Päällekkäinen URL-osoite

Kun Google löytää samalta sivustolta useita URL-osoitteita, joissa näkyy käytännössä sama sisältö, se pitää URL-osoitteita päällekkäisinä. Jos esimerkiksi sivuston yhdessä URL-osoitteessa näkyy mekkolista koon mukaan ryhmiteltynä, toisessa osoitteessa samat mekot värin on ryhmitelty värin mukaan ja kolmannessa osoitteessa sama lista näkyy mobiililaitteille optimoituna.

Google analysoi päällekkäisten URL-osoitteiden ryhmän ja valitsee ensisijaisen URL-osoitteen. Ensisijainen URL-osoite edustaa sivua parhaiten. Se myös näkyy hyvin "vakiolaitteella", jota useimmat kävijät käyttävät (useimmilla sivustoilla se on mobiililaite). Päällekkäiset URL-osoitteet eivät yleensä näy hakutuloksissa, elleivät ne ole vaihtoehtoisia URL-osoitteita. Vaihtoehtoiset URL-osoitteet ovat päällekkäisiä URL-osoitteita, jotka on yksilöity tietyille laitteille tai kielille. Niitä näytetään käyttäjille tarvittaessa käyttäjän laitteen tai kielen perusteella.

Lue lisää päällekkäisistä URL-osoitteista.