Programmabeleid voor platforms

Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden van de platformproducten van Google, waaronder Authorized buyers, Campaign Manager 360, Google Ad Manager 360, Google Ad Manager, Search Ads 360 en Display & Video 360, moet u zich houden aan het volgende beleid (naast de toepasselijke partner- en productspecifieke beleidsrichtlijnen die Google aan u beschikbaar stelt). Als u zich niet houdt aan dit beleid, kunnen wij uw account of bepaalde advertenties opschorten en/of beëindigen.

Contentrichtlijnen

De platformproducten van Google mogen niet worden gebruikt voor content die illegaal is, aanspoort tot illegale activiteiten of inbreuk maakt op de wettelijke rechten van anderen. Deze content omvat bijvoorbeeld advertenties, de pagina's waarop ze worden getoond, de landingspagina's en andere pagina's met tags voor platformproducten van Google. Indien we een klacht ontvangen, behouden we ons het recht voor uw identiteit bekend te maken aan deze eiser.

Als u platformproducten van Google gebruikt in combinatie met content die is gericht op kinderen jonger dan 13 jaar, moet u Google hiervan op de hoogte stellen via onze Search Console of moet u uw site, app of advertentieverzoek taggen voor Behandelen als gericht op kinderen.

Maak op duidelijke wijze bekend hoe gegevens worden verzameld, gedeeld en gebruikt op een site, in een app, in een e-mailpublicatie of op een andere property door uw gebruik van Google-producten. U kunt voldoen aan deze kennisgevingsverplichting die geldt voor het gebruik van gegevens door Google, door een prominente link te tonen naar Hoe Google gegevens gebruikt van sites of apps die onze services gebruiken.

U mag geen advertentiemateriaal gebruiken of inkomsten genereren met bestemmingen die misleidende functionaliteit bevatten.

Ongeldige activiteit

• Plaats geen cookies op de domeinen van Google. Ook mag u geen cookies op de domeinen van Google wijzigen, onderscheppen of verwijderen.
  • Gebruik geen kunstmatige middelen om het aantal vertoningen, conversies en/of klikken te verhogen (bijv. klikfraude).
  • Verspreid geen malware of andere software die het Beleid voor ongewenste software van Google schendt. U mag ook geen links plaatsen naar pagina's die dergelijke software verspreiden.
  • Maak geen gebruik van apparaatvingerafdrukken of lokaal gedeelde objecten (zoals Flash-cookies, browser-helperobjecten, lokale HTML5-opslag) anders dan HTTP-cookies of door de gebruiker resetbare ID's voor mobiele apparaten die zijn bedoeld voor advertentiedoeleinden, in verband met de platformproducten van Google. Dat beperkt niet het gebruik van het IP-adres om bedrog op te sporen.
  • Maak geen gebruik van systemen die een overlay plaatsen op advertentieruimte op een bepaalde site zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar van de site.

Gepersonaliseerd adverteren

U mag de platformproducten van Google niet gebruiken om gepersonaliseerde advertenties te selecteren of te targeten, of om doelgroepgegevens zoals cookielijsten te verzamelen of te gebruiken die zijn gebaseerd op:

• activiteiten in het verleden of heden van gebruikers van wie u weet dat ze jonger dan 13 jaar zijn,
  • activiteiten in het verleden of heden van gebruikers op sites of apps of gedeelten van sites of apps die gericht zijn op kinderen die jonger zijn dan 13 jaar,
  • activiteiten in het verleden of heden van gebruikers op sites/apps voor volwassenen of met kansspelen, of op sites/apps van overheidsinstellingen, of
  • overige afgeleide of daadwerkelijk gevoelige informatie, waaronder zonder enige beperking:
    • informatie over gezondheid of medische geschiedenis, zoals informatie van sites of apps die gericht zijn op een bepaalde gezondheidsgerelateerde groep,
    • een negatieve financiële status of andere gedetailleerde informatie met betrekking tot iemands financiën, zoals informatie die aangeeft dat een gebruiker een lage kredietwaarde of hoge schulden heeft,
    • raciale of etnische afkomst, zoals informatie van sites of apps die bevestigende raciale of etnische gegevens van bezoekers verzamelen,
    • geloofsovertuigingen of andere soortgelijke overtuigingen, zoals informatie van sites of apps die bevestigende gegevens over religie of geloofsovertuigingen verzamelen,
    • informatie over gepleegde misdrijven of vermeend gepleegde misdrijven, zoals informatie die aangeeft dat een gebruiker een strafblad heeft,
    • politieke voorkeuren, zoals informatie die de politieke mening of politieke overtuiging van een gebruiker aangeeft,
    • vakbondslidmaatschap, zoals wanneer een gebruiker gebruikmaakt van de site of app van een vakbond, of
    • seksueel gedrag of seksuele geaardheid, zoals de seksuele geaardheid die wordt afgeleid van het bezoek van een gebruiker aan een bepaalde site.

In de Verenigde Staten en Canada kunnen de volgende categorieën van producten of services niet worden getarget op doelgroepen op basis van gender, leeftijd, ouderlijke status, burgerlijke staat of postcode:

• Huisvesting, zoals vermeldingen van huizen die te koop of te huur zijn, services voor vastgoed.
  • Werkgelegenheid, zoals advertenties voor vacatures, recruitmentsites, vacaturesites. Een subset van vooraf bepaalde adverteerders die deel uitmaken van de Amerikaanse overheid en die werkgelegenheid promoten, mag onder specifieke voorwaarden beperkte doelgroepen targeten. Als de targeting is gebaseerd op een relevante beroepskwalificatie voor een baan bij de overheid, mogen deze adverteerders, die deel uitmaken van de Amerikaanse overheid, beperkte doelgroepen targeten. Deze relevante beroepskwalificatie wordt volgens de Amerikaanse wet gedefinieerd als een kwalificatie die redelijkerwijs noodzakelijk is om naar behoren te functioneren in een baan.
  • Aanbiedingen in verband met leningen, bancaire producten en services of bepaalde services op het gebied van financiële planning en financieel beheer. Voorbeelden: creditcards en leningen, bankrekeningen, producten voor het beheer van schulden.

Als u de platformproducten van Google gebruikt voor gepersonaliseerd adverteren, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

• U moet alle rechten hebben om doelgroepgegevens zoals cookielijsten te gebruiken.
  • Adverteerders moeten kennisgevingen plaatsen bij advertenties om duidelijk te maken dat die zijn gebaseerd op interesses (bijvoorbeeld door het Info-icoon te plaatsen).
  • Alle partijen moeten voldoen aan de toepasselijke brancherichtlijnen voor adverteren op internet (bijvoorbeeld de 'Self-Regulatory Principles for Online Behavioral Advertising' van de Digital Advertising Alliance of het 'EU Framework for Online Behavioral Advertising' van IAB Europe).

Identificatie en toestemming van gebruikers

U mag Google geen informatie verstrekken:

• die Google kan gebruiken of herkennen als persoonlijk identificeerbare informatie, of
  • waarmee een bepaald apparaat permanent kan worden geïdentificeerd (zoals de unieke apparaat-ID van een mobiele telefoon als een dergelijke ID niet kan worden gereset).

U mag de platformproducten van Google niet gebruiken voor de identificatie van gebruikers of voor de samenvoeging van persoonlijk identificeerbare informatie met gegevens die eerder zijn verzameld als niet-persoonlijk identificeerbare informatie zonder duidelijke kennisgeving en zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker (d.w.z. door aanmelding) voor een dergelijke identificatie of samenvoeging. Of u nu wel of geen toestemming van gebruikers heeft, u mag niet proberen gegevens uit te splitsen die Google cumulatief rapporteert.

Als u niet-persoonlijk identificeerbare gebruikersgegevens met betrekking tot Japanse gebruikers krijgt van Google in verband met uw gebruik van de platformproducten van Google, mag u die informatie niet samenvoegen met persoonlijk identificeerbare informatie, tenzij u voorafgaand aan dergelijke verwerking alle wettelijk vereiste toestemmingen van de gebruiker heeft gekregen en Google heeft voorzien van correcte en volledige informatie over de verwerking via de probleemoplosser van Google.

U moet voldoen aan het beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

Locatiegegevens

Als u tijdens het gebruik van de platformproducten van Google gegevens verzamelt, verwerkt of bekendmaakt die de exacte geografische locatie van een eindgebruiker prijsgeven of die kunnen worden gebruikt om deze af te leiden (zoals gps-, wifi- of zendmastgegevens), gelden de volgende voorschriften:

• U dient expliciete toestemming te hebben verkregen van de eindgebruiker (d.w.z. wanneer de eindgebruiker zich hiervoor heeft aangemeld).
  • Alle toepasselijke privacybeleidsmaatregelen moeten melding maken van de verzameling, verwerking en openbaarmaking van dergelijke gegevens.
  • U mag dergelijke gegevens uitsluitend versleuteld of via een versleuteld kanaal aan Google toezenden.

Vereisten voor het gebruik van geüploade gegevensfuncties

Als u gegevens wilt uploaden of bepaalde gegevensfuncties wilt gebruiken in de platformproducten van Google, moet uw advertentieaccount:

• een goede reputatie hebben op het gebied van beleidsnaleving,
  • een goede reputatie hebben op het gebied van betalingen,
  • een gecombineerde geschiedenis hebben van ten minste 90 dagen in Google Ads en/of Display & Video 360,
  • meer dan 50.000 USD hebben uitgegeven aan Google Ads en/of Display & Video 360 gedurende de totale levensduur van het account. Voor adverteerders van wie het account wordt beheerd in een andere valuta dan USD, wordt het bestede bedrag omgerekend naar USD op basis van de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor die valuta.

Dit beleid is van toepassing op de volgende functies:

Meer informatie over door adverteerders geüploade gegevens

Laatst geüpdatet: 28 februari 2024

Bekijk de gearchiveerde updates van het programmabeleid voor platforms.