Advertentievalidatie

Deze functie is niet beschikbaar voor videoadvertenties, beeldadvertenties en geanimeerde gif's.

Met Advertentievalidatie wordt uw advertentie gecheckt op veelvoorkomende problemen. De resultaten worden getoond in een deelvenster, samen met algemene informatie zoals de advertentieomgeving, de totale grootte van de advertentie als deze zou worden gepubliceerd en de grootte bij de eerste keer laden van de advertentie. Het deelvenster wordt automatisch geüpdatet wanneer u een wijziging aanbrengt, dus het deelvenster komt altijd overeen met de werkende versie van uw advertentie.

Als een controle mislukt, wordt in het venster informatie over elk probleem weergegeven. U kunt deze informatie verbergen of weergeven door op de naam van de mislukte controle te klikken.

Advertentievalidatie

Met 'Advertentievalidatie' kunt u potentiële problemen met uw advertentie vaststellen, maar dit garandeert niet dat de advertentie wordt goedgekeurd. Bekijk het betreffende beleid om er zeker van te zijn dat uw advertentie daaraan voldoet.

Validatie tijdens het publiceren

Als u klaar bent om uw advertentie te publiceren, wordt in het dialoogvenster 'Publiceren' een overzicht weergegeven van de controles die zijn uitgevoerd met 'Advertentievalidatie'. Eventuele mislukte controles worden vermeld. 'Advertentievalidatie' is alleen bedoeld ter informatie, dus u kunt een advertentie die niet voor alle controles is geslaagd, gewoon publiceren.

Validatiecontroles

'Advertentievalidatie' voert verschillende controles uit afhankelijk van de advertentieomgeving die u heeft geselecteerd toen u het document heeft gemaakt. Als uw advertentie niet slaagt voor een controle, zoekt u het bericht op in de onderstaande tabel voor meer informatie.

Bericht Omgeving Uitleg
Bestandsgrootte >600 KB
  • Google AdMob
  • Google Ads
Google Ads- en Google AdMob-advertenties mogen niet groter zijn dan 600 KB. Zorg ervoor dat de gecomprimeerde totale grootte van uw advertentie lager is dan deze limiet.
Bestandsgrootte >1 MB
  • Google Ads
Advertenties voor Google Ads-app-campagnes mogen niet groter zijn dan 1 MB. Zorg ervoor dat de gecomprimeerde totale grootte van uw advertentie lager is dan deze limiet als u het dynamische gegevensschema 'Installatie voor app-promoties' gebruikt.
Niet-ondersteunde component gevonden
  • Google AdMob
  • Google Ads
Voor Google Ads- en Google AdMob-advertenties mogen alleen ondersteunde componenten worden gebruikt.
Bestandsnaam bevat meer dan 50 tekens
  • Google Ads
De naam van het gepubliceerde zip-bestand (exclusief de bestandsextensie .zip) mag niet langer zijn dan 50 tekens. Geef een kortere naam op in het dialoogvenster 'Publiceren'.
Onjuist gevormde html
  • Google AdMob
  • Google Ads
  • Display & Video 360
  • Html
Er moeten correcte html-tags (zoals <!doctype>, <html>, <head> en <body>) aanwezig zijn en deze tags moeten in de juiste volgorde staan. U kunt controleren op deze tags in de codeweergave.
Er ontbreekt een afbeelding voor Afbeeldingsknop
  • Google Ads
De component Afbeeldingsknop moet afbeeldingen hebben voor alle statussen: 'Afbeelding voor niet-ingedrukte knopstand', 'Mouseover' en 'Ingedrukte knop'.
Oneindige animatielus gevonden
  • Google Ads
  • Display & Video 360
Animaties mogen niet oneindig worden gelust. Stel het aantal keren in dat een animatie moet worden herhaald.
Lokale afbeeldingsbron ontbreekt
  • Google AdMob
  • Google Ads
  • Display & Video 360
  • Html
Verwijzingen naar lokale afbeeldingsbronbestanden moeten geldig zijn. Voeg ontbrekende afbeeldingen aan de bibliotheek toe of verplaats ze naar de locatie in uw bestandssysteem waarnaar wordt verwezen.
Pagina's met verschillende formaten
  • Google AdMob
  • Google Ads
Alle pagina's in de advertentie moeten hetzelfde formaat hebben. Google Ads en AdMob bieden geen ondersteuning voor uitvouwbare html5-advertenties die met Google Web Designer zijn gemaakt.
Automatisch afgespeelde video niet gedempt
  • Display & Video 360
Automatisch afgespeelde video's moeten gedempt starten. Schakel de eigenschap Dempen in.
Ongeldige gebeurtenis voor tikgebied
  • Google AdMob
  • Display & Video 360
  • Html
Een component Tikgebied is gekoppeld aan een gebeurtenis die niet werkt op mobiele apparaten.
Ongeldige URL
  • Google AdMob
  • Google Ads
URL's moeten een correcte indeling hebben en mogen geen ongeldige tekens bevatten. Voor verwijzingen naar items moeten relatieve paden worden gebruikt naar bronnen die zijn opgenomen in het gepubliceerde zip-bestand. Uitzonderingen zijn onder andere Google Fonts (https://fonts.google.com) en door Google gehoste jQuery (https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery). Voeg andere items toe aan de bibliotheek.
Ongeldige URL
  • Display & Video 360
URL's moeten een correcte indeling hebben en mogen geen ongeldige tekens bevatten. Voor absolute URL's moet HTTPS worden gebruikt.
Ongeldige URL
  • Html
URL's moeten een correcte indeling hebben en mogen geen ongeldige tekens bevatten.
Aangepast uitstappunt gevonden
  • AMP HTML voor Google Ads
Uitstappunten voor AMP HTML-advertenties voor Google Ads moeten worden ingesteld in de Google Ads-interface en niet in het advertentiemateriaal.
Google API-sleutel ontbreekt voor Maps- of Street View-componenten
  • Display & Video 360
  • Html
De componenten Kaart en Street View moeten een factureerbare Google API-sleutel bevatten.
Kaart gebruikt Fusion Tables
  • Display & Video 360
  • Html
Google Fusion Tables is sinds 3 december 2019 beëindigd. De component Kaart werkt zonder de Fusion Tables-functie en het kenmerk fusion-table-id kan worden verwijderd in de codeweergave om deze waarschuwing te stoppen.
Grootte bij eerste keer laden >4 MB
  • Display & Video 360
De grootte bij de eerste keer laden van de advertentie moet niet meer dan 4 MB zijn. Zorg dat de gecomprimeerde totale grootte van uw eerste geladen items kleiner is dan deze limiet.
HDR-bestandsgrootte >150 KB
  • Display & Video 360
Een HDR-bestand mag niet groter zijn dan 150 KB. Pas de grootte aan van HDR-bestanden die deze limiet overschrijden.
Uitstappunt gevonden
  • Google Ads
Aangepaste uitstappunten zijn niet toegestaan in Google Ads voor dit type advertentiemateriaal. Misschien moet u componenten voor het tikgebied verwijderen en de uiteindelijke URL voor de advertentie opgeven in de Google Ads-interface.
GLB-bestandsgrootte >3 MB
  • Display & Video 360
Het GLB-bestand mag niet groter dan 3 MB zijn.

Validatiecontroles voor AMP HTML-advertenties

AMP HTML-advertenties worden onderworpen aan aanvullende controles om te controleren of deze geldige AMP-documenten zijn. Raadpleeg de gids over AMP-validatiefouten voor meer informatie over specifieke fouten.

Advertentierichtlijnen en -beleid

Ga naar het betreffende Helpcentrum voor meer informatie over de vereisten voor uw advertenties: