Problemen oplossen met de Google Assistent op je smartwatch

Probeer de volgende oplossingen als je problemen ondervindt bij het verbinden met de Google Assistent of berichten sturen naar je horloge.

Als je een smartwatch uit de Samsung Galaxy Watch 5-serie hebt en je hebt problemen met de installatie van de Google Assistent, dan kun je het beste 15 minuten wachten nadat je horloge is ingesteld. Daarna kun je het opnieuw proberen.

Verbindingsproblemen oplossen

Verbindingsproblemen met de Google Assistent oplossen op een Fitbit Sense of Versa
  • Stel de Google Assistent in via de Fitbit-app.
  • Zorg dat je horloge aan je telefoon is gekoppeld.
  • Zorg dat je op je telefoon bent ingelogd op een Google-account.
  • Zorg dat het horloge en de telefoon via bluetooth zijn verbonden.
Verbindingsproblemen met de Google Assistent oplossen op horloges met Wear OS

Problemen met berichten oplossen

Als je geen berichten kunt sturen op je horloges met Wear OS, probeer dan deze stappen:

Stap 1: Check of je horloge is gekoppeld met een Android-apparaat

Check of je horloge is gekoppeld met een Android-apparaat. Als je horloge is gekoppeld met een iPhone, kun je geen chatberichten sturen.

Stap 2: Check of je horloge en telefoon zijn gekoppeld

• Zorg dat je horloge en Android-apparaat bij elkaar in de buurt zijn en via bluetooth zijn gekoppeld.
    • Gebruik Vind mijn telefoon in de instellingen van je horloge om de verbinding te checken. Als je telefoon overgaat, dan heb je een goede verbinding.
  • Als je telefoon en het gekoppelde Android-apparaat geen verbinding maken, herstel je de apparaten.

Stap 3: Check de Google Assistent

Zorg dat de Google Assistent is ingesteld op je horloge.

1. Stel een vraag over het weer.
  2. Krijg je geen antwoord? Lees dan hoe je de Google Assistent configureert.

Stap 4: Check de berichten-app op je telefoon of tablet

Bevestig het volgende op je gekoppelde Android-telefoon of -tablet:

1. Je hebt de nieuwste versie van één van deze apps:
  2. Je bent ingelogd bij de app en kunt berichten sturen vanuit de app.

Stap 5: Check de berichten-app van de andere persoon

Op je gekoppelde Android-telefoon of -tablet:

1. Open de app Contacten.
  2. Zoek de persoon die je een bericht wilt sturen en tik op de naam.
  3. Check in hun contactgegevens of ze de berichten-app hebben.
    • Als de persoon de berichten-app heeft, tik je bovenaan het scherm met contacten op de ster. Als de contactpersoon al een ster heeft, verwijder deze dan en markeer opnieuw met een ster.