De interface van Web Designer

Google Web Designer is voorzien van een groot centraal gebied waarin u uw projecten kunt maken en code kunt bewerken. Het centrale gebied wordt omgeven door een werkbalk, een balk met gereedschapsopties, een tijdlijn en een reeks deelvensters waarin u elementen kunt aanpassen, componenten kunt toevoegen, gebeurtenissen kunt toevoegen en meer.

Het document

In het midden van de interface van Web Designer ziet u het huidige document.

Er zijn twee verschillende documentweergaven beschikbaar:

• In de ontwerpweergave worden de afbeeldingen, tekst en andere elementen visueel weergegeven, net zoals in een browser. Het witte werkvlak komt overeen met het zichtbare gedeelte van de advertentie of webpagina.
  • In de codeweergave wordt de documentcode met de bijbehorende kleurcode en opmaak weergegeven.

U kunt de ontwerpweergave en codeweergave aanpassen door uw voorkeuren in te stellen.

1. Werkbalk  2. Balk met gereedschapsopties  3. Tijdlijn  4. Deelvensters  5. Weergavebalk

Weergavebalk

Met de weergavebalk kunt u kiezen tussen de ontwerpweergave en de codeweergave, een voorbeeld van uw document in een browser bekijken en uw advertentie publiceren.

Tools

De werkbalk bevat tools waarmee u elementen kunt maken en bewerken op het werkvlak. Op de werkbalk vindt u onder andere tools om tekst en eenvoudige pagina-elementen te maken, kleurselectietools en 3D-tools.

Gereedschap Beschrijving

Selectie
Objecten op het werkvlak selecteren en verplaatsen.

Bewegingspad
Gebogen bewegingspaden voor elementen met animaties tekenen. Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

3D-objecten draaien
Objecten in drie dimensies draaien.

3D-objecten vertalen
Objecten verplaatsen in drie dimensies.

Gereedschap Element
Html-tags van elk gewenst type maken door op het werkvlak te klikken en te slepen.

Gereedschappen Pen, Ovaal, Rechthoek en Lijn
SVG-tekeningen maken, inclusief eenvoudige vormen met de vormgereedschappen en Béziercurves, met het gereedschap Pen.

Gereedschap Tekst (T)
Tekst toevoegen of bewerken.

Rechthoekig, ovaal en polygoonmasker
Een clippadmasker aan een element toevoegen.

Gereedschappen Vullen, Lijn en Kleurovergang
De kleur van elementen in uw project aanpassen, waaronder opvulkleur van elementen, pennenstreken en opvulkleur van kleurovergangen.

3D-werkgebied draaien
De 3D-weergave van het project wijzigen.

Hand
De weergave van het werkvlak wijzigen.

Zoomen
In- en uitzoomen op uw advertentiemateriaal.

Aanpassen van formaat van viewport
Het formaat van de viewport wijzigen waarvoor u ontwerpt. Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

Gereedschapsopties

De balk met gereedschapsopties bovenaan bevat de opties voor het gereedschap dat op dat moment is geselecteerd. Als bijvoorbeeld het gereedschap Tekst is geselecteerd, bevat de balk met gereedschapsopties opties voor het lettertype en de tekstopmaak.

Tijdlijn

Snelle modus
Geavanceerde modus

Via de tijdlijn kunt u animaties maken met sleutelframes. In de snelle modus wordt de animatie scène voor scène gemaakt; in de geavanceerde modus kunt u animaties aan afzonderlijke elementen toevoegen.

Deelvensters

Deelvensters zijn onder andere Kleur, Eigenschappen, TekstComponenten, Css, Responsief, Gebeurtenissen, Dynamisch, Bibliotheek, Advertentievalidatie en Contouroverzicht. Het formaat en de positie van de deelvensters kunnen worden aangepast en de deelvensters kunnen worden gecombineerd en gesloten. Meer informatie over het rangschikken van deelvensters.

Documenttabbladen

Als er meerdere documenten zijn geopend, worden de bestandsnamen op afzonderlijke tabbladen weergegeven. Schakel tussen documenten door op een tabblad te klikken of op Ctrl+Tab te drukken om naar het volgende document te gaan of op Shift+Ctrl+Tab te drukken om naar het vorige document te gaan.

Als niet alle documenttabbladen in het venster passen, kunt u een lijst met alle geopende documenten weergeven in een pop-upmenu door rechts van de tabbladen op het pictogram Meer  te klikken. Selecteer een document om naar dat document te gaan of plaats de muisaanwijzer op de bestandsnaam en klik op de x om het te sluiten.