G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Publicacions, versions i aprovacions

Publicar contenidors

Quan publiqueu un contenidor, Tag Manager activa els canvis a l'entorn especificat. Si heu afegit etiquetes, variables i activadors a una àrea de treball, o n'heu editat, heu de publicar aquests canvis perquè es facin efectius al lloc web o a l'aplicació mòbil.

Per publicar l'àrea de treball actual, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a l'opció Envia que hi ha a l'extrem superior dret de la pantalla. Es mostrarà la pantalla Envia els canvis, que inclou opcions per publicar el contenidor i desar-ne una versió.
  2. Seleccioneu l'opció Crea una versió i publica-la si encara no està seleccionada.
  3. Reviseu la secció Canvis a l'àrea de treball per comprovar que la configuració es mostri com havíeu previst.
  4. Empleneu els camps Nom de la versió i Descripció de la versió.
  5. Si heu configurat Tag Manager per treballar en diferents entorns, feu servir la secció Publiqueu a l'entorn per triar l'entorn on voleu publicar la versió.
  6. Feu clic a Publica.
Podeu revisar els canvis abans de publicar-los. Utilitzeu el menú Més accions Més que hi ha a la secció Canvis en l'àrea de treball per veure les diferències entre les versions de l'element en qüestió o per cancel·lar els canvis. Feu clic al nom de l'element a la llista perquè es desplegui una pantalla detallada en què podreu revisar els canvis que s'han fet en cada element, fer canvis d'última hora o cancel·lar els canvis.

Versions

Una versió és una instantània de la configuració d'un contenidor en un moment determinat. Podeu desar l'estat actual d'una àrea de treball com a versió en qualsevol moment. Això us permet tornar a la versió anterior de l'àrea de treball en cas que sigui necessari.

Les versions us permeten recuperar la feina més fàcilment si hi ha errors. Per exemple, si algú publica sense voler una versió del contenidor abans que estigui operativa, podeu tornar a la versió anterior de l'àrea de treball i publicar-la.

Els usuaris amb accés d'aprovació o amb un nivell de permís superior poden crear versions. Cada vegada que es publica un contenidor, se'n registra una versió.

Per desar l'àrea de treball actual com a versió abans que es publiqui, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a Envia. Es mostrarà la pantalla Envia els canvis, que inclou opcions per publicar o desar una versió. Els clients de Google Marketing Platform veuran una opció addicional per sol·licitar-ne l'aprovació.
  2. Feu clic a Crea una versió.
  3. Empleneu els camps Nom de la versió i Descripció de la versió.
  4. Feu clic a Crea.

Per publicar al lloc web la versió d'un contenidor desada anteriorment, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a Versions.
  2. Feu clic a la versió que voleu de la taula.
  3. Feu clic a Acció i després Publica.

Tag Manager manté un historial de publicacions, de manera que podeu veure la data de publicació de les versions i qui les ha publicat. Per consultar l'historial de publicacions, aneu a Versions i, a la columna Data de publicació, cerqueu les entrades que tinguin una data.

Per substituir la versió del contenidor actual per una versió desada anteriorment, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a Versions.
  2. Feu clic al menú Accions que hi ha al costat de la versió de contenidor que voleu establir.
  3. Seleccioneu Estableix com a última versió.

En fer-ho, l'esborrany del contenidor actual se substitueix pel contingut de la versió de contenidor que heu seleccionat. Tot seguit, podeu fer més canvis a l'esborrany del contenidor i publicar-los quan hàgiu acabat.

Per publicar una versió concreta des de la pantalla Versions, identifiqueu la versió que voleu publicar i, tot seguit, seleccioneu l'opció Publica a… del menú Accions.

Quan publiqueu o creeu una versió, empleneu els camps Nom de la versió i Descripció perquè us sigui més fàcil saber quins canvis s'hi han fet. Per exemple:

• Nom de la versió: "Llançament inicial de l'etiqueta de visualització de pàgines de GA".
  • Descripció: "Llançament de l'etiqueta de visualització de pàgina de Google Analytics a example.com".
Nota: quan creeu un contenidor, se us genera automàticament una versió inicial titulada "Versió 1: contenidor buit".

Aprovacions

Aquesta funció només està disponible a Google Tag Manager 360, que s'inclou a Google Marketing Platform.

Els contenidors que pertanyen a comptes de Tag Manager 360 poden incloure les aprovacions al seu flux de treball. Els usuaris amb accés d'edició o amb un nivell de permís superior veuran una opció addicional que permet sol·licitar l'aprovació per publicar els canvis que han fet.

L'usuari que sol·licita l'aprovació té l'opció d'assignar la revisió de la sol·licitud a un usuari concret i pot deixar-li un comentari amb instruccions o més informació. Qualsevol usuari amb accés d'aprovació o de publicació pot gestionar la sol·licitud, però assignar-la a un usuari concret és una bona manera de designar una persona concreta perquè la revisi.

Sol·licitar l'aprovació

Per sol·licitar l'aprovació dels canvis fets en una àrea de treball, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a Envia.
  2. Seleccioneu l'opció Sol·licita l'aprovació.
  3. Opcional: feu clic a Tria l'aprovador per designar qui voleu que revisi i aprovi la vostra sol·licitud.
  4. Opcional: feu servir la secció Comentari per afegir un comentari descriptiu que ajudi l'aprovador a entendre els canvis sol·licitats.
  5. Feu clic a Sol·licita.

Si feu servir una àrea de treball que tingui una sol·licitud d'aprovació pendent, es mostrarà un bàner que us ho indicarà. Feu clic a Mostra la sol·licitud per veure els canvis sol·licitats.

Aprovar sol·licituds

A la pàgina Aprovacions es mostren totes les sol·licituds d'aprovació que s'han enviat per a un contenidor determinat. S'hi inclouen les sol·licituds per publicar àrees de treball, per aprovar enllaços de comptes externs i per afegir etiquetes trameses automàticament des de Campaign Manager 360. Quan hi ha sol·licituds pendents d'aprovació, es mostra un indicador al costat de la pestanya Aprovacions:

• Un cercle blau significa que hi ha sol·licituds obertes que s'han assignat a un altre usuari o que qualsevol usuari pot revisar i aprovar.
  • Un cercle vermell significa que hi ha sol·licituds obertes que se us han assignat específicament perquè les reviseu.

Per revisar i aprovar o rebutjar una sol·licitud d'aprovació, seguiu aquests passos:

1. Feu clic a la pestanya Aprovacions.
  2. Feu clic al nom de l'entrada que està pendent d'aprovació.
  3. Reviseu els detalls de la sol·licitud.
  4. Opcional: per assignar un aprovador concret, feu clic a Tria l'aprovador.
  5. Opcional: per afegir comentaris a una sol·licitud, feu clic a Afegeix un comentari.
  6. Feu clic a Aprova per aprovar la sol·licitud, a Retorna per rebutjar-la i demanar al remitent original que hi faci més canvis, o bé a Retira per cancel·lar una sol·licitud.
La funcionalitat d'aprovacions ajuda els clients de Tag Manager 360 a establir fluxos de treball col·laboratius per a les seves organitzacions i permetre l'accés de tercers i altres usuaris al procés de configuració de les etiquetes, de manera que les principals parts interessades puguin mantenir-hi un control centralitzat. Per ajudar a complir els estàndards d'una organització i a minimitzar els errors, els propietaris de contenidors poden optar per donar accés de publicació a un conjunt petit d'usuaris amb més experiència, que poden revisar i aprovar les sol·licituds de publicació.