Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Publisering, versjoner og godkjenninger

Publiser beholdere

Når du publiserer en beholder, aktiverer Tag Manager endringene i det spesifiserte miljøet. Hvis du har lagt til eller endret tagger, utløsere og variabler i et arbeidsområde, må du publisere de aktuelle endringene for at de skal gjenspeiles på nettstedet ditt eller i mobilappen din.

Slik publiserer du det gjeldende arbeidsområdet:

1. Klikk på Send inn øverst til høyre på siden. Nå vises Send inn endringene-siden, der du kan velge å publisere beholderen og lagre en versjon av den.
  2. Velg Publiser og opprett en versjon om dette ikke allerede er valgt.
  3. Gjennomgå Endringer i arbeidsområdet-delen for å se om konfigurasjonen din ser ut som forventet.
  4. Skriv inn et versjonsnavn og en versjonsbeskrivelse.
  5. Hvis du har konfigurert Tag Manager på en slik måte at flere miljøer kan brukes, kan du velge hvilket miljø du ønsker å publisere i, i Publiser i miljøet-delen.
  6. Klikk på Publiser.
Du kan gjennomgå endringene før de publiseres. Du kan bruke Flere handlinger-menyen Mer i Endringer i arbeidsområdet-delen for å se forskjellene mellom versjonene for det aktuelle elementet eller forkaste endringen. Klikk på navnet på elementet i listen for å se en side med utvidet informasjon. Der kan du gjennomgå endringene i hvert element, gjøre endringer i siste liten eller forkaste endringen.

Versjoner

En versjon er et øyeblikksbilde av en beholderkonfigurasjon på et bestemt tidspunkt. Du kan når som helst lagre den aktuelle tilstanden til en beholder som en versjon. På den måten blir det mulig å tilbakestille arbeidsområdet ditt til en tidligere versjon, hvis det er nødvendig.

Når du bruker ulike versjoner, kan du enklere hente deg inn etter feil. Hvis noen ved en feiltakelse for eksempel publiserer en beholderversjon før den er klar for produksjon, kan du tilbakestille arbeidsområdet ditt til en tidligere versjon og publisere den.

Brukere med godkjenningstillatelse (eller høyere) kan opprette versjoner. Hver gang en beholder blir publisert, lagres det en versjon av den aktuelle beholderen.

Sånn kan du lagre det nåværende arbeidsområdet ditt som en versjon før det publiseres:

1. Klikk på Send inn. Nå vises Send inn endringene-siden, med alternativer for å lagre eller publisere en versjon. (For Google Marketing Platform-kunder vises det et ekstra alternativ for å be om godkjenning.)
  2. Klikk på Opprett versjon.
  3. Skriv inn et versjonsnavn og en versjonsbeskrivelse.
  4. Klikk på Opprett.

Slik publiserer du en beholderversjon som tidligere er lagret, på nettstedet ditt:

1. Klikk på Versjoner.
  2. Klikk på den ønskede versjonen i tabellen.
  3. Klikk på Handling etterfulgt av Publiser.

Det finnes en publiseringslogg i Tag Manager, så du kan se når versjonene ble aktivert, og hvem som publiserte dem. Hvis du ønsker å ta en titt på publiseringsloggen, kan du gå til Versjoner og se etter oppføringer med en dato i Publisert-kolonnen.

Slik erstatter du den gjeldende beholderversjonen med en versjon som ble lagret tidligere:

1. Klikk på Versjoner.
  2. Klikk på Handlinger-menyen ved siden av den ønskede beholderversjonen.
  3. Velg Angi som nyeste versjon.

Med dette erstatter du det gjeldende beholderutkastet med innholdet i beholderversjonen du har valgt. Da kan du gjøre flere endringer i beholderutkastet og publisere endringene når du er ferdig.

Hvis du ønsker å publisere en bestemt versjon, kan du gå til Versjoner, identifisere versjonen du ønsker å publisere, og så velge Publiser iHandlinger-menyen.

Når du publiserer eller oppretter en versjon, bør du oppgi et versjonsnavn og en beskrivelse som tydelig indikerer hvilke endringer som gjøres. Eksempel:

• Versjonsnavn: «Innledende lansering av taggen for GA-sidevisninger»
  • Beskrivelse: «Lansering av taggen for Google Analytics-sidevisninger på example.com.»
Merk: Når du oppretter en ny beholder, genereres en innledende versjon med navnet «Versjon 1 – Tom beholder» for deg automatisk.

Godkjenninger

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Tag Manager 360, som inngår i Google Marketing Platform.

Beholdere eid av Tag Manager 360-kontoer kan legge til godkjenninger i arbeidsflyten sin. For brukere med redigeringstilgang vises det et ekstra alternativ for å be om godkjennelse til å publisere endringer som er gjort.

Brukeren som ber om godkjenning, kan velge å tilordne en bestemt bruker som skal gjennomgå forespørselen, og sende vedkommende en melding med veiledning eller en tilleggsinformasjon. Alle brukere med godkjennings- eller publiseringstillatelse kan svare på forespørselen, men om du ønsker at en bestemt person skal ta seg av forespørselen, må du tilordne forespørselen til vedkommende.

Be om godkjenning

Slik kan du be om godkjenning for endringer som er gjort i arbeidsområder:

1. Klikk på Send inn.
  2. Velg Be om godkjenning.
  3. Valgfritt: Klikk på Velg godkjenneren for å angi hvem som skal gjennomgå og godkjenne forespørselen din.
  4. Valgfritt: I Kommentar-delen kan du legge inn beskrivende kommentarer slik at det blir enklere for godkjenneren å forstå de forespurte endringene.
  5. Klikk på Send inn forespørselen.

Hvis du jobber i et arbeidsområde som har en ventende godkjenning, fremgår den ventende godkjenningsstatusen i et banner. Klikk på Se forespørselen for å se endringene det ble bedt om.

Godkjenn forespørsler

Du kan se alle forespørslene om godkjenninger som er sendt inn for en gitt beholder, på Godkjenninger-siden. Disse elementene omfatter forespørsler om å publisere arbeidsområder, godkjenne tilknytninger til eksterne kontoer og legge til tagger fra Campaign Manager 360. Hvis det finnes forespørsler som venter på godkjenning, vises det en indikator ved siden av Godkjenninger-fanen:

• En blå sirkel indikerer at det finnes forespørsler som venter på godkjenning, og at disse enten er tilordnet en annen bruker eller kan gjennomgås og godkjennes av hvem som helst.
  • En rød sirkel indikerer at det finnes forespørsler som venter på godkjenning, og at disse spesifikt er tilordnet deg.

Slik kan du gjennomgå og enten avvise eller godkjenne godkjenningsforespørsler:

1. Klikk på Godkjenninger-fanen.
  2. Klikk navnet på oppføringen som skal godkjennes.
  3. Gjennomgå detaljene i forespørselen.
  4. Valgfritt: Du kan tilordne en bestemt godkjenner ved å klikke på Velg godkjenneren.
  5. Valgfritt: Du kan legge til kommentarer i forespørsler ved å klikke på Legg til kommentar.
  6. Klikk på Godkjenn for å godkjenne forespørselen, klikk på Send tilbake for å avvise den og be den opprinnelige innsenderen om å gjøre flere endringer, eller klikk på Trekk tilbake for å avbryte forespørselen.
Med godkjenningsfunksjonalitet kan Tag Manager 360-kunder etablere gode samarbeidsprosesser for organisasjonene sine og la tredjepartsbyråer eller andre brukere ta del i prosessen for tag-konfigurering – og samtidig sikre at de viktigste interessentene sitter med den sentrale kontrollen. For å sikre at innholdet som publiseres, overholder organisasjonens standarder og begrense feil, kan beholdereiere velge å innvilge publiseringstillatelse til et mindre antall mer erfarne brukere som kan gjennomgå og godkjenne publiseringsforespørsler.