sivuja. Jos Google on mielestäsi valinnut väärän URL-osoitteen ensisijaiseksi sivuksi, voit merkitä haluamasi sivun ensisijaiseksi. Jos sivu ei mielestäsi ole Googlen valitsemasta ensisijaisesta sivusta, varmista, että sisältö eroaa merkittävästi näiden kahden sivun välillä.

Sivu on kopio, joten Google valitsi eri ensisijaisen osoitteen kuin käyttäjä

Sivu on merkitty tietyn sivujoukon ensisijaiseksi sivuksi, mutta Google uskoo, että toinen URL-osoite sopisi paremmin ensisijaiseksi. Google on lisännyt hakemistoon sivun, jota se pitää ensisijaisena sivuna.

1. Tarkista tämä URL-osoite, jotta näet Googlen valitseman ensisijaisen URL-osoitteen kohdassa Sivujen hakemistotiedot > Googlen valitsema ensisijainen osoite.
  2. Katso valitsemasi ensisijainen sivu kohdasta Sivujen hakemistotiedot > Käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite.
  3. Tarkista selaimessa nykyinen sivu, käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite ja Googlen valitsema ensisijainen osoite.
  4. Tämä virhe tarkoittaa, että testattu sivu ei ole Googlen mielestä kopio käyttäjän ilmoittamasta ensisijaisesta osoitteesta. Sen sijaan Google uskoo, että testattu sivu on Googlen valitseman ensisijaisen osoitteen kopio.
    • Jos testattu sivu on Googlen valitsema ensisijainen osoite, Google uskoo, että testattu sivu ei ole samanlainen kuin muut sivut.
    • Jos käyttäjän ilmoittama ensisijainen osoite ei ole samanlainen kuin nykyinen sivu, Google ei koskaan valitse kyseistä URL-osoitetta ensisijaiseksi. Päällekkäisen sivun on oltava samanlainen kuin ensisijainen sivu. (Tätä tarkoittaa, että sivu on päällekkäinen.)

Uudelleenohjauksen sisältävä sivu

Tämä on muu kuin ensisijainen URL-osoite, joka uudelleenohjaa toiselle sivulle. URL-osoitetta ei lisätä hakemistoon. Uudelleenohjauksen kohde-URL-osoite saattaa olla lisätty hakemistoon tai ei, riippuen siitä, mitä Google ajattelee kyseisestä kohde-URL-osoitteesta.

Ensisijainen URL-osoite, joka sisältää uudelleenohjauksen, voidaan lisätä hakemistoon.

Jos katsot tätä URL-osoitetta URL-tarkastusraportissa, hakemistoon lisätyt tiedot koskevat testattua URL-osoitetta (ottamatta huomioon uudelleenohjauksia). Jos haluat nähdä tähän URL-osoitteeseen liittyvän ensisijaisen URL-osoitteen hakemistotilan (URL-osoite, joka löytyy Google-hakemistosta), klikkaa INSPECT-painiketta Sivujen hakemistotiedot > Indeksointi-osiossa raportissa.

Live-URL-osoitteen tarkastustesti seuraa uudelleenohjauksia ja testaa sitten lopullista URL-osoitetta, vaikka live-testi ei osoita, että se seuraa uudelleenohjausta.

Varoitus

Varoitukset näkyvät sivun hakemistoraportin yhteenvetosivulla olevassa Paranna sivun käyttökokemusta ‑taulukossa. Ongelmat eivät estä sivun lisäämistä hakemistoon, mutta ne heikentävät Googlen kykyä ymmärtää sivujasi ja lisätä niitä hakemistoon.

Lisätty hakemistoon, mutta robots.txt:n estämä

Tämä sivu lisättiin hakemistoon, vaikka sivustosi robots.txt-tiedosto esti sen. Google noudattaa aina robots.txt-tiedoston ohjeita, mutta tämä ei välttämättä estä hakemistoon lisäämistä, jos joku muu linkittää sivullesi. Google ei pyydä ja indeksoi sivua, mutta se voidaan silti lisätä hakemistoon käyttämällä estetylle sivullesi viittaavan sivun tietoja. Robots.txt-säännön takia kaikki Google Haun tuloksissa näkyvät sivun katkelmat ovat todennäköisesti rajallisia.

Seuraavat vaiheet:

Sivu lisätty hakemistoon ilman sisältöä

Tämä sivu näkyy Google-hakemistossa, mutta jostain syystä Google ei voinut lukea sen sisältöä. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että sivu on naamioitu Googlelta tai muodossa, jota Google ei voi lisätä hakemistoon. Kyse ei ole robots.txt-estosta. Tarkista sivu ja katso lisätietoja Kattavuus-osiosta.

Lisätty hakemistoon

Hakemistoon lisättyjen URL-osoitteiden määrä näkyy yhteenvetosivun kaaviossa. Näet URL-osoitteiden esimerkkiluettelon ja lisätietoa niistä klikkaamalla kaavion alapuolelta Katso dataa hakemistoon lisätyistä sivuista.

Sivu lisätty hakemistoon

Sivu on lisätty hakemistoon. Siinä voi kuitenkin olla muita toimenpiteitä vaativia ongelmia, kuten strukturoidun datan ongelmia. Muut ongelmat kuvaillaan URL-tarkastusraportin asianmukaisessa osiossa.