G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

[GA4] Configurar Google Analytics 4 a Google Tag Manager

Aquest article està adreçat als usuaris que volen mantenir les seves etiquetes de Google Analytics 4 a Google Tag Manager. Explica què heu de fer perquè un contenidor web de Google Tag Manager enviï esdeveniments a GA4.
Per obtenir més informació sobre com es pot configurar GA4, consulteu l'article Configurar Analytics.
Ara l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4 és l'etiqueta de Google

Si fèieu servir les etiquetes de configuració de GA4, veureu que s'han actualitzat automàticament a l'etiqueta de Google. El mesurament i les capacitats funcionaran com fins ara; no cal que feu res.

Les etiquetes d'esdeveniment de GA4 es mantenen igual.

Google Tag Manager us permet configurar i gestionar esdeveniments de GA4 des d'un sol lloc. Per enviar dades d'esdeveniment de Google Tag Manager a GA4, necessiteu dues etiquetes que funcionen conjuntament:

• Etiqueta de Google
    L'etiqueta de Google estableix el flux de dades del vostre lloc web a Google Analytics i altres destinacions que hàgiu definit. Creeu una etiqueta de Google per domini i col·loqueu-la en cada lloc web que vulgueu mesurar.
  • Google Analytics: esdeveniment de GA4
    L'etiqueta d'esdeveniment de GA4 us permet configurar esdeveniments al lloc web sense escriure codi. Les dades d'esdeveniment es mostren als informes de GA4.
    Creeu tantes etiquetes d'esdeveniment com calgui per mesurar els esdeveniments recomanats o personalitzats.

Diagrama que mostra la relació de Google Tag Manager amb el vostre lloc web o aplicació i amb Google Analytics 4. L'etiqueta de configuració de Google Analytics garanteix el flux de dades del vostre lloc web a Google Analytics. L'etiqueta d'esdeveniments us permet configurar esdeveniments sense escriure codi.

Aquest article explica com podeu configurar l'etiqueta de configuració de GA4.

Com funciona l'etiqueta de Google amb GA4

L'etiqueta de Google carrega la vostra propietat de Google Analytics 4 en una pàgina concreta:

Sobre els paràmetres

Un paràmetre és un parell clau-valor (p. ex., 'currency': 'EUR') que proporciona informació addicional sobre els esdeveniments o les opcions de configuració de la vostra pàgina. L'etiqueta de Google ja envia paràmetres d'esdeveniment amb els esdeveniments recollits automàticament i els recomanats.

Si necessiteu més informació sobre un esdeveniment, podeu afegir paràmetres. Podeu cercar noms de paràmetres predefinits o crear un paràmetre personalitzat, si cal.

Per exemple, quan algú afegeix un producte al carretó electrònic, l'etiqueta de Google envia un esdeveniment add_to_cart. Per obtenir dades més detallades sobre l'article, podeu codificar paràmetres per a aquest esdeveniment, com ara el nom del producte i el preu.

Compartir paràmetres en totes les etiquetes

Per mantenir la coherència de les dades en totes les etiquetes, podeu configurar paràmetres compartits mitjançant variables de configuració i de configuració d'esdeveniments. L'etiqueta de Google pot heretar paràmetres d'una variable de configuració, com ara identificadors de mesurament, l'identificador d'usuari i molts més.

Les etiquetes d'esdeveniment de GA4 hereten els paràmetres de l'etiqueta de Google. Els paràmetres definits per l'etiqueta de Google es mantenen estàtics per a tots els esdeveniments que es produeixen en una pàgina; només s'actualitzen quan l'etiqueta de Google torna a activar-se, normalment la propera vegada que es carrega la pàgina.

Si una etiqueta d'esdeveniment de GA4 té un paràmetre amb el mateix nom que un paràmetre de l'etiqueta de Google, el valor del paràmetre de l'etiqueta d'esdeveniment de GA4 anul·larà el de l'etiqueta de Google, però només per a l'esdeveniment en qüestió. La resta d'etiquetes d'esdeveniment de GA4 que no tinguin el mateix nom de paràmetre continuaran referenciant el valor del paràmetre definit inicialment per l'etiqueta de Google.

Abans de començar

Aquesta guia pressuposa que heu fet el següent:

També pressuposa que teniu el següent:

• Accés al contenidor de Tag Manager per al lloc web
  • Rol d'editor (o superior) al compte de Google Analytics

Configurar l'etiqueta de Google

Pas 1: creeu una etiqueta de Google

Comenceu creant una etiqueta de Google per enviar dades a la propietat d'Analytics.

1. Obriu Google Tag Manager.
  2. Seleccioneu el contenidor que voleu configurar. Obriu el menú Etiquetes .
  3. Creeu una etiqueta nova. Introduïu un nom per a l'etiqueta a la part superior (p. ex., "Configuració de l'etiqueta de Google - example.com").
  4. Al quadre Configuració de l'etiqueta, seleccioneu Etiqueta de Google .
  5. Configureu l'etiqueta. Al camp Identificador d'etiqueta, introduïu l'identificador de l'etiqueta de Google.

On és l'identificador de la meva etiqueta de Google?

Podeu trobar la configuració de l'etiqueta de Google a Google Ads, a Google Analytics i a Google Tag Manager. Inicieu la sessió en un producte i seguiu les instruccions per veure l'identificador d'etiqueta:

Instruccions per a Google Ads

Instruccions per a Google Analytics

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, seleccioneu Fluxos de dades.
    2.  Feu clic en un flux de dades per veure'n els detalls.
    3. Resultat: la pantalla hauria de mostrar la configuració de Google Analytics i la de l'etiqueta de Google.Captura de pantalla de la configuració del flux de dades de Google Analytics 4. Les opcions de configuració de l'etiqueta de Google es troben a la configuració del flux de dades.

Instruccions per a Google Tag Manager

Nota: per veure els identificadors de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager, heu de gestionar una etiqueta de Google Ads, d'Analytics o de Google en un contenidor.

1. Obriu Google Tag Manager.
    2. Feu clic a la pestanya Etiquetes de Google per veure les etiquetes de Google que heu configurat prèviament.
      Visió general de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager
    3. Feu clic al nom de l'etiqueta per editar la configuració de l'etiqueta de Google en qüestió.
  6. Opcional: podeu definir opcions de configuració addicionals per controlar com es comunica l'etiqueta de Google amb les seves destinacions. Si heu configurat l'etiqueta de Google i voleu conservar-ne la configuració predeterminada, podeu anar directament a Pas 2: creeu un activador.

Configuració opcional

Configuració dels paràmetres globals

Si heu d'establir un context comú en diverses etiquetes de Google, podeu especificar paràmetres globals mitjançant gtag.js directament al lloc web.

Els paràmetres globals els llegeixen totes les etiquetes de Google del vostre lloc web. Utilitzeu aquesta opció només per a les dades no sensibles.

Obteniu informació sobre com podeu reutilitzar els paràmetres en diverses etiquetes a la documentació per a desenvolupadors.

Opcions de configuració

Podeu especificar paràmetres de configuració addicionals que influeixin en la configuració de l'etiqueta de Google.

Per reutilitzar la configuració en totes les etiquetes de Google, creeu una variable d'opcions de configuració.

Configuració d'esdeveniments compartida

Podeu especificar paràmetres addicionals que s'envien amb cada esdeveniment, com ara la moneda d'un preu (currency). Els paràmetres d'esdeveniment només són vàlids per a l'etiqueta a què els afegiu.

Per reutilitzar la configuració d'esdeveniments en totes les etiquetes de Google, creeu una variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments. Utilitzeu els noms de paràmetres d'esdeveniment recomanats perquè Google Analytics pugui emplenar les dimensions i les mètriques en nom vostre.

Enviar dades a un servidor d'etiquetatge

L'etiquetatge del costat del servidor us permet moure algunes etiquetes del lloc web o de l'aplicació a un servidor, cosa que us ajuda a millorar el rendiment. Obteniu més informació sobre l'etiquetatge del costat del servidor.

Per enviar tots els esdeveniments a un contenidor del servidor de Tag Manager en lloc d'enviar-los a Google Analytics, heu de configurar el paràmetre següent:

1. Obriu el menú Opcions de configuració.
  2. Configureu l'URL de contenidor del servidor afegint un paràmetre de configuració nou:
    • Nom: server_container_url
    • Valor: definiu-lo en l'URL de contenidor del servidor de Tag Manager.

Resultat: els paràmetres de configuració han de tenir l'aspecte següent.Captura de pantalla d'una implementació de l'etiquetatge del costat del servidor a l'etiqueta de Google.

Configurar propietats d'usuari

Les propietats d'usuari són atributs que descriuen grups de la vostra base d'usuaris, com ara les preferències d'idioma o les ubicacions geogràfiques. Podeu utilitzar les propietats d'usuari per definir públics.

Per exemple, podeu definir una propietat d'usuari anomenada favorite_food a fi de registrar el menjar preferit de cada usuari. Podeu utilitzar les dades per segmentar els usuaris pel seu menjar preferit.

Analytics recull automàticament algunes dimensions d'usuari perquè no n'hàgiu de definir les propietats d'usuari. Podeu configurar fins a 25 propietats d'usuari addicionals per cada propietat de Google Analytics 4.

Per mesurar les propietats d'usuari personalitzades, heu de crear una nova variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments i, després, assignar-la a l'etiqueta de Google.

7. Deseu l'etiqueta de Google.

Pas 2: creeu un activador

A continuació, configureu un activador perquè l'etiqueta de Google es carregui quan algú carregui el lloc web.

1. Per assegurar-vos que l'etiqueta de Google s'activi abans que altres activadors, feu clic a Activadors i utilitzeu l'activador Inicialització - Totes les pàgines. Obteniu més informació sobre els activadors de pàgina.
  2. Poseu un nom a l'etiqueta i deseu la configuració de l'etiqueta.

Resultat

La configuració de l'etiqueta ha de tenir aquest aspecte:

Captura de pantalla de la configuració finalitzada de l'etiqueta de Google

Pas 3: verifiqueu que l'etiqueta funcioni

Per assegurar-vos que l'etiqueta funcioni de la manera prevista:

1. A Àrea de treball, feu clic a Previsualitza. S'obre Tag Assistant.
  2. Introduïu l'URL del lloc web.
  3. Comproveu si l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4 s'ha activat en carregar-se la pàgina.
    • ✅ Si l'etiqueta s'ha activat correctament, la interfície d'usuari de Tag Assistant tindrà aquest aspecte: Captura de pantalla de Google Tag Assistant que mostra una etiqueta de Google configurada correctament
    • ❌ Si l'etiqueta no s'ha activat, comproveu la configuració de l'activador de l'etiqueta.
  4. Quan hàgiu acabat la depuració, tanqueu el mode de previsualització.
  5. A Àrea de treball, feu clic a Envia per publicar els canvis.

Passos següents

Ara que el contenidor de Tag Manager es pot comunicar amb la propietat de Google Analytics, afegiu etiquetes d'esdeveniment al lloc web.

Configura etiquetes d'esdeveniment de GA4