Den side, du har anmodet om, er ikke tilgængelig på dit sprog i øjeblikket. Du kan vælge et andet sprog nederst på siden eller få en øjeblikkelig oversætte af en hvilken som helst webside til et valgfrit sprog ved hjælp af Google Chromes indbyggede oversættelsesfunktion.

Programretningslinjene for plattformer

Når du godtar vilkårene for Googles plattformprodukter, deriblant Authorized Buyers, Campaign Manager 360, Google Ad Manager 360, Google Ad Manager, Search Ads 360 og Display & Video 360, er du pålagt å overholde retningslinjene nedenfor (i tillegg til gjeldende retningslinjer for partnere og produktspesifikke retningslinjer som Google gjør tilgjengelig for deg). Hvis du ikke overholder disse retningslinjene, kan vi suspendere og/eller si opp kontoen din og blokkere visning av bestemte annonser fra kontoen.

Retningslinjer for innhold

Det er ikke tillatt å bruke Googles plattformprodukter i forbindelse med innhold som er ulovlig, som fremmer ulovlig aktivitet, eller som krenker andres juridiske rettigheter. Dette gjelder for eksempel annonser, sidene annonsene blir vist på, landingssidene for annonsene samt sider som inneholder tagger levert av Googles plattformprodukter. Hvis vi mottar en klage, forbeholder vi oss retten til å oppgi identiteten din til den aktuelle klageren.

Hvis du bruker Googles plattformprodukter i forbindelse med innhold som er rettet mot barn under 13 år, må du varsle Google via Search Console eller merke nettstedet ditt, appen din eller annonseforespørselen for behandling av innhold målrettet mot barn.

Du må opplyse tydelig om eventuell innsamling, deling eller bruk av data som gjøres på noe nettsted, i noen app, i noen e-postpublikasjon eller på noe annet område som følge av at du bruker Google-produkter. Du kan oppfylle denne opplysningsplikten med hensyn til Googles bruk av dataene ved å vise en tydelig link til artikkelen Slik bruker Google informasjon fra nettsteder eller apper som bruker tjenestene våre.

Du kan ikke bruke reklamer eller tjene penger på destinasjoner som inneholder villedende opplevelser.

Ugyldig aktivitet

• Du kan ikke plassere informasjonskapsler på Googles domener eller endre, fange opp eller slette informasjonskapsler som er plassert på Googles domener.
  • Du kan ikke bruke kunstige metoder for å oppnå flere visninger, konverteringer og/eller klikk (f.eks. klikksvindel).
  • Du kan ikke distribuere eller ha linker til sider som distribuerer skadelig programvare eller annen programvare som er i strid med Googles retningslinjer om uønsket programvare.
  • Du kan ikke bruke enhetsfingeravtrykk eller lokale, delte objekter (f.eks. Flash-informasjonskapsler, hjelpeobjekter for nettlesere, lokal datalagring via HTML5 («Local Storage»)) utenom HTTP-informasjonskapsler eller andre identifikatorer for mobilenheter som er laget for bruk i annonsering og brukeren selv kan tilbakestille, i forbindelse med Googles plattformprodukter. Dette begrenser ikke bruken av IP-adresser for å oppdage svindel.
  • Du kan ikke bruke systemer som oppretter overlegg på annonseplass på et nettsted, uten uttrykkelig tillatelse fra eieren av nettstedet.

Personlig tilpasset annonsering

Du kan ikke bruke Googles plattformprodukter til å velge eller målrette mot personlig tilpassede annonser, eller til å samle inn eller bruke målgruppedata (f.eks. lister over informasjonskapsler) som er basert på

• tidligere eller nåværende aktivitet fra brukere du vet er yngre enn 13 år
  • tidligere eller nåværende aktivitet hos brukere på nettsteder eller apper som er rettet mot barn under 13 år
  • tidligere eller nåværende aktivitet hos brukere på nettsteder med seksuelt innhold eller gambling, eller nettsteder eller apper som tilhører offentlige organer
  • annen antatt eller faktisk sensitiv informasjon, inkludert, men ikke begrenset til
    • informasjon om helse eller medisinsk historikk, for eksempel fra nettsteder eller apper som markedsføres mot en bestemt helserelatert gruppe
    • informasjon om dårlig økonomisk status eller andre detaljerte opplysninger om en persons økonomi, for eksempel informasjon som tyder på at en bruker har lav kredittverdighet eller høy gjeldsbyrde
    • informasjon om hudfarge eller etnisk opprinnelse, for eksempel fra nettsteder eller apper som samler inn bekreftelser på hudfarge eller etnisk identifikasjon fra besøkende
    • informasjon om religiøs tro, annen tro eller livssyn av lignende art, for eksempel fra nettsteder eller apper som samler inn opplysninger om folks religion eller livssyn
    • informasjon om utførelse eller påstått utførelse av en hvilken som helst kriminell handling, for eksempel opplysninger som antyder at brukeren tidligere er straffedømt
    • politisk tilhørighet, for eksempel informasjon som indikerer en brukers politiske mening eller politiske ideologi
    • informasjon om medlemskap i fagforeninger, for eksempel at en bruker har besøkt appen eller nettstedet til en fagforening
    • seksuell atferd eller legning, for eksempel seksuell legning utledet fra en brukers besøk på et bestemt nettsted

I USA og Canada kan ikke produkt- eller tjenestekategoriene nedenfor målrettes mot målgrupper basert på kjønn, aldersgruppe, foreldrestatus, sivilstand eller postnummer:

• Bolig, for eksempel oppføringer for boliger som er til salgs eller utleie, eiendomstjenester.
  • Jobber, for eksempel annonser for jobber, nettsteder der det drives rekruttering, nettsteder for stillingsutlysninger. Et delsett av forhåndsdefinerte annonsører som er underlagt myndighetene i USA og som markedsfører ledige stillinger, kan målrette mot begrensede målgrupper på bestemte vilkår. Hvis målrettingen er basert på legitim yrkeskvalifisering for en jobb i offentlig sektor, som i amerikansk lovgivning defineres som en kvalifisering som med rimelighet er nødvendig for å kunne utføre jobben, kan disse identifiserte annonsørene som er underlagt myndighetene i USA, målrette annonser mot begrensede målgrupper.
  • Tilbud knyttet til kreditt, bankprodukter og -tjenester eller visse tjenester innen økonomisk planlegging og administrasjon. Som eksempler kan vi nevne lån og kredittkort, bank- og sjekkontoer samt gjeldsordningsprodukter.

Hvis du bruker Googles plattformprodukter til personlig tilpasset annonsering, må disse kravene oppfylles:

• Du må ha de nødvendige rettighetene til å bruke målgruppedata, for eksempel lister over informasjonskapsler.
  • Annonsørene må legge ved merknader i annonsene for å gjøre det klart at annonsene er interessebaserte (f.eks. ved hjelp av et «Annonsevalg»-ikon).
  • Alle parter må overholde retningslinjene for bransjen om annonsering på internett (f.eks. selvreguleringsprinsippene for atferdsbasert annonsering på nettet fra bransjealliansen Digital Advertising Alliance eller EU-rammeverket for atferdsbasert annonsering på nettet fra bransjeorganet IAB Europe).

Identifisering av brukere og brukersamtykke

Du kan ikke overlevere informasjon til Google

• Google kan bruke eller gjenkjenne som personlig identifiserende informasjon
  • som permanent identifiserer en bestemt enhet (f.eks. den unike enhetsidentifikatoren til en mobiltelefon, hvis denne identifikatoren ikke kan tilbakestilles)

Du kan ikke bruke Googles plattformprodukter til å identifisere brukere eller tilrettelegge for sammenslåing av personlig identifiserende informasjon med informasjon som tidligere er samlet inn som ikke personlig identifiserende, uten tydelig varsel om identifiseringen eller sammenslåingen og brukerens samtykke på forhånd til dette (dvs. aktiv registrering). Uavhengig av brukernes samtykke må du ikke forsøke å dele opp data som Google har samlet i rapporter.

Hvis du mottar ikke-personlig identifiserende brukerinformasjon knyttet til japanske brukere fra Google i forbindelse med bruken din av Googles plattformprodukter, må du ikke slå sammen denne informasjonen med personlig identifiserende informasjon med mindre du har innhentet alle nødvendige samtykker fra brukerne før du har behandlet dem. fra brukeren, og har gitt Google nøyaktig og fullstendig informasjon om behandlingen via Googles feilsøkingsprogram.

Du må overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU.

Posisjonsdata

Hvis du i forbindelse med Googles plattformprodukter samler inn, behandler eller utleverer informasjon som identifiserer eller kan brukes til å overvåke en sluttbrukers nøyaktige geografiske posisjon, for eksempel ved hjelp av GPS, wifi eller data fra mobilmaster, må disse kravene oppfylles:

• Du må innhente uttrykkelig samtykke (dvs. aktiv registrering) fra brukerne.
  • All innsamling, behandling og videreformidling av slik informasjon må redegjøres for i alle gjeldende personvernregler.
  • Du kan bare sende slik informasjon til Google i kryptert form eller via en kryptert kanal.

Krav til bruk av opplastede datafunksjoner

For å laste opp data eller bruke bestemte datafunksjoner i Googles plattformprodukter må annonseringskontoen din oppfylle disse betingelsene:

• Den må ha overholdt retningslinjene våre over tid.
  • Den må ha god betalingshistorikk.
  • Den må ha opparbeidet seg en logg på minst 90 dager i Google Ads og/eller Display & Video 360.
  • Den må ha opparbeidet seg en sum på mer enn 50 000 USD i samlet forbruk i løpet av kontoens levetid i Google Ads og/eller Display & Video 360. For annonsører som bruker andre valutaer, konverteres forbruksbeløpet til USD basert på den gjennomsnittlige månedlige kursen for den aktuelle valutaen.

Disse retningslinjene gjelder for funksjonene nedenfor:

Finn ut mer om data som er lastet opp av annonsører.

Sist oppdatert: 28. februar 2024.

Se oppdateringsarkivet for programretningslinjene for plattformer